Διαβάσαμε: “Μια μέρα τον Δεκέμβρη” της Josie Silver

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δύο άνθρωποι. Δέκα ευκαιρίες. Μια αξέχαστη ιστορία αγάπης.

Όλα ξεκίνησαν μια μέρα τον Δεκέμβρη, μια μέρα που χιόνιζε. Η Λόρι βρίσκεται στο λεωφορείο της επιστροφής για το σπίτι, ξαφνικά βλέπει έναν άντρα από το παράθυρο να κάθεται στη στάση. Όταν συναντιούνται οι ματιές του, η Λόρι νιώθει ότι αυτός είναι ο ένας και μοναδικός.

Δυστυχώς το λεωφορείο φεύγει, ο άντρας δεν προλαβαίνει να μπει. Εκείνη μένει να τον κοιτάζει ώσπου χάνεται από από τα μάτια της. Η Λόρι είναι αποφασισμένη να τον βρει, περνά τον επόμενο χρόνο αναζητώντας τον σε όλες τις στάσεις λεωφορείων και σε όλα τα καφέ του Λονδίνου, αλλά μάταια, η αναζήτησή της πέφτει στο κενό.

Ευχήθηκα για εκατομμυριοστή φορά να είχα τα κότσια να κατέβω από εκείνο το λεωφορείο. Αλλά η ουσία είναι πως δεν κατέβηκα. Ίσως είχε έρθει ο καιρός να το πάρω απόφαση, να σταματήσω να τον ψάχνω και να κλαίω κάθε φορά που οι προσπάθειές μου έπεφταν στο κενό.

Τον επόμενο Δεκέμβρη, η καλύτερη της φίλη της συστήνει τον αγαπημένο της. Είναι αυτός, τον λένε Τζακ. Επιτέλους τον βρήκε, αλλά τώρα δεν μπορεί να γίνει δικός της. Η Λόρι βρίσκεται σε δίλημμα. Να ακούσει τη καρδιά της ή να παραμείνει πιστή στη φιλία της;

Σε πολύ μεγάλο ποσοστό κόντευα να αποδεχτώ την κατάσταση. Έτσι είχαν τα πράγματα. Ενδεχομένως αν είχαν έρθει αλλιώς, αν τον είχα βρει εγώ πρώτη ίσως, τότε θα έβαζε το χέρι του γύρω μου και θα ήταν έτοιμος να με φιλήσει γλυκανάλατα όταν θα φτάναμε στην κορυφή της ρόδας. Πιθανόν θα είχαμε ερωτευτεί τρελά. Ή μπορεί να είχαμε υπάρξει απαίσιο ζευγάρι, και η καλύτερη έκβαση για όλους μας να ήταν αυτή. Τον είχα στη ζωή μου και χαιρόμουν γι’ αυτό. Μου αρκούσε.

Η Λόρι θα συμβιβαστεί με την κατάσταση, θα αποφασίσει να κρατήσει κρυφά τα όποια συναισθήματα έχει κρυφά για χάρη της φίλης της. Θα ζήσει μα συμβατική ζωή μα πάντα θ’ αναρωτιέται αν θα ξανανιώσει ποτέ έτσι. Αν και… Ποτέ δεν είναι αργά για να πει αυτά που αισθάνεται. Τελικά θα μπορέσει να ζήσει το έρωτα της ζωής της;

Το μυθιστόρημα “Μια μέρα τον Δεκέμβρη”  είναι μια ιστορία που αγγίζει την καρδιά του αναγνώστη και τον κάνει να πιστεύει στην πραγματική αγάπη. Παρόλα αυτά η ιστορία αυτή δεν παύει να αποτελεί απόδειξη ότι καμία φορά γνωρίζουμε το σωστό άτομο τη λάθος στιγμή αλλά και ν’ αρπάζουμε την ευκαιρία όταν αυτή εμφανίζεται.

Το μυθιστόρημα της Josie Silver “Μια μέρα τον Δεκέμβρη” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Ποια είναι η Josie Silver 

Η Josie Silver είναι μια αθεράπευτα ρομαντική που γνώρισε τον άντρα της στα εικοστά πρώτα γενέθλιά του. Ζει μαζί του, με τα δυο μικρά παιδιά τους και μια γάτα, σε μια μικρή κωμόπολη των Midlands. Το Μια μέρα τον Δεκέμβρη, που είναι το πρώτο της μυθιστόρημα, θα εκδοθεί σε 24 χώρες, θεωρείται ο πιο εμπορικός τίτλος γυναικείας λογοτεχνίας του αγγλικού οίκου Viking για το 2018, και έφτασε στη Νο 1 θέση των Kindle στη Μεγάλη Βρετανία μόλις μία εβδομάδα μετά την κυκλοφορία του.

Τι έγραψαν για το “Μια μέρα τον Δεκέμβρη”

Μια σαγηνευτική πένα, η Silver γράφει το πρώτο της μυθιστόρημα και βάζει τον αναγνώστη να παίρνει άλλοτε το μέρος της Λόρι κι άλλοτε του Τζακ στα λάθη και τις παρεξηγήσεις τους.

Booklist

Ένα ευχάριστο ανάγνωσμα, με ένα μείγμα έντασης και στοργής ανάμεσα στον Τζακ και τη Λόρι που θα σας μαγέψει. Οι αναγνώστες θα απολαύσουν μια αλλόκοτη, σχεδόν κινηματογραφική, ιστορία αγάπης.

Publishers Weekly

Όσοι αγαπούν τα σύγχρονα ρομάντζα θα απολαύσουν τις περιπέτειες της Λόρι και του Τζακ μέχρι το τέλος.

Library Journal

Όποιος πιστεύει στην αληθινή αγάπη, είναι βέβαιο ότι θα συγκινηθεί βαθιά από αυτό το γλυκό παραμύθι.

Kirkus Reviews

Το ισοδύναμο της ταινίας Αγάπη είναι… σε μυθιστόρημα.

The Bookseller

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζερεφός: Έρχονται συνθήκες ερήμου σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία

Στη Μεγάλη Εικόνα μίλησε ο Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας,...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο