ΑρχικήΠολιτισμόςΕκδήλωση στο "λίκνο της Δημοκρατίας", την Παλιά Βουλή, στην Αθήνα για το...

Εκδήλωση στο “λίκνο της Δημοκρατίας”, την Παλιά Βουλή, στην Αθήνα για το “Πανόραμα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στην Αρκαδία”.

Εκδήλωση στο “λίκνο της Δημοκρατίας”, την Παλιά Βουλή, στην Αθήνα για το “Πανόραμα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στην Αρκαδία”.

Μία ξεχωριστή εκδήλωση, όπως μόνο εμείς οι Αρκάδες μπορούμε να διοργανώσουμε, αφού για εμάς η Ελληνική Επανάσταση είναι ένα κομμάτι ταυτισμένο με τον τόπο και τους ανθρώπους του, είναι ένα κομμάτι συνυφασμένο με την ιστορία μας.

Κάθε περιοχή της Αρκαδίας έχει τη δική της συμβολή στους αγώνες του Ελληνικού λαού για Ελευθερία και Δημοκρατία και περισσότερο ο τόπος μας “μιλάει” για την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Εμείς εκτός από το να θυμόμαστε τους ήρωες και να τους μνημονεύουμε οφείλουμε να αναδείξουμε το συγκριτικό μας ιστορικό πλεονέκτημα και να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες κινήσεις, όπως να φτιάξουμε το Μουσείο του Αγώνα, να φέρουμε στην Τρίπολη το βαγόνι που μετέφερε τα οστά του “Γέρου του Μοριά” (το οποίο σαπίζει στο Άργος) και να το κάνουμε επισκέψιμο και κυρίως να αναβαθμίσουμε το χώρο που φυλάσσονται τα οστά του, στον ανδριάντα του, στην Πλατεία Άρεως, ώστε όποιος έρχεται να μπορεί να τον επισκέπτεται και να αποτίει φόρο τιμής στον Αρχιστράτηγο της Επανάστασης.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και συμμετέχοντες στην εκδήλωση και να είμαστε πάντα καλά να κάνουμε τέτοιες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης.

 

{gallery}palia_boyli{/gallery}

Μετάβαση στο περιεχόμενο