Διαβάσαμε: “Θεοί από στάχτη” της Πασχαλιάς Τραυλού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ιστορία είναι μεγάλη μάντισσα. Σου φοράει τα μαγικά γυαλία της και βλέπεις πράγματα προτού συμβούν. Και μην κοιτάς που τα αποδίδουν όλα στο μένος των μουσουλμάνων κατά των χριστιανών. Το συμφέρον είναι η αιτία για τα πάντα.

Ο Αρίστος και η Ελπινίκη καταφεύγουν στη Θεσσαλονίκη το 1914, μετά τη τραγική σφαγής της Φώκαιας της Μικράς Ασίας. Τα χρόνια που θα ακολουθήσουν θα είναι δύσκολα αλλά θα καταφέρουν να αποκτήσουν το σπιτικό και την οικογένεια που πάντα ονειρεύονταν.

Χρόνια αργότερα, αποκτούν μια κόρη, τη Ροζαλία, η οποία θα μεγαλώσει και θα γίνει μια γοητευτική κοπέλα με μια ξεχωριστή κλήση στη μουσική. Μεγάλο της όνειρο είναι να σπουδάσει μουσική στο Παρίσι και να γνωρίσει από κοντά τον επί χρόνια πλατωνικό της έρωτα, το Ανατόλ Κοβάλσκι.

Η Ροζαλία με τη βοήθεια του παιδικού της φίλου, του Αλμπέρτο Μαλάχ – γιός ενός εύπορου βιβλιοπώλη της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης – θα καταστρώσει ένα πανούργο σχέδιο για να πραγματοποιήσει τα σχέδιά της αλλά και να προστατέψει το μυστικό του φίλου της. Όταν επιτέλους βρεθεί στη Πόλη του Φωτός, θα ζήσει μοναδικές εμπειρίες ενώ ταυτόχρονα θα βρίσκεται δίπλα σε αυτόν που πάντα επιθυμούσε καθώς ο έρωτας της για τον Ανατόλ Κοβάλσκι επιτέλους παίρνει σάρκα και οστά. Αλλά μήπως δεν είναι αυτό που φαίνεται ο Ανατόλ Κοβάλσκι; Ποιο ρόλο θα διαδραματίσει στη ζωή της ο νέος της φίλος,  Γαλλοεβραίος ζωγράφος Ζαν Πιερ Λαρούζ;

Το μυθιστόρημα της Πασχαλίας Τραυλού “Θεοί από στάχτη” είναι μια μοναδική ιστορία που μιλά για τον ρατσισμό, τη προκατάληψη και παράλληλα υμνεί τον έρωτα, τη τέχνη και την τόλμη να ζεις και να πραγματοποιείς τα όνειρά σου. Πρόκειται για ένα καλογραμμένο ιστορικό μυθιστόρημα που καθιλώνει και συγκινεί. Οι χαρακτήρες ξεδιπλώνονται κατά την ροή της ιστορίας και συστήνονται σταδιακά στον αναγνώστη, ο οποίος βιώνει τα έντονα συναισθήματά τους και παρακολουθεί την πορεία τους.

Η έρευνα που έχει πραγματοποιήσει η Πασχαλιά Τραυλού είναι ουσιαστική καθώς με την ξεχωριστή γραφή της δίνει ζωή και χρώμα σε μια δύσκολη εποχή για την ιστορία της Ελλάδας. Επιπλέον μας παραθέτει πληρροφορίες εν μέρει άγνωστες προς εμάς όσον αφορά τα ήθη, τα έθιμα και τη νοοτροπία αλλά και για τις δυσμενείς συνθήκες που αντιμετώπισαν κατά τον ξεριζωμό τους.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι το μυθιστόρημα “Θεοί από στάχτη” είναι το πρώτο βιβλίο της τριλογίας. Τον Ιούνιο του 2018 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Διόπτρα το δεύτερο βιβλίο αυτής της συγκλονιστικής σειράς με τίτλο “Άνθρωποι από στάχτη” όπου θα έχουμε τη χαρά να το φιλοξενήσουμε στη στήλη μας στο προσεχές διάστημα. 

Το μυθιστόρημα της Πασχαλιάς Τραυλού “Θεοί από στάχτη” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Α΄ Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, με αθρόα συμμετοχή...

Διάκριση για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης

Τα παιδιά του 1ου Τμήματος με την δασκάλα τους...

Ανοιχτή Ηλεκτρονική Διαβούλευση για την ανάπλαση της Πλατείας Κολοκοτρώνη

16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ -24 ΑΠΡΙΛΙΟΥΗ ανάπλαση της πλατείας Κολοκοτρώνη, αφορά τον ανασχεδιασμό και την αναδιαμόρφωση του κεντρικού εσωτερικού κεντρικού κυκλοφοριακού κόμβου της, καθώς και σε επεμβάσεις (νέες δαπεδοστρώσεις και φύτευση δενδροστοιχιών) στις τέσσερις πλευρές που βρίσκονται Νότια, Δυτικά, Βόρεια και Ανατολικά της κυρίως πλατείας. Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία ενός Κοινόχρηστου χώρου περισσότερο λειτουργικού, ασφαλούς

Τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας

H εκδήλωση για την τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και ώρα 1.00 μ.μ. στην πλατεία Άρεως.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο