Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία έκθεση εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία, με τίτλο “Aegean Inspirations”, η οποία  θα διαρκέσει από τις 6 έως τις 30 Απριλίου 2024, σηματοδοτώντας την έναρξη την πολιτιστικής σεζόν για το νησί.

H Rita Habermann, έχοντας ιδρύσει αρχικά το ατελιέ της στo Λουξεμβούργο, έχει καταλήξει να δραστηριοποιείται το μεγαλύτερο διάστημα στην Κοιλάδα της Αργολίδα και η επιρροή της από την Ελλάδα είναι διάχυτη στα περισσότερα έργα της. Μέχρι σήμερα, έχει δημιουργήσει πάνω από 70 έργα, τα περισσότερα από μέταλλο, τα οποία κατασκευάστηκαν σε χυτήρια στο Βέλγιο και πρόσφατα, στην Χαλκίδα, όπου κατασκευάζονται όλα τα μεγάλα σε μέγεθος έργα. 

Η μεγάλη αγάπη της για την Ελλάδα ξεχώρισε νωρίς και την έκανε να συνειδητοποιήσει πως η χώρα μας είναι ένα καταπληκτικό μέρος για γλυπτική και πως υπάρχει λόγος που ο πολιτισμός άνθισε εδώ. Στοιχεία του τόπου μας όπως το υπέροχο φως, η χάρη της γης και η φιλικότητα των ανθρώπων, παράγουν μία κίνηση που κάνουν τον καλλιτέχνη να ανθίζει, καθώς η έμπνευση έρχεται πιο εύκολα από οποιοδήποτε άλλο  μέρος του κόσμου. Τα έργα της προέρχονται από την καρδιά της, από τον νου, από την γη, από τους ανθρώπους και τα αντικείμενα τριγύρω της. 

Η δουλειά της περιλαμβάνει κλασικά έργα όπως το πορτρέτο του Leonardo da Vinci, μοντέρνα μινιμαλιστικά έργα που συνδυάζουν στοιχεία μυθολογίας, όπως η σειρά Ταϋγέτη, Νεράιδες του Αιγαίου, Νίκη χωρίς φτερά και άλλα που βασίζονται σε καθημερινές ανακαλύψεις της ζωής. Ο κύριος στόχος των έργων της, τόσο των κλασικών όσο και των πιο αφηρημένων είναι να δώσει ευχαρίστηση στο κοινό, να τους συγκινήσει, να προσφέρει έδαφος συζήτησης και αίσθημα έκπληξης, ενώ όλα ξεκινάνε από μία μικρή, ασήμαντη μπάλα πηλού. 

Το νησί της  Ύδρας, ως διαχρονικός προορισμός καλλιτεχνών από όλον τον κόσμο και με την ιδιαίτερη ενέργεια που την διακρίνει ήταν μονόδρομος για την καλλιτέχνη να την επιλέξει, προκειμένου να πραγματοποιήσει την έκθεσή της «Aegean Inspirations», ενώ εδώ, για πρώτη φορά, παρουσιάζει τα έργα Skyllamer και Taygeta Theta. 

Η Rita Habermann έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις σε διάφορες χώρες από το 1995, ενώ στην χώρα μας εκθέτει για δεύτερη φορά. Εκτός από την Ελλάδα, έργα της έχουν ταξιδέψει σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπως η Γαλλία, η Ιταλία, το Βέλγιο, η Δανία, η Ιρλανδία, η Μεγάλη Βρετανία, το Λουξεμβούργο και η Χαβάη. 

Διάρκεια έκθεσης:

6-30 Απριλίου 2024

Ώρες και ημέρες λειτουργίας:

Καθημερινά 09.00 – 16.00

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φορολογικές δηλώσεις: Υποχρεωτική πλέον η δήλωση ΙΒΑΝ

«Στον αέρα» βρίσκεται η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ από την Πέμπτη (25/04) για...

Καιρός: Αίθριος με τοπικές νεφώσεις

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές κυρίως τις μεσημβρινές...

Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός: «Τα αγροτικά ζητήματα αφορούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία»

H καρδιά του αγροτικού κόσμου «χτύπησε» στην 10η πανηγυρική έκδοση του Πανελλήνιου Συνεδρίου για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, με θέμα «Ποια ΚΑΠ θέλουμε σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση; Τα μεγάλα αγροτικά ζητήματα του παρόντος και του μέλλοντος», που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό να προχωρά σε καίριες επισημάνσεις για βασικά

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στους κρίκους

Ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας, απόψε (Παρασκευή 26/4)...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο