Ο Διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου εντάχθηκε στην ομάδα των Πρεσβευτών της υποστήριξης της υποψηφιότητας της Τρίπολης-Αρκαδίας 2021.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Διευθυντής του Επιγραφικού και Νομισματικού Μουσείου Δρ. Γεώργιος Κακαβάς εντάχθηκε στην ομάδα των Πρεσβευτών της υποστήριξης της υποψηφιότητας της Τρίπολης-Αρκαδίας 2021.

Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής της Πολιτιστικής Πρωτεύσουας επισκέφθηκαν το Νομισματικό Μουσείο προκειμένου να συζητήσουν κοινές μελλοντικές δράσεις και συνεργασίες, ενώ ξεναγήθηκαν στην αρκαδικού ενδιαφέροντος έκθεση με θέμα « Η ΠΑΤΡΙC ΑΝΤΙΝΟΟΝ ΘΕΟΝ».
Κεντρικό πρόσωπο της έκθεσης είναι ο Μαντινειακής καταγωγής Αντίνοος, ευνοούμενος του Ρωμαίου αυτοκράτορα Ανδριανού. Ο αυτοκράτορας μετά το θάνατο του Αντίνοου το 130 μ.Χ. επέβαλε τη θεοποίησή του σε κάθε επαρχία της ανατολικής αυτοκρατορίας. Στην Μαντινεία της Αρκαδίας είχε ανεγερθεί προς τιμή του ναός και ιδιαίτερος οίκος στο γυμναστήριο της πόλης και τελούνταν ανά 5ετία αγώνες, τα Αντινόεια.
Το Νομισματικό Μουσείο διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές νομισμάτων (συλλογή Δημητρίου, Αλεξάνδρεια) που φέρουν τη μορφή του Αντίνοου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επανεξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα επόμενα πέντε χρόνια...

Τρίπολη: Φωτιά ξέσπασε στον Άγιο Βασίλειο

Το απόγευμα της Πέμπτης 18/7, ξέσπασε φωτιά στον Άγιο...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη για την ενίσχυση της ποιότητας της εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη, συναντήθηκε την Τετάρτη 17 Ιουλίου, στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο άνδρες συζήτησαν για σημαντικά θέματα που αφορούν την εκπαίδευση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν προτάσεις για την ενίσχυση της ποιότητας της εκπαίδευσης στην περιοχή, καθώς και για

Ακύρωση παράστασης

Μετά την έκδοση του χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε από το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής & Πολιτικής Προστασίας και ισχύει για τις 18/7/2024, η περιοχή μας βρίσκεται στην κατηγορία κινδύνου 4. Ως εκ τούτου η παιδική θεατρική παράσταση "O Kαραγκιόζης Καουμπόης" που ήταν προγραμματισμένη να παρουσιαστεί στο Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου, ακυρώνεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο