Διαβάσαμε: ” Η Αίθουσα Χορού” της Anna Hope

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τους χωρίζουν ψηλοί τοίχοι και καγκελόφραχτα παράθυρα. Όμως μια φορά την εβδομάδα είναι ελεύθεροι να χορεύουν.

Αγγλία, 1911

Στο άσυλο Σάρστον, όπου άντρες και γυναίκες κρατούνται χωριστά πίσω από ψηλού τοίχους και καγκελόφραχτα παράθυρα, υπάρχει μια εντυπωσιακή αίθουσα χορού. Κάθε Παρασκευή, οι τρόφιμοι συγκεντρώνονται εκεί και χορεύουν.

Ο Τζον και η Έλλα, δύο άνθρωποι που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί, συναντιούνται τυχαία σ’ αυτή την αίθουσα και ο χορός αλλάζει τη ζωή τους για πάντα. Η Έλλα, γνωρίζοντας το πόσο δύσκολο είναι να είσαι γυναίκα στην Αγγλία του 20ου αιώνα, βρέθηκε στο Σάρστον έπειτα από ένα δυσάρεστο συμβάν που διαδραματίστηκε στο εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας που εργαζόταν. Ο Τζον πάσχει από κατάθλιψη καθώς έχασε με άδικο τρόπο την οικογένειά του.

Υπεύθυνος για την παρακολούθησής της Έλλα και του Τζον είναι ο Δρ. Φούλερ, ένας φιλόδοξος νεαρός γιατρός, ο οποίος προκειμένου να εντυπωσιάσει τον οικογενειακό και εργασιακό του περίγυρο παίρνει παράτολμες αποφάσεις που θα έχουν σοβαρό αντίκτυπο στις ζωές των τροφίμων του ασύλου.

Παράλληλα και ενώ η μια Παρασκευή διαδέχεται την άλλη, η επιθυμία του Τζον και της Έλλα να αγγίξουν ο ένας τον άλλο έστω και λίγο, μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο. Εκείνος αρχίζει να της γράφει γράμματα, αγνοώντας το γεγονός ότι δεν γνωρίζει ανάγνωση. Εκείνη βρίσκει μια φίλη να της διαβάζει τα γράμματά του και με τη πολύτιμη βοήθειά της, βρίσκει τη δύναμη να ανταποκριθεί σ’ αυτά αλλά και στα συναισθήματά του.

To μυθιστόρημα της Anna Hope “Η Αίθουσα Χορού”, είναι εμπνευσμένο από μια πραγματική ιστορία. Η γραφή της Hope ρέει αβίαστα ενώ ο αναγνώστης βιώνει την ιστορία από τρεις διαφορετικές οπτικές γωνίες, του Τζον, της Έλλα και του Δρ. Φούλερ. Οι χαρακτήρες της Hope είναι άρτια δομημένοι και ξεδιπλώνονται μπροστά μας σταδιακά κατά την αφήγηση. Αναμφισβήτητα η “Αίθουσα Χορού” θα αγγίξει την καρδία του αναγνώστη καθώς είναι η απόδειξη ότι η ευτυχία μπορεί να σε βρει ακόμα και στις πιο σκοτεινούς και δύσκολους καιρούς. 

  

Το μυθιστόρημα της Anna Hope “Η Αίθουσα Χορού” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Ποια είναι η Anna Hope

Η Άννα Χόουπ γεννήθηκε στο Μάντσεστερ και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών. To πρώτο μυθιστόρημά της με τίτλο Wake, το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2018 από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος, απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, ήταν στη βραχεία λίστα των National Book Awards στην κατηγορία πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα, στη βραχεία λίστα για το Historical Writers’ Association Debut Crown, υποψήφιο για το Walter Scott Prize for Historical Fiction και έχει ήδη εκδοθεί σε 11 χώρες. Η Αίθουσα χορού είναι το δεύτερο μυθιστόρημά της και το εμπνεύστηκε από την αληθινή ιστορία του Ιρλανδού προπάππου της. Μπορείτε να ακολουθήσετε την Άννα στο Twitter: Anna_Hope.

Τι έγραψαν για την “Αίθουσα Χορού”

Μια εξερεύνηση των ορίων και των αντοχών της ανθρώπινης ύπαρξης …. Γραμμένο με χάρη και διορατικότητα.

New York Times Book Review

Ένα έξοχο, βαθιά συγκινητικό, στοχαστικό μυθιστόρημα για το τι σημαίνει να θεωρείσαι “τρελός” σ’ ένα σκληρό κόσμο.

Irish Times

Συγκλονιστικό, καλογραμμένο, ευφυές

Observer

Μια τρυφερή και σπαρακτική εξερεύνηση των ανθρώπινων επιθυμιών που υπερισχύουν ακόμα και στο πιο αφιλόξενο περιβάλλον.

Sunday Express

Μια σπαρακτική ιστορία για το πώς η αγάπη μπορεί ν’ ανθίσει μέσα στο πιο βαθύ σκοτάδι.

Irish Independent

Συγκλονιστικοί χαρακτήρες, δομημένοι σε βάθος, και μια γλυκόπικρη κλιμάκωση της πλοκής κάνουν το μυθιστόρημα της Hope μια δυνατή, αξέχαστη εμπειρία.

Publishers Weekly 

Εκπληκτικό … Η Hope είναι μοναδική στο ιστορικό μυθιστόρημα…. Γράφει την Ιστορία από τα “χαρακώματα”, μέσα από προσωπικές ιστορίες, αιχμηρές και συγκλονιστικές, που μιλούν στην καρδιά του αναγνώστη.

Press Association

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου Με εκπροσώπους μαθητών από το Επαγγελματικό Λύκειο Γυθείου συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, κ. Πέτρος Ανδρεάκος. Οι μαθητές ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για τη συνδρομή του Δήμου στην εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποίησαν αλλά και τη για τη συνολική στήριξη του στα ζητήματα της

Κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (25/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 25 Aπριλίου 2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.30 όπως προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο