Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία έκθεση εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία, με τίτλο “Aegean Inspirations”, η οποία  θα διαρκέσει από τις 6 έως τις 30 Απριλίου 2024, σηματοδοτώντας την έναρξη την πολιτιστικής σεζόν για το νησί.

H Rita Habermann, έχοντας ιδρύσει αρχικά το ατελιέ της στo Λουξεμβούργο, έχει καταλήξει να δραστηριοποιείται το μεγαλύτερο διάστημα στην Κοιλάδα της Αργολίδα και η επιρροή της από την Ελλάδα είναι διάχυτη στα περισσότερα έργα της. Μέχρι σήμερα, έχει δημιουργήσει πάνω από 70 έργα, τα περισσότερα από μέταλλο, τα οποία κατασκευάστηκαν σε χυτήρια στο Βέλγιο και πρόσφατα, στην Χαλκίδα, όπου κατασκευάζονται όλα τα μεγάλα σε μέγεθος έργα. 

Η μεγάλη αγάπη της για την Ελλάδα ξεχώρισε νωρίς και την έκανε να συνειδητοποιήσει πως η χώρα μας είναι ένα καταπληκτικό μέρος για γλυπτική και πως υπάρχει λόγος που ο πολιτισμός άνθισε εδώ. Στοιχεία του τόπου μας όπως το υπέροχο φως, η χάρη της γης και η φιλικότητα των ανθρώπων, παράγουν μία κίνηση που κάνουν τον καλλιτέχνη να ανθίζει, καθώς η έμπνευση έρχεται πιο εύκολα από οποιοδήποτε άλλο  μέρος του κόσμου. Τα έργα της προέρχονται από την καρδιά της, από τον νου, από την γη, από τους ανθρώπους και τα αντικείμενα τριγύρω της. 

Η δουλειά της περιλαμβάνει κλασικά έργα όπως το πορτρέτο του Leonardo da Vinci, μοντέρνα μινιμαλιστικά έργα που συνδυάζουν στοιχεία μυθολογίας, όπως η σειρά Ταϋγέτη, Νεράιδες του Αιγαίου, Νίκη χωρίς φτερά και άλλα που βασίζονται σε καθημερινές ανακαλύψεις της ζωής. Ο κύριος στόχος των έργων της, τόσο των κλασικών όσο και των πιο αφηρημένων είναι να δώσει ευχαρίστηση στο κοινό, να τους συγκινήσει, να προσφέρει έδαφος συζήτησης και αίσθημα έκπληξης, ενώ όλα ξεκινάνε από μία μικρή, ασήμαντη μπάλα πηλού. 

Το νησί της  Ύδρας, ως διαχρονικός προορισμός καλλιτεχνών από όλον τον κόσμο και με την ιδιαίτερη ενέργεια που την διακρίνει ήταν μονόδρομος για την καλλιτέχνη να την επιλέξει, προκειμένου να πραγματοποιήσει την έκθεσή της «Aegean Inspirations», ενώ εδώ, για πρώτη φορά, παρουσιάζει τα έργα Skyllamer και Taygeta Theta. 

Η Rita Habermann έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις σε διάφορες χώρες από το 1995, ενώ στην χώρα μας εκθέτει για δεύτερη φορά. Εκτός από την Ελλάδα, έργα της έχουν ταξιδέψει σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπως η Γαλλία, η Ιταλία, το Βέλγιο, η Δανία, η Ιρλανδία, η Μεγάλη Βρετανία, το Λουξεμβούργο και η Χαβάη. 

Διάρκεια έκθεσης:

6-30 Απριλίου 2024

Ώρες και ημέρες λειτουργίας:

Καθημερινά 09.00 – 16.00

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΦΕΤ: Ανάκληση παρτίδας καπνιστής πέστροφας

Στην ανάκληση παρτίδας καπνιστής πέστροφας προχώρησε ο ΕΦΕΤ, μετά...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο

Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, την Δευτέρα 22 Απριλίου. Κοινές δράσεις, αναπτυξιακά προγράμματα και αθλητικές υποδομές ήταν τα κυριότερα σημεία της συζήτησης, στην οποία συμμετείχαν και στελέχη της Ομοσπονδίας και της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Με διάθεση συνεργασίας για την προβολή, την ανάδειξη

Κέντρο Κοινότητας | Το πρόγραμμα Μάϊου 2024 για την Κινητή Μονάδα

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει το πρόγραμμα της Κινητής Μονάδας του Κέντρου Κοινότητας για τον Μάιο 2024. Διαβάστε το αρχείο, ΕΔΩ.

Λειτουργίες Ελλήνων Συνθετών

Αναμένοντας την Ανάσταση του Κυρίου, θα γευτούμε το κατανυκτικό κλίμα της Σαρακοστής μέσα από επιλεγμένες Λειτουργίες Ελλήνων συνθετών (Αυγουστίνος Ρούσσος, Γιάννης Δροσίτης, Γεώργιος Πονηρίδης), ενώ το Requiem του Γιάννη Ρούσσου θα εντείνει το θρησκευτικό συναίσθημα. Μία περιήγηση στην ελληνική έντεχνη μουσική για φωνή και όργανο εναρμονισμένη με το πνεύμα των Παθών του Κυρίου. Ερμηνεύουν η

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο