Τρίπολη 2021: Εκδήλωση για τη Γαλλοφωνία στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο της Τρίπολης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκδήλωση για τη Γαλλοφωνία θα πραγματοποιηθεί στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο της Τρίπολης το Σάββατο 14 Νοεμβρίου στις 18:30.

Το Γραφείο Διεκδίκησης Πολιτιστικής Πρωτεύουσας TRIPOLIS ARCADIA 2021 και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Σαράφη απευθύνουν πρόσκληση σε όλους να παρακολουθήσουν στην εκδήλωση για την προώθηση της Γαλλοφωνίας στην Ελλάδα «Le français et nous».

Για την προώθηση της γαλλοφωνίας θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση οι εισηγήσεις Le français et nous: «Επιλέγοντας κληρονοµιά» από την κ, Παναγιώτα Σαράφη και από τον φιλόλογο Ηλία Σπυρόπουλο «Η συµβολή του οµίλου Σαράφη στη Γαλλοφωνία».

Η Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη θα μιλήσει για τον «Πολιτισµό και την Αλληλεγγύη στην Ευρώπη» και η οικονομολόγος–ιστορικός Δρ κ. Ζιζή Σαλίμπα θα παρουσιάσει τη συμβολή των εκδόσεων Θίνες στην προώθηση της γαλλόφωνης λογοτεχνίας «Ο Δρόμος για το Αλταμάν», είναι ο τίτλος του βιβλίου που θα παρουσιάσει η κ. Αντωνία Γιαννούλη, και ο ληξίαρχος του Δήμου Τρίπολης κ. Γιώργος Ζαχαρόπουλος, θα μιλήσει για την «Ξεχασµένη γαλλική ταυτότητα της Τρίπολης»

Από τον κ Γιώργο Χριστοδουλόπουλο, Συντονιστή οργανωτικής Επιτροπής TRIPOLIS ARCADIA θα γίνει μια προσέγγιση στον Αρκαδισμό μέσα από τον πίνακα του Nicolas Poussin «Οι ποιµένες της Αρκαδίας».

Ο κ. Μιχάλης Χικάρας, Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ θα καταθέσει την προσωπική του εμπειρία μέσα αποό την εισήγησή του «Τα γαλλικά ως επαγγελµατική προοπτική», και ο Διευθυντής Δηµοσίων Σχέσεων του New York College κ Γιάννης Φίκας θα μιλήσει για την «Σηµασία της εκµάθησης ξένων γλωσσών στην Ελλάδα»

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ο κ Ιωάννης Ζαχαρόπουλος, πιανίστας, η Παιδική Χορωδία ΟΡΦΕΑΣ Τρίπολης και η η Σχολή Χορού «Εν Κινήσει»

2021galof 1

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επανεξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα επόμενα πέντε χρόνια...

Τρίπολη: Φωτιά ξέσπασε στον Άγιο Βασίλειο

Το απόγευμα της Πέμπτης 18/7, ξέσπασε φωτιά στον Άγιο...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη για την ενίσχυση της ποιότητας της εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη, συναντήθηκε την Τετάρτη 17 Ιουλίου, στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο άνδρες συζήτησαν για σημαντικά θέματα που αφορούν την εκπαίδευση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν προτάσεις για την ενίσχυση της ποιότητας της εκπαίδευσης στην περιοχή, καθώς και για

Ακύρωση παράστασης

Μετά την έκδοση του χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε από το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής & Πολιτικής Προστασίας και ισχύει για τις 18/7/2024, η περιοχή μας βρίσκεται στην κατηγορία κινδύνου 4. Ως εκ τούτου η παιδική θεατρική παράσταση "O Kαραγκιόζης Καουμπόης" που ήταν προγραμματισμένη να παρουσιαστεί στο Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου, ακυρώνεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο