2η Γιορτή Λαδιού με γευσιγνωσία από τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016, ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας διοργανώνει τη 2η Γιορτή Λαδιού, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο χώρο των γραφείων του, στο Ανατολικό Κέντρο.

Είναι μια Γιορτή για το σημαντικότερο τοπικό μας προϊόν, το ελαιόλαδο και τη φετινή σοδειά του. Σε ένα φιλικό και γιορτινό περιβάλλον, όσοι μετάσχουν, θα συζητήσουν, θα ανταλλάξουν γνώση και εμπειρία και μαζί με την υποστήριξη της Εθελοντικής Επιστημονικής Ομάδας, με εξειδικευμένες γνώσεις στο ελαιόλαδο, θα προσπαθήσουν να ανιχνεύσουν και να αναδείξουν τους παράγοντες εκείνους που επηρεάζουν και καθορίζουν την ποιότητά του.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ξεκινήσει στις 19.30, με προβολή – παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Συλλόγου και με προβολή αποσπασμάτων ταινίας από την ελαιοπαραγωγή σε όλη τη Μεσόγειο.

Στις 20.00 θα αρχίσει η εισήγηση της Επιστημονικής Ομάδας, η οποία στη συνέχεια θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της γευσιγνωσίας, που θα έχει πραγματοποιήσει προηγουμένως σε δείγματα ελαιολάδων όσων μετάσχουν στην εκδήλωση. Στα αποτελέσματα θα περιλαμβάνονται μόνο 5 δείγματα λαδιών, των οποίων η ποιότητα θα ξεχωρίσει και θα κληθούν οι παραγωγοί τους να καταθέσουν τις απόψεις τους. Έτσι θα ξεκινήσει η διαλογική συζήτηση με την Επιστημονική Ομάδα και όσους παρευρεθούν.

Στη συνέχεια, όλοι θα δοκιμάσουν γεύσεις με ελαιόλαδο, από τα εδέσματα που θα προσφέρουν τα μέλη του Συλλόγου και η εκδήλωση θα κλείσει με χορό.

Παρακαλούνται όλοι όσοι θέλουν να φέρουν δείγμα του ελαιολάδου τους για γευσιγνωσία να το παραδίδουν, σε ποσότητα περίπου 500ml, στα γραφεία του Ορειβατικού από τις 21.00 έως τις 22.00, μέχρι την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016. Ειδικά το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 θα παραληφθούν δείγματα μόνο από τις 16.00 μέχρι τις 17.00 το απόγευμα.
Όλοι όσοι φέρουν δείγματα, θα πρέπει να παρευρίσκονται οπωσδήποτε στην εκδήλωση, γιατί διαφορετικά δε θα ανακοινωθεί το όνομά τους, στην περίπτωση που θα συμπεριλαμβάνεται στην πεντάδα όσων διακριθούν. Αυτό γίνεται, και είναι και αυτονόητο, για να εξυπηρετηθεί με τον καλλίτερο τρόπο ο σκοπός της εκδήλωσης.

Η Επιστημονική Ομάδα θα δοκιμάσει όλα τα δείγματα που θα παραληφθούν.

Ο Σύλλογος θα μεριμνήσει ώστε όση ποσότητα λαδιού απομείνει από τη Γευσιγνωσία να παραδοθεί στο Δημοτικό Παντοπωλείο της Καλαμάτας, οπότε θα είναι καλοδεχούμενη οποιαδήποτε ποσότητα πέραν των 500 ml. Έτσι θα διευρυνθεί η διάσταση της εκδήλωσης και σε άμεση κοινωνική προσφορά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέλη κυκλοφορίας: Πρόστιμα σε τρεις κλίμακες για την εκπρόθεσμη πληρωμή τους

Τρεις διαφορετικές κλίμακες θα έχουν τα πρόστιμα για την...

Η Διαθήκη του μακαριστού Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου

Το Arxon.gr δημοσιεύει την διαθήκη του μακαριστού Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας...

Τι χρειάζονται τα μαλλιά σου το καλοκαίρι ;

«Τι χρειάζονται τα μαλλιά σου το καλοκαίρι;» από την...

Καιρός: Ζέστη, σκόνη και τοπικές βροχές

Αίθριος αναμένεται σήμερα, Σάββατο (18/5) ο καιρός στις περισσότερες...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο