«Από το Σκοτάδι στο Φως-Οχτώ Αποσπάσματα Αρχαίων Τραγωδιών»- Θεατρική παράσταση στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), παρουσιάζει την Κυριακή 23 Ιουλίου (ώρα 21:30), τη θεατρική παράσταση «Από το Σκοτάδι στο Φως-Οχτώ Αποσπάσματα Αρχαίων Τραγωδιών» της Θεατρικής Ομάδας Κωφών «Τρελά Χρώματα», στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

 Πρόκειται για αποσπάσματα αρχαίων τραγωδιών των Αισχύλου, Σοφοκλή και Ευριπίδη, σε απόδοση Κώστα Γεωργουσόπουλου (Κ.Χ. Μύρης), Τάσου Ρούσσου και Γιώργου Χειμωνά.
Τρεις κωφοί ηθοποιοί, με τη γλώσσα του σώματος αλλά και με τη δική τους, τη νοηματική γλώσσα, μαζί με δυο ακούοντες ηθοποιούς που «δανείζουν» τη φωνή τους, θα ταξιδέψουν το κοινό στον κόσμο των αρχαίων τραγωδιών, οι οποίες γλιστρούν αρμονικά η μια μέσα στην άλλη. Με κεντρικό άξονα τις έννοιες του φωτός και του σκότους οι θεατές μεταφέρονται στον κόσμο των τραγικών καταστάσεων που καθορίζουν τη σχέση του ανθρώπου με τον εαυτό του και τη φύση, τις σχέσεις του με τους συνανθρώπους, καθώς και τη θέση ευθύνης που έχει για τον κόσμο.
Η σκηνική δράση πραγματοποιείται με τη συνοδεία κρουστών μουσικών οργάνων, καθώς οι κωφοί ηθοποιοί «αφουγκράζονται» τον κραδασμό τους, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο, την αίσθηση μίας πρωτόγνωρης θεατρικής εμπειρίας.
Η παράσταση αποτελεί ένα ξεχωριστό θέαμα που απευθύνεται τόσο σε κωφούς, όσο και ακούοντες θεατές.

Λίγα λόγια για το έργο:
«Από το Σκοτάδι στο Φως-Οχτώ Αποσπάσματα Αρχαίων Τραγωδιών»
Οι τραγωδίες «Επτά Επί Θήβας» και «Πέρσες» του Αισχύλου, «Οιδίποδας Τύραννος», «Αντιγόνη» και «Αίας» του Σοφοκλή, «Μήδεια», «Ανδρομάχη» και «Βάκχες» του Ευριπίδη πραγματεύονται τον τραγικό ήρωα και πώς διαχειρίστηκε την ελεύθερη βούληση που του αποδόθηκε από τους ίδιους τους θεούς.

Συντελεστές:
Διασκευή- Σκηνοθεσία: Έλλη Μερκούρη
Σκηνικά, κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Απόδοση κειμένων στη νοηματική γλώσσα: Μυρτώ Γκανούρη, Όλγα Δαλέκου
Μουσική συνοδεία κρουστών: Ελεάννα Γεροντοπούλου
Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Φωτογραφίες: Νεκτάριος Κουρής
Ερμηνεύουν: Όλγα Δαλέκου, Σοφία Ζάγκα, Έλλη Μερκούρη, Μαρία Ρίκκου, Χριστίνα Σιμιτζή

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

4ο Messinia Forum | Δημήτρης Πτωχός: Πελοπόννησος 12 μήνες τον χρόνο, με ταυτότητα και αξία

«Η Πελοπόννησος αλλάζει. Και αλλάζει με σχέδιο», τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, από το βήμα του 4ου Messinia Forum, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, με κεντρικό θέμα «Μεσσηνία 365 – Πέρα από τα όρια, χτίζοντας δεξιότητες για το μέλλον». Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, στον χαιρετισμό του αλλά και στη συζήτηση που ακολούθησε με τη

Delphi Economic Forum | Δημήτρης Πτωχός: Ψηφιακές υπηρεσίες με επίκεντρο τον πολίτη Το μοντέλο της Πελοποννήσου

Τις καλές πρακτικές που εφαρμόζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στον τομέα της ψηφιοποίησης, οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν πρότυπο και για τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας, παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συμμετοχή του στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το οποίο μπήκε στην δεύτερη δεκαετία της ζωής του, φιλοδοξώντας να εστιάσει το ενδιαφέρον

ΔΗΜΟΦΙΛΗ