Λαμπερή πρεμιέρα για το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λαμπερή η πρεμιέρα του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, προχθές Σάββατο 18 Ιουλίου 2015, στις 22.00, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, όπου παρουσιάσθηκε η παράσταση Carmen, με την Dada Masilo.

Στην πρεμιέρα του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ενός από τα λίγα Φεστιβάλ που πραγματοποιούνται φέτος, παρέστησαν ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης.

Επίσης, παρευρέθησαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Δημήτρης Χασάπης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Αλέξανδρος Χαρίτσης, η Αναπλ. Γενική Γραμματέας Πολιτισμού Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, οι Βουλευτές Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος, Γιώτα Κοζομπόλη – Αμανατίδη, Έλενα Ψαρρέα και Πέτρος Κωνσταντινέας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, Δήμαρχοι και άλλοι αιρετοί.

Οι Υπουργοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη διενέργεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, σε πείσμα των δυσχερειών της εποχής, ενώ ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε πως για τη λειτουργία του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας.
Σημειώνεται πως η Κυβέρνηση κινείται προς ένταξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας στο ΕΣΠΑ.

festkalamatas15b

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης είπε τα ακόλουθα: «Είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα γιατί δώσαμε μια μάχη, και το Υπουργείο Πολιτισμού και ο Δήμος Καλαμάτας, να κρατηθεί όρθιο αυτό το υπέροχο Φεστιβάλ, ένα Φεστιβάλ το οποίο τιμά όλη την Ελλάδα. Είναι ένας διεθνής πόλος, είναι σημείο αναφοράς για το χορό, είναι σημείο αναφοράς για τον ελληνικό σύγχρονο πολιτισμό και είμαι χαρούμενος, πάρα πολύ χαρούμενος, γιατί είχαμε κάποιους δισταγμούς, λαχταρήσαμε για λίγο. Δεν σώσαμε το Φεστιβάλ, σώσαμε τον ελληνικό σύγχρονο πολιτισμό, δίνουμε έναν αέρα, μια ώθηση να συνεχίσει και δίνουμε και ένα μήνυμα σε όλους τους Έλληνες σήμερα».

festkalamatas15c

Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης δήλωσε τα εξής: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό σε μια πόλη της περιφέρειας, που από χρόνια έχει δώσει δείγματα μιας αντίληψης αισθητικής, πολιτισμικής, ποιότητας ζωής, σήμερα μέσα στις πολλές δυσκολίες που έχουμε ως κοινωνία να συνεχίζονται ,να αναβιώνουν και σαν επίπεδο να ανεβαίνουν τέτοιου τύπου πρωτοβουλίες. Είναι εξαιρετικά σημαντικό. Δείχνει μια Ελλάδα που όχι απλά αντιστέκεται, αλλά που έχει ανοίξει δρόμους για ένα καλύτερο μέλλον. Και είμαστε ευτυχισμένοι που είμαστε εδώ και τα συγχαρητήριά μας σε όλους τους συντελεστές».

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς είπε τα ακόλουθα: «Είναι σημαντική η στιγμή. Σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για τη χώρα: πυρκαγιές, πολιτική κατάσταση – αυτή που ξέρουμε-, διαπραγμάτευση σε εξέλιξη, είναι πολύ σημαντική στιγμή να υπάρχει αυτή η πολύ μεγάλη ανάσα πολιτισμού σε μια πόλη σαν την Καλαμάτα, η οποία έδειξε ότι όχι μόνο είναι πατρίδα της Ελλάδας, γιατί από εδώ κάπου ξεκίνησε η Επανάσταση, αλλά και πατρίδα του χορού, μιας διάστασης του πολιτισμού η οποία πλαταίνει, βαθαίνει, αγγίζει όχι μόνο τα δικά μας παραδοσιακά αλλά και όλα τα σύγχρονα ρεύματα. Απλώνεται στην πόλη και στην περιοχή γενικότερα και υπόσχεται να προσφέρει στον ελληνικό πολιτισμό πάρα πολλά. Είμαι ευτυχισμένος που είμαι εδώ, ευχαριστώ τον κ. Δήμαρχο και όλους τους συντελεστές του Φεστιβάλ και νομίζω ότι αισιόδοξα θα προχωρήσουμε».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο