Διαβάσαμε: «Ο Θησαυρός της Δαμασκού: Το παιχνίδι των Θεών» από τη Δανάη Ιμπραχήμ

Όμως θεοί και δαίμονες, Αλλάχ και Χριστός, κάθε επουράνια δύναμη, δεν μπορούσε να συγκρατήσει αυτές τις δύο ψυχές. Ακόμα κι αν στο τέλος ήταν εναντίον τους, ήθελαν πάση θυσία να τους ενώσουν. Κι η μοίρα για μια ακόμα φορά μπλέχτηκε στις ζωές των ανυποψίαστων νεαρών, για να πραγματοποιήσει το παιχνίδι των θεών.

Κωνσταντινούπολη, 674 μ.Χ

 Το αραβικό στοιχείο έχει εδραιώσει για τα καλά τη παρουσία του στον ανατολικό κόσμο συρρικνώνοντας κατά πολύ τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Τα πλοία του Χαλίφη Μωαβία Α’ έχουν περικυκλώσει τη βασιλεύουσα και απειλούν να την κατακτήσουν. Τα οικονομικά της αυτοκρατορίας είναι ελάχιστα έως ανύπαρκτα με τον Κωνσταντίνο Δ’ να αναζητά χρήματα για να προστατεύσει τη Πόλη. Πάνω στην αναζήτηση χρηματικής βοήθειας, ο αυτοκράτορας αναθέτει μια σημαντική αποστολή στον έμπιστο του στρατιώτη, τον Αστέριο. Στόχος του είναι να ταξιδέψει στα χαμένα εδάφη της Δαμασκού και να φέρει ένα θησαυρό που είχαν αφήσει οι πρόγονοι του Κωνσταντίνου Δ’ πριν τον ανακαλύψουν οι εχθροί του. Ο Αστέριος γνωρίζοντας την επικινδυνότητα και τη σπουδαιότητα της αποστολής δέχεται να την εκπληρώσει, αποδεικνύοντας έτσι την πίστη του στον Αυτοκράτορα.

Σε αυτή την απαιτητική αποστολή θα τον συνοδεύσει ο εκ γενετής μουγκός ξάδερφός του, ο Σπανός. Πρώτος σταθμός σε αυτό το απαιτητικό ταξίδι θα είναι η Δαμασκός και το παλάτι του Χαλίφη Μωαβία για να τον ενημερώσουν για τις προθέσεις τους και τον σκοπό της αποστολής τους. Ο Χαλίφης όμως τους προτρέπει να εγκαταλείψουν την αποστολή αυτή καθώς ο θησαυρός βρίσκεται σε μέρος που κυριαρχούν μαγικά πλάσματα και δεν είναι σίγουρο αν θα γυρίσουν ζωντανοί. Μόνο που σε αυτά τα μέρη δεν θα πορευτούν μόνοι. Θα τους συνοδεύσει η νεαρή Σουλτάνα, η Ααζίν που με τις υψηλές γνώσεις και ικανότητές της θα τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες καταστάσεις που θα βρεθούν στο διάβα τους. Ωστόσο, ο δρόμος για τον θησαυρό θα αποδειχθεί ιδιαίτερα απαιτητικός με τους ταξιδιώτες να πρέπει να παραμερίσουν τις θρησκευτικές τους διαφορές και να ενωθούν για να φέρουν εις πέρας την ιδιαίτερη αποστολή που θα σώσει τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ή και όχι.

Η Δανάη Ιμπραχήμ μας συστήνεται με τον «Θησαυρό της Δαμασκού: Το παιχνίδι των Θεών». Ταξιδεύουμε πίσω στο χρόνο και στην εποχή που συρρικνωνόταν η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και κέρδιζε έδαφος το αραβικό στοιχείο. Γνωρίζουμε τον τολμηρό Αστέριο, τη χαρισματική Ααζίν και τον πιστό Σπανό και τους ακολουθούμε στα βάθη της Συρίας. Η συγγραφέας βασιζόμενη σε πραγματικά γεγονότα – πρόσωπα και τα δένει αρμονικά με την μυθοπλασία, με το αποτέλεσμα να τη δικαιώνει και να έχουμε ένα σαγηνευτικό μυθιστόρημα με άρωμα Ανατολής και με πρωταγωνιστές που έχουν μια μοναδική χημεία μεταξύ τους. Δίχως αμφιβολία, ο αναγνώστης διαβάζοντας το θα νιώσει να μπαίνει σε ένα μαγικό κόσμο και να σιγοτραγουδά το τραγούδι «Βραδιές Μαγικές» της ταινίας «Αλαντίν».

Το μυθιστόρημα της Δανάης Ιμπραχήμ «Ο Θησαυρός της Δαμασκού: Το παιχνίδι των Θεών» κυκλοφορεί από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκδήλωση με θέμα «Δημοσιογραφία και Πολίτες» στην έκθεση «Πελοπόννησος EXPO 2024»

Ο ενημερωτικός ιστότοπος anagnostis.org και η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος...

13-14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 – Arcadia Classic Tour 2024 με 81 Συμμετοχές

Όλα έτοιμα για την αφετηρία του 10ο Επετειακού Arcadia Classic Tour 2024, μια συνδιοργάνωση των σωματείων  Off Road Team και ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ και την υποστήριξη των ΑΡ.Σ.Ο.Ε. και Ε.Λ.Ι.Α. Το αγαπημένο «μικρό» όλων, το ACT,  είναι ένα διήμερο απόδρασης με το ιστορικό όχημα, συνυφασμένο μέσα στις ορεινές διαδρομές και την ιδιαιτερότητα της Πελοποννησιακής μικρογεωγραφίας που επιτρέπει την άμεση

Πυροσβεστική: 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

Συνολικά 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο (9.30μμ Παρασκευή) σε...
Μετάβαση στο περιεχόμενο