Πελοπόννησος, Greece

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μετά από την πολύ επιτυχημένη συναυλία της τάξης φλάουτου της Βίκης Βασιλειάδη, στις 14 Νοεμβρίου 2014, στην Αίθουσα της Μεγάλης Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας θα πραγματοποιήσουν και δεύτερη τιμητική εμφάνιση στο Μέγαρο αυτό.

Αυτή θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών «Παρασκευή στις 3», που δίνει την ευκαιρία σε επιλεγμένους μαθητές Ωδείων να δώσουν δείγματα του ταλέντου τους.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 και ώρα 15.00, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Βιβλιοθήκης) και με ελεύθερη είσοδο, η τάξη Μουσικής Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και συγκεκριμένα της καθηγήτριας Μαρίας Παπαπετροπούλου, θα παρουσιάσει ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα με τίτλο «Τρίο- Καλαμάτα!», αφού όλα τα έργα που περιλαμβάνει, θα ακουστούν από συνδυασμούς τριών οργάνων.

Στη συναυλία θα μετάσχουν οι σπουδαστές του Ωδείου:

• Στυλιανός Καλής, Γιάννης Σύμκο, Μαρίνα Χατζησταύρου, πιάνο
• Αλεξάνδρα Μάτζαρη, Θεανώ Αδαμοπούλου, φλάουτο
• Ηλίας Αναγνωσταράς, κλαρινέτο
• Ιωάννα Λειβαδίτη, Λυδία Παναγιωταρέα, βιολοντσέλο
• Κατερίνα Παλαιολόγου, μονωδία.

Θα μετάσχουν, επίσης, φιλικά η σοπράνο Δήμητρα Κωτίδου, μαθήτρια της καθηγήτριας Μονωδίας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Χριστίνας Γιαννακοπούλου, η Ελένη Παπαδοπούλου, βιολί-πρώην μαθήτρια του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας που συνεχίζει τις σπουδές της στην Αθήνα και ο Δημήτρης Λάμπος, βιολοντσέλο, πρώην μαθητής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας που συνεχίζει τις σπουδές του στη Γερμανία.
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται έργα Μπαχ, Χάυντν, Βέμπερ, Μπετόβεν, Σούμπερτ, Φωρέ, Μέντελσον, Μπραμς, Πιατσόλα και Χρήστου Μεντή.

Η ίδια συναυλία θα παρουσιασθεί δύο μέρες νωρίτερα και στο μουσικόφιλο κοινό της Καλαμάτας, στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, την Τετάρτη 18 Μαρτίου στις 18.00, με ελεύθερη είσοδο.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ημερίδα στην Τρίπολη για την διάδοση και διάχυση καλών πρακτικών σχετικά με την αντιμετώπιση των πολλαπλών αποκλεισμών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η  Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της Πράξης «Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Πελοποννήσου» που έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2021-2027», διοργανώνει ημερίδα με Θέμα «Όψεις και Δεδομένα Υλικής Αποστέρησης και Κοινωνικού Αποκλεισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Μεταφορά και Διάχυση Καλών Πρακτικών» στην Τρίπολη, την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου. Το

Τιμή στον Πάνο Κολοκοτρώνη στην ΤΚ Θάνα του Δήμου Τρίπολης Παρών ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος

Με σεβασμό και ιδιαίτερη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Νοεμβρίου στη Δ.Κ. Θάνα Τρίπολης η εκδήλωση προς τιμήν του Πάνου Κολοκοτρώνη, πρωτότοκου γιου του Αρχιστρατήγου της Επανάστασης Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Νοέμβριο του 1824 στη θέση Χίμιζα–Καμίνια. Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος, αποδίδοντας φόρο τιμής σε μια εμβληματική μορφή

ARK Co-working Space | Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του 5ου Κύκλου Φιλοξενίας

Ο Συνεργατικός Χώρος “ARK Co-working Space” που στεγάζεται σε...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ