Διαβάσαμε: «Η Αθέατη Ζωή της Άντι Λάρι» από τη Victoria “V.E” Schwab

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσπαθεί να μην το σκέφτεται· παίρνει όρκο ότι μερικές φορές η μνήμη της κινείται όχι μόνο προς τα πίσω, αλλά και προς τα εμπρός, και ξετυλίγεται για να δείξει το μονοπάτι που ποτέ δεν μέλλει να ακολουθήσει. Όμως, εκεί παραμονεύει η παραφροσύνη και έχει μάθε να μην το ακολουθεί.

Βιγιόν – συρ – Σαρτ, Γαλλία, 1714

Η νεαρή Άντι Λάρι απογοητευμένη από τη πίεση που της ασκείται από την οικογένειά της για να παντρευτεί σύντομα και να μην αποτελεί θέμα συζήτησης στη μικρή κοινωνία του Βιγιόν-συρ-Σαρτ κάνει μια απελπισμένη κίνηση. Τη παραμονή του γάμου της κλείνει συμφωνία με τον διάβολο. Η πολυπόθητη ελευθερία όμως έχει βαρύ αντίτιμο. Όσοι τη γνωρίζουν, θα ξεχνούν την ίδια, κιόλας, την ίδια στιγμή.

Νέα Υόρκη, 2014

Σχεδόν 300 χρόνια έχουν περάσει από τότε που η Άντι έκλεισε τη συμφωνία. Ως νέα γυναίκα και με μόνη συντροφιά τη τέχνη και τη μουσική, διατρέχει τις Ηπείρους, εξερευνάει μέχρι που μπορεί να φτάσει και ανακαλύπτει τα όρια της αθανασίας της. Όμως, δεν είναι εντελώς μόνη, ο διάβολος εμφανίζεται περιστασιακά με σκοπό να την αναγκάσει να του παραδώσει τη ψυχή της, δίχως αποτέλεσμα.

Ώσπου ένα απόγευμα όλα ανατρέπονται. Η Άντι καθώς κλέβει ένα βιβλίο από ένα απόμερο βιβλιοπωλείο – βέβαιη ότι θα την ξεχάσουν την ίδια στιγμή – ο υπάλληλος την ακολουθεί κι εκείνος δεν πρόκειται να ξεχάσει το όνομά της αλλά ούτε την ίδια. Ξαφνικά οι ισορροπίες διαταράσσονται, η Άντι θα προσπαθήσει να ανακαλύψει τον λόγο που τη θυμάται ο Χένρι. Μόνο που αυτή τη φορά είναι διαφορετικά, για πρώτη φορά θα αφήσει το αποτύπωμά της. Η Άντι μέσα από τον Χένρι βρίσκει μια διέξοδο αλλά και ένα παρόν κι ένα μέλλον. Πλέον υπάρχει κάτι που μπορεί να περιμένει. Όμως υπάρχει κάτι που ο Χένρι δεν της αποκαλύπτει και διάβολος δεν έχει πει ακόμα τη τελευταία του λέξη.

Οι Εκδόσεις Sελίνι συστήνουν στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό τη πετυχημένη συγγραφέα Victoria “V.E” Schwab με το μυθιστόρημα «Η Αθέατη Ζωή της Άντι Λάρι», το οποίο προτάθηκε για το Βραβείο Locus το 2020 και παρέμεινε στη λίστα Best Seller των New York Times για περισσότερες από 37 εβδομάδες το 2021. Η συγγραφέας μας ταξιδεύει στα τέλη του 17ου αιώνα και μας παρουσιάζει την  Άντι Λάρι, μια νεαρή κοπέλα όπου σε μια στιγμή απελπισίας κλείνει συμφωνία με τον διάβολο για να αποφύγει τον κανονισμένο γάμο της. Μέσα από τις αφηγήσεις της ηρωίδας ταξιδεύουμε στον χρόνο και βλέπουμε από τη δική της οπτική όλα τα μεγάλα γεγονότα που έμειναν στις σελίδες της Ιστορίας. Η γραφή της Victoria Schwab είναι απλή και περιγραφική πετυχαίνοντας έτσι να μεταφέρνει ευχάριστα τον αναγνώστη από το Παρίσι του 17ου αιώνα στη Νέα Υόρκη του 21ου . Οι εναλλαγές παρελθόν – παρόν δεν κουράζουν, αντιθέτως αυξάνουν το ενδιαφέρον και κρατούν προσηλωμένο τον αναγνώστη μέχρι το τέλος. Κλείνοντας, «Η Αθέατη Ζωής της Άντι Λάρι» είναι ένα μυθιστόρημα το οποίο προκαλεί αίσθηση αλλά και να μας κάνει να αναρωτηθούμε για το στίγμα που αφήνει ο καθένας στα αγαπημένα του πρόσωπα.

Το μυθιστόρημα της Victoria “V.E” Schwab «Η Αθέατη Ζωή της Άντι Λάρι» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Sελίνι.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο