Διαβάσαμε: «Τα πρόσωπα της Επανάστασης του 1821» των Βασιλική Μαρκάκη και Ζήνωνα Ζαμπακίδη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποια ήταν η πρώτη κατάσκοπος στον Αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας;

Ποιος μεγάλος Γάλλος καλλιτέχνης ευαισθητοποίησε τους Ευρωπαίους με τους περίτεχνα φιλοτεχνημένους πίνακες του για την Ελληνική Επανάσταση;

Ποια Αγωνίστρια έγινε η Πρώτη Κυρία της Ελλάδας και κατόπιν σύμβουλος της Βασίλισσας Αμαλίας;

Ποιος σταθμός του μετρό του Παρισιού φέρει το όνομα γνωστού ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης;

Πενήντα άνθρωποι, κάποιοι περισσότερο κάποιο λιγότερο γνωστοί, αφηγούνται σε πρώτο πρόσωπο τις ιστορίες τους δίνοντας μια μοναδική νότα στα γεγονότα της εποχής. Αγωνιστές, υποστηρικτές και φιλέλληνες διηγούνται τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν κατά την οργάνωση της Επανάστασης, τα γεγονότα που ακολούθησαν κατά τη διάρκεια αυτής και το πολύτιμο έργο που άφησαν πίσω τους μετά το τέλος αυτής. Ωστόσο ποια πρόσωπα, άντρες και γυναίκες, έλαβαν την αναγνώριση που τους άξιζε; Κάποιοι ανέλαβαν σπουδαίες θέσεις στο νεοσύστατο Ελληνικό Κράτος ενώ κάποιοι άλλοι ξεχάστηκαν από την πολιτεία. Οι αντίπαλοι τους από την άλλη, σίγουροι για τον εαυτό τους και για το έργο που είχαν αναλάβει, βρέθηκαν να παλεύουν με ένα θηρίο που δεν ήξεραν ότι υπήρχε και δεν περίμεναν την άμεση υποστήριξη της Ευρώπης.

Η Βασιλική Μαρκάκη και ο Ζήνωνας Ζαμπακίδης, έχοντας ως γνώμονα την Ελληνική Ιστορία, επιλέγουν να επικεντρωθούν στα πρόσωπα της Ελληνικής Επανάστασης. Σε πρόσωπα περισσότερο γνωστά όπως τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τον Ρήγα Φεραίο, τη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, τη Μαντώ Μαυρογένους αλλά και σε λιγότερο γνωστά όπως τη Μαριγώ Ζαραφοπούλα, τη Γαρυφαλλιά Μιχάλβεη, τη Σταυριάνα Σάββαινα και τον Σαντόρε ντι Σανταρόζα. Η πρωτοπρόσωπη αφήγηση και η ζωηρόχρωμη απεικόνιση των προσώπων κεντρίζει το ενδιαφέρον των μικρών αναγνωστών και τους προκαλεί να εξερευνήσουν την Ελληνική Ιστορία. Εξάλλου στόχος της συγγραφικής ομάδας είναι οι μικροί μας φίλοι να μάθουν την ιστορία του τόπου μας και οι μεγάλοι να «φρεσκάρουν τη μνήμη» τους.

Το βιβλίο «Τα πρόσωπα της Επανάστασης του 1821» των Βασιλική Μαρκάκη και Ζήνωνα Ζαμπακίδη κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: «Οραματιζόμαστε τον τόπο μας, την Πελοπόννησο, σε ρόλο σημαιοφόρου»

Στην εκδήλωση του επιμελητηρίου Κορινθίας με θέμα: «Από την Ευρώπη των κρίσεων, στην Ευρώπη των λύσεων», παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, την Τετάρτη 17 Απριλίου. Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, παρουσία, ως κεντρικού ομιλητή, του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτη Σχοινά, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο ρόλο της Πελοποννήσου

Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Με χαιρετισμούς εκ μέρους της κυβέρνησης και των κομμάτων,...

Νεκρός 22χρονος δικυκλιστής μετά από σφοδρή σύγκρουση με Ι.Χ στην Π.Ε.Ο Αθηνών – Κορίνθου

Νεκρός ένας 22χρονος δικυκλιστής από την Κόρινθο. Η μηχανή...

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Στα προημιτελικά ο ΑΣΤΕΡΑΣ!

Η γυναικεία ομάδα του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ επικράτησε με 3-0...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο