Crime Time: “Χιονοθύελλα με άρωμα πικραμύγαδαλου” της Camilla Lackberg

Μια μυρωδιά πλανιόταν γύρω από τη θέση του ηλικιωμένου άντρα… μια μυρωδιά που έπρεπε να αναγνωρίζει… Μια αχνή μυρωδιά, αλλά διακριτή. Μια μυρωδιά αμυγδάλου. Η μυρωδιά από κάτι που δεν έπρεπε να υπάρχει εκεί. Άπλωσε το χέρι του και πήρε το ποτήρι από το οποίο είχε πιει και το έφερε στη μύτη του. Μια ξεχωριστή οσμή πικραμύγδαλου έφτασε στα ρουθούνια του και επιβεβαίωσε αυτό που υποπτευόταν.

“Δολοφονήθηκε”

Λίγες μέρες απομένουν ως τα Χριστούγεννα και ο Μάρτιν Μολίν, στενός συνεργάτης του επιθεωρητή Πάτρικ Χέντστερμ από το αστυνομικό τμήμα του Τανουμσχέντε, αποφασίζει να συνοδεύσει την αγαπημένη του σε μια συγκέντρωση της οικογένειάς της, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο νησί Βάλε.

Η οικογένεια είναι συγκεντρωμένη στο εορταστικό δείπνο. Η χιονοθύελλα ουρλιάζει σαν ανήμερο θεριό έξω από το παράθυρο. Ξαφνικά ο πάτερ Φαμίλια, ο Ρούμπεν καταρρέει κατά τη διάρκεια του δείπνου, ο Μάρτιν δεν θα αργήσει να καταλάβει ότι πρόκειται για φόνο. Η σύνδεση του νησιού με τη στεριά έχει διακοπεί και οι τηλεφωνική επικοινωνία δεν είναι εφικτή λόγω κακοκαιρίας, τότε ο νεαρός επιθεωρητής θα αναγκαστεί να αναλάβει δράση χωρίς τη βοήθεια του προϊσταμένου του.

Το βάρος των μυστικών που είχαν μείνει μέσα της για πολύ καιρό. Ο δικός της φόβος είχε κρατήσει τα μυστικά επτασφράγιστα, αλλά τώρα φαινόταν πως πάλευαν να ανέβουν στην επιφάνεια. Δεν ήξερε το γιατί. Ποτέ της δεν είχε νιώσει κάποια επιθυμία να καθαρίσει τη συνείδησή της, αλλά είχε αποφασίσει να πάρει τα μυστικά αυτά μαζί της στον τάφο. Όμως τώρα τα έβλεπε όλα πολύ διαφορετικά. Ίσως επειδή για πρώτη φορά είδε τον θάνατο από κοντά.

Καθώς ο Μάρτιν διενεργεί τις ανακρίσεις των μελών της οικογένειας, έρχεται αντιμέτωπος με μια δεύτερη δολοφονία. Μέσα από μια σειρά αποκαλύψεων, αρχίζουν να έρχονται ένοχα μυστικά της οικογένειας στην επιφάνεια. Η έχθρα εντείνεται ανάμεσα στα μέλη. Η χιονοθύελλα συνεχίζει το έργο της. Θα καταφέρει ο Μάρτιν Μόλιν να εντοπίσει τον ένοχο; Ποιος θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο εν ψυχρώ;

Η Camilla Lackberg μας ξαφνιάζει ευχάριστα στο Χιονοθύελλα με άρωμα πικραμύγδαλου”. Οι γνώριμοι πρωταγωνιστές των προηγούμενων έργων της, ο επιθεωρητής Πάτρικ Χέντστερμ και η Έρικα Φαλκ, κάνουν ένα μικρό “διάλειμμα” και την σκυτάλη στην εξιχνίαση των φόνων την παραδίδουν στον Μάρτιν Μόλιν. Εμείς απλά ελπίζουμε να δούμε παρόμοιες περιπέτειες με τον νεαρό επιθεωρητή στο μέλλον.

Το μυθιστόρημα της Camilla Lackberg “Χιονοθύελλα με άρωμα πικραμύγδαλου” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Σχετικά άρθρα

Crime Time: “Η Παγωμένη Πριγκίπισσα” της Camilla Lackberg

Crime Time: “Ο Ιεροκήρυκας” της Camilla Lackberg

Crime Time: “Οικογενειακά Μυστικά” της Camilla Lackberg

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τουρισμός για Όλους 2024: Παρατείνεται η προθεσμία για τις αιτήσεις

Μέχρι τις 8 Απριλίου έλαβε παράταση η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο...

Κορινθία: Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά

Συνελήφθη, χθες (28.3.2024) το μεσημέρι, στην Κόρινθο, από Συνοριακούς...

Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών appeared first on .
Μετάβαση στο περιεχόμενο