Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων πραγματοποίησε και φέτος την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη επiσκεψή του στην Αθήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων πραγματοποίησε και φέτος την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη επiσκεψή του στην Αθήνα.
Πράγματι, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 το πρωί, ξεκίνησε μία ομάδα από την Τρίπολη και, φθάνοντας στην Αθήνα, συνάντησε μία άλλη ομάδα συνοδοιπόρων.

Οι επισκέψεις αυτές σκοπό έχουν να γνωρίσουν οι φίλοι και τα μέλη μας πτυχές της ιστορίας της πρωτεύουσας του ελληνικού κράτους.
Φέτος επιλέξαμε την ξενάγησή μας στην Συνοικία των Θεών, την Πλάκα, και τα Αναφιώτικα.
Η περιοχή αυτή παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον γιατί μπορεί κάποιος να γνωρίσει την ιστορία των Αθηνών, από την κλασική εποχή μέχρι και σήμερα, αφού σώζονται αρκετά μνημεία όλων των ιστορικών περιόδων.
Αφετηρία μας ήταν η συμβολή των οδών Φιλλελήνων και Κυδαθηναίων και τέρμα η βιβλιοθήκη του Αδριανού και το εκκλησάκι του Αγ. Ελισαίου, δύο βήματα από την πολύβουη πλατεία Μοναστηρακίου.
Η εξαιρετική, λεπτομερής και εμπεριστατωμένη ξενάγηση της ξεναγού μας κ. Μελίνας Παυλίδου μάς έκανε γνωστή την συναρπαστική, διαχρονική ιστορία, εν πολλοίς άγνωστη, της πόλης των Αθηνών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην Βυζαντινή και Οθωμανική περίοδο με συχνές αναφορές στην ιστορία, τέχνη, αρχιτεκτονική, λαογραφία και λογοτεχνία.
Η ξενάγηση διήρκησε περίπου τρεις ώρες και στην συνέχεια υπήρξε ελεύθερος χρόνος για καφέ και ψώνια στους κατάμεστους εμπορικούς δρόμους της πρωτεύουσας, αφού και ο καιρός ήταν κατάλληλος.
Κλείνοντας, να ευχαριστήσουμε την κ. Παυλίδου για την άψογη ξενάγησή της.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:08:02

Πλήθος πιστών και κατάνυξη στην περιφορά του Επιταφίου στο Δερβένι Κορινθίας

Σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης τελέσθηκε το βράδυ της...
00:00:00

Πάσχα στο Λεωνίδιο 2024 – Η περιφορά των Επιταφίων στο Λεωνίδιο

Πάσχα στο Λεωνίδιο 2024 - Η περιφορά των Επιταφίων...

Αντιπυρική περίοδος και απαγορεύσεις σύμφωνα με τον «Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς»

Ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος 2024 και ταυτόχρονα η έναρξη μιας σειράς μέτρων που προβλέπονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως η πιθανή απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, ανάλογα με τον «Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και την πρόβλεψη κατηγορίας 3 ή 4 ή 5 (Υψηλή, Πολύ Υψηλή, Κατάσταση Συναγερμού). Το

Συνάντηση του Δημάρχου Σπάρτης, κ. Μιχάλη Βακαλόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού, κ. Γιώργο Διδασκάλου

Ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος συναντήθηκε σήμερα Μεγάλη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο