Όπλα των αγωνιστών του 1821 εκτίθενται στην Καλαμάτα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όπλα φορτισμένα με τους αγώνες των προγόνων μας για την Ελευθερία, έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά οι Καλαματιανοί και οι επισκέπτες στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, μέχρι την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016.

Την έκθεση όπλων της Επανάστασης του 1821 διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, με ελεύθερη είσοδο.

Μάλιστα, στα εγκαίνια της εκθέσεως, το βράδυ της Δευτέρας 21 Μαρτίου 2016, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας ανέφερε ότι σκοπός του Δήμου είναι να εκτίθενται τα όπλα σε διαρκή έκθεση στην Καλαμάτα, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας. Προσέθεσε, δε, ότι ο Δήμος έχει χώρους και μπορεί να τους διαμορφώσει κατάλληλα ώστε να εκτίθενται τα όπλα του Αγώνα. Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Ευαγγελία Μηλίτση – Κεχαγιά ανέφερε ότι τα όπλα προέρχονται από τη συλλογή του παλιού Μπενακείου Μουσείου και επεσήμανε ότι το σύνολο των όπλων και κειμηλίων πρέπει να ενταχθεί σε μόνιμη έκθεση στην πόλη της Καλαμάτας.

Διάρκεια έκθεσης: 21-31 Μαρτίου 2016

Ώρες λειτουργίας: 09.00-14.00, 17.00-21.00, καθημερινά πλην Κυριακής, Σάββατο 10.00-14.00.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:00:00

Πάσχα στο Λεωνίδιο 2024 – Η περιφορά των Επιταφίων στο Λεωνίδιο

Πάσχα στο Λεωνίδιο 2024 - Η περιφορά των Επιταφίων...

Αντιπυρική περίοδος και απαγορεύσεις σύμφωνα με τον «Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς»

Ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος 2024 και ταυτόχρονα η έναρξη μιας σειράς μέτρων που προβλέπονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως η πιθανή απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, ανάλογα με τον «Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και την πρόβλεψη κατηγορίας 3 ή 4 ή 5 (Υψηλή, Πολύ Υψηλή, Κατάσταση Συναγερμού). Το

Συνάντηση του Δημάρχου Σπάρτης, κ. Μιχάλη Βακαλόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού, κ. Γιώργο Διδασκάλου

Ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος συναντήθηκε σήμερα Μεγάλη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο