Άννα Γαλανού: “Πιστεύω ότι οι αναγνώστες με εμπιστεύονται κι αυτό για μένα είναι το μεγαλύτερο δώρο”

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου θα παρευρεθεί στη Κόρινθο και συγκεκριμένα στο χώρο του Καλογεροπουλειου Ιδρύματος η Συγγραφέας Άννα Γαλανού για την παρουσίαση των βιβλίων “Θυσία” και “Εκδίκηση” της τριλογίας “Οι Δρόμοι της Καταιγίδας”. Με αφορμή αυτό η κα. Γαλανού μας παραχώρησε μια άκρως απολαυστική συνέντευξη όπου μας αναφέρει τα πρώτα της βήματα στη συγγραφή, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στη συγγραφή ενός ιστορικού μυθιστορήματος αλλά και για την αποδοχή του αναγνωστικού κοινού. Φυσικά δε παρέλειψε να δώσει και μια συμβουλή σε όσους ή όσες επιθυμούν να ακολουθήσουν τον δρόμο της συγγραφής.

Ακολουθεί η συνέντευξη της κα. Γαλανού:

Πότε κάνατε τα πρώτα σας συγγραφικά βήματα;

Πάνε πολλά χρόνια, από εκείνη, την πρώτη φορά που ένιωσα την ανάγκη να μεταφέρω τις σκέψεις μου, γραμμένες με μολύβι ακόμα, στην κομμένη σελίδα ενός τετραδίου της Ε’ Δημοτικού. Στην συνέχεια ακολούθησαν πολλές κόλλες αναφοράς, όπου με στυλό πια, άρχισα να γράφω τα πρώτα μου διηγήματα. Καθώς περνούσαν τα χρόνια, η ανάγκη μου να γράφω, γινόταν ολοένα και μεγαλύτερη. Αυτό ισχύει μέχρι και σήμερα.  

Πώς εμπνευστήκατε το θέμα του συγκεκριμένου βιβλίου;

Στην Κρήτη που μεγάλωσα, παιδί ακόμα, άκουγα πολλούς ανθρώπους να μιλούν για την κατοχή των Ενετών στο νησί. Είχαν περάσει παραπάνω από 400 χρόνια κι όμως οι μνήμες παρέμεναν ζωντανές, αφού γεγονότα που αφορούσαν στην Ενετοκρατία στο νησί, μεταφέρονταν από γενιά σε γενιά. Αυτές οι κουβέντες αποτέλεσαν το έναυσμα ν’ ασχοληθώ με το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο δεν έφευγε ποτέ από τον νου μου. Οι περιγραφές ήταν τόσο ζωντανές, που και να ήθελα να τις παραβλέψω δεν μπορούσα. Ήταν αναπόφευκτο κάποια στιγμή ότι θα έγραφα γι’ αυτό το θέμα.

Ποιές δυσκολίες αντιμετωπίσατε για να γράψετε ένα ιστορικό μυθιστόρημα;

Ομολογώ πως αυτό για μένα ήταν ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα, γιατί έπρεπε να διαβάσω τα ιστορικά βιβλία που αναφέρονταν στην συγκεκριμένη εποχή. Όταν ξεκίνησα να γράφω το πρώτο βιβλίο της τριλογίας, ήμουν έτοιμη να τεκμηριώσω την αλήθεια των λόγων και των περιγραφών μου, μετά από μελέτη περίπου 2,5 ετών.

Μια επιπλέον δυσκολία που αντιμετώπισα, ήταν να καταφέρω να συγκεράσω και να ενσωματώσω τα πραγματικά ιστορικά γεγονότα με την μυθοπλασία, δημιουργώντας ένα καλοδεμένο μυθιστόρημα.

Ποιές πηγές χρησιμοποιήσατε για την ολοκλήρωση της τριλογίας;

Διάβασα πολλά ιστορικά βιβλία και ιστορικές αναφορές, που βρήκα σε βιβλιοθήκες και στο διαδίκτυο. Μελέτησα χάρτες, πλοία, κάστρα και ηθογραφία της συγκεκριμένης περιόδου.

Τόσο στην Θυσία όσο και στην Εκδίκηση, στα δύο πρώτα βιβλία της τριλογίας ‘’Οι Δρόμοι της Καταιγίδας’’, που ήδη κυκλοφορούν, υπάρχει πλούσια βιβλιογραφία, με πολλά τεκμηριωμένα λήμματα, τα οποία χρησιμοποίησα, ώστε να είμαι ακριβής σ’ όλες τις ιστορικές καταγραφές στις οποίες αναφέρομαι.

Πώς δέχεται το αναγνωστικό κοινό τα βιβλία σας και γενικά τη θεματολογία σας;

Υπάρχει ένα ευρύ αναγνωστικό κοινό που με παρακολουθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Χρόνο με τον χρόνο, βλέπω ότι οι απαιτήσεις των αναγνωστών μου, σηκώνουν τον πήχη ολοένα και πιο ψηλά. Πιστεύω ότι τελικά καταφέρνω και ανταποκρίνομαι στις απαιτήσεις τους, αν κρίνω από τα σχόλια που λαμβάνω σε καθημερινή βάση. Πιστεύω ότι οι αναγνώστες με εμπιστεύονται κι αυτό για μένα είναι το μεγαλύτερο δώρο.

Έχετε συγκεκριμένο αναγνωστικό κοινό (άντρες –  γυναίκες, ηλικιακές ομάδες κλπ);

Η θεματολογία των βιβλίων μου ποικίλει, δεν ακολουθώ ποτέ μια συγκεκριμένη φόρμα. Αυτή η εναλλαγή των θεμάτων και του εναλλακτικού τρόπου συγγραφής που επιχειρώ, θεωρώ ότι ακουμπά ένα μεγάλο αριθμό του αναγνωστικού κοινού. Τα βιβλία μου απευθύνονται σε όλους τους αναγνώστες.

Ολοκληρώνοντας, ποια θα ήταν η συμβουλή σας σε κάποιον ή κάποια που θέλει να κάνει τα πρώτα του βήματα στην συγγραφή.

Η συμβουλή και η παραίνεση μου είναι κατ’ αρχήν να διαβάζουν πολύ και δεύτερο να μην βιάζονται.

Συγγραφέας δεν γίνεσαι αν καταφέρεις να εκδώσεις ένα, δύο ή περισσότερα βιβλία. Συγγραφέα σε κάνουν οι αναγνώστες.

Τα βιβλία της σειράς κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Διόπτρα

https://www.dioptra.gr/Vivlio/711/712/Thusia-Oi-dromoi-tis-kataigidas-#1/

https://www.dioptra.gr/Vivlio/827/712/Ekdikisi-Oi-dromoi-tis-kataigidas-#2/

Σχετικό άρθρο με την πρόσκληση της εκδήλωσης 

Η Άννα Γαλανού στη Κόρινθο (http://www.pna.gr/politismos/item/23228-i-anna-galanoy-sti-korintho)

{gallery}Anna_galanou1{/gallery}

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τουρισμός για Όλους 2024: Παρατείνεται η προθεσμία για τις αιτήσεις

Μέχρι τις 8 Απριλίου έλαβε παράταση η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο...

Κορινθία: Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά

Συνελήφθη, χθες (28.3.2024) το μεσημέρι, στην Κόρινθο, από Συνοριακούς...

Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών appeared first on .
Μετάβαση στο περιεχόμενο