Πελοπόννησος, Greece

In Arcadia: Κατατέθηκε ο φάκελος της υποψηφιότητας “Tripolis-Arcadia2021”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με μήνυμα-υπογραφή τη φράση in Arcadia, μετά από προετοιμασία πολλών μηνών (από τον Σεπτέμβρη 2013) κατατέθηκε ο φάκελος υποψηφιότητας TRIPOLIS-ARCADIA 2021 για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας την Παρασκευή 27/1/2015.

Με δεδομένο ότι η υποψηφιότητα TRIPOLIS-ARCADIA 2021 δεν αφορά μόνο στην Τρίπολη, αλλά στο σύνολο της Αρκαδίας και έχοντας ως σταθερό σημείο αναφοράς το Αρκαδικό Ιδεώδες, επιλέχθηκε το κεντρικό μήνυμα – slogan που θα συνέχει και θα σφραγίσει επικοινωνιακά το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ θα συνυφαίνει αισθητικά όλες τις δράσεις/ενέργειες του.
in Arcadia

Ένα σαφές, αλλά και ισχυρό μήνυμα-υπογραφή, που αντικατοπτρίζει τον Αρκαδισμό, εστιάζοντας στην ευρωπαϊκή του διάσταση, καθώς και στον πολιτιστικό αντίκτυπο που έχει προκαλέσει σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως Δήλωσε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής:
«Η Τρίπολη θεωρεί το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης ως μια πολύτιμη ευκαιρία. Η απόφασή μας να διεκδικήσουμε τον τίτλο για το 2021 αποτελεί μια σταθερή δέσμευση και στηρίζεται στην ισχυρή βούληση για τη ενεργή συμμετοχή μας στην πορεία της Ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Ο φάκελος που κατατέθηκε είναι το αποτέλεσμα μιας μεγάλης διαβούλευσης, που έγινε με τη συμμετοχή μεγάλων προσωπικοτήτων, ειδημόνων και απλών πολιτών. Εκφράζει την συλλογική πίστη των Αρκάδων πως έχουν το δικό τους ρόλο σε ένα μεγάλο πολιτιστικό διάλογο που έχει ανάγκη η Ευρώπη και η παγκόσμια κοινότητα.

Η ευρωπαϊκή ταυτότητα της Αρκαδίας έχει ένα μοναδικό χαρακτήρα, ικανό να της προσφέρει μια μακροπρόθεσμη στρατηγική πολιτιστικής, οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης. Την ίδια στιγμή, όλη η Ευρώπη έχει ως σταθερή αναφορά της ταυτότητάς της τον τόπο της Αρκαδίας και την βάση αξιών που σημαίνει το όνομά του.

Η TRIPOLΙS-ARCADIA 2021 μπορεί να είναι το ορόσημο ενός μεγάλου κύκλου του ευρωπαϊκού πνεύματος, και μια μεγάλη γιορτή για όσους θέλουν να βρεθούν πραγματικά ή μεταφορικά στην Αρκαδία.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το σποτ του Δήμου Τρίπολης για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις 2025 – 26

Η Τρίπολη, εορταστική, φωτεινή και όμορφη, είναι έτοιμη για τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης. Έτοιμη για τον αποχαιρετισμό του πρώτου τετάρτου του αιώνα και για την υποδοχή των ξενιτεμένων παιδιών της, αλλά και όλων όσοι λαχταρούν να περάσουν τις Άγιες Ημέρες με αγάπη, κατάνυξη, υγεία, φως και ελπίδα. Με την Πλατεία Άρεως και το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, με ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις καθημερινά στην πόλη και στα χωριά μας, με τις Εκκλησίες μας να αγκαλιάζουν κάθε ανθρώπινη ψυχή και με τις υπηρεσίες του Δήμου να βρίσκονται κοντά σε κάθε πολίτη. Σας θέλουμε, σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε στην Ντρομπολίτσα του Κολοκοτρώνη, της θρησκευτικής και κοινωνικής παράδοσης, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά και να αναφωνήσουμε: «Επί γης ειρήνη» στον καινούριο, καλό χρόνο.

Ένας ξεχωριστός φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ στο ΔΑΚ Τρίπολης

Ο φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ που διοργάνωσε ο Δήμος Τρίπολης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου στο ΔΑΚ Τρίπολης, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς. Στο παρκέ βρέθηκαν επίλεκτοι βετεράνοι καλαθοσφαιριστές της Τρίπολης, οι οποίοι αντιμετώπισαν παλαίμαχους αθλητές από τις Σπέτσες και το Κρανίδι, σε μια αναμέτρηση με έντονο συγκινησιακό και κοινωνικό χαρακτήρα. Το αγωνιστικό πνεύμα, το fair play και οι όμορφες στιγμές του παρελθόντος ζωντάνεψαν ξανά, χαρίζοντας θέαμα και χαμόγελα στους παρευρισκόμενους. Αντί εισιτηρίου, οι θεατές προσέφεραν προϊόντα πρώτης ανάγκης, τα οποία συγκεντρώθηκαν για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Τρίπολης, στηρίζοντας οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα θερμή, αποδεικνύοντας έμπρακτα το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης της τοπικής κοινωνίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης, με τη δημοτική αρχή να εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τους αθλητές, τους διοργανωτές και όλους τους πολίτες που στήριξαν την πρωτοβουλία. Ο φιλανθρωπικός αγώνας αποτέλεσε ένα όμορφο παράδειγμα του πώς ο αθλητισμός μπορεί να συνδυαστεί με την προσφορά και την αλληλεγγύη, ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή.

Έγκριση έργου αντιπλημμυρικής προστασίας 4,55 εκατ. ευρώ στην Καλαμάτα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου | Δημήτρης Πτωχός: «Λύση σε ένα διαχρονικό πρόβλημα με μετρήσιμο όφελος...

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού εγκρίθηκε και εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Πελοπόννησος» 2021–2027 η πράξη «Κεντρικός Συλλεκτήρας Ομβρίων Ζώνης Ι Καλαμάτας», με συνολικό προϋπολογισμό 4.550.000 ευρώ. Το έργο αφορά την κατασκευή του κεντρικού συλλεκτήρα παροχέτευσης ομβρίων και δευτερευόντων αγωγών στη Ζώνη Ι της Καλαμάτας, με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων που επηρεάζουν την

Δημήτρης Πτωχός: «Οι ευρωπαϊκές πολιτικές πρέπει να μεταφράζονται σε απτά αποτελέσματα για τους πολίτες»

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, Β΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), συμμετείχε στις εργασίες της Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 10 και 11 Δεκεμβρίου. Στο πλαίσιο της συνόδου συζητήθηκαν κρίσιμα ζητήματα για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Περιφερειών, με έμφαση στη συνοχή, την ανθεκτικότητα και τον
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ