Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στο Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα (pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με μια βιβλιοφιλική δράση εορτάστηκε φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στο Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα σε συνεργασία με το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα.

Το Σάββατο 22 Απριλίου 2017 το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, παρουσίασε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας «Βιβλία καμωμένα από παιδιά» στους χώρους του Μουσείου Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα.
Με την καθοδήγηση της παιδαγωγού/εμψυχώτριας κ. Ελένης Κουσκουρέλου και της ομάδας της, τα παιδιά απασχολήθηκαν δημιουργικά κατασκευάζοντας πρωτότυπα βιβλία από τρία φυσικά υλικά, όπως το δέρμα, το ξύλο και το χαρτί.
Η δράση πλαισιώθηκε από υποστηρικτικό διδακτικό υλικό σχετικά με την εξέλιξη της γραφής και την ανάγκη του ανθρώπου να εκφραστεί και να επικοινωνήσει μέσα από το γραπτό λόγο και εν τέλει μέσα από την πληθώρα των νοημάτων που απορρέουν από τα βιβλία.
Η εκδήλωση έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης και οι μικροί συμμετέχοντες –δημιουργοί απέκτησαν το δικό τους δερματόδετο βιβλίο έτοιμοι να καταγράψουν σ αυτό τις εμπειρίες τους.
Ευχαριστούμε το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς & τους εθελοντές για την δημιουργική και ευχάριστη αυτή συνεργασία και ελπίζουμε όλοι μαζί να συμβάλαμε στην συνειδητή ενδυνάμωση της αγάπης και του σεβασμού προς το βιβλίο.

Για το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα Αρκαδίας
Αντωνία Κορδοπάτη
Φιλόλογος -Επιστημονικά Υπεύθυνη Μ.Λ.Π.Δ.Α
E-mail: museum.folkculture.dara@gmail.com
https://www.facebook.com/museum.folkculture.dara

{gallery}hmera_biblioy_dara{/gallery}

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προσλήψεις για τις ανάγκες λειτουργίας των παιδικών κατασκηνώσεων του Δήμου στο Παράλιο Άστρος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Πρόσληψης προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου Ο Δήμαρχος Τρίπολης έχοντας υπόψη: Tην αρ. 171/2024 απόφαση Δημοτικής Επιτροπής , η οποία ελήφθη σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 206 του Ν. 3584/2007 «Κώδικας Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών υπαλλήλων», όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν και εγκρίθηκε με την αριθ. 34877/24-4-2024 απόφαση του Συντονιστή

Θρησκευτικές εκδηλώσεις για το Άγιο Πάσχα στο Γύθειο

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Μάνης σάς προσκαλούν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για το Άγιο Πάσχα που θα πραγματοποιηθούν στο Γύθειο. Άγια & Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου 2024 Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Γυθείου Ώρα έναρξης  8:00  π.μ. Ακολουθία των Μεγάλων Βασιλικών Ωρών και ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως Πέρας προσέλευσης επισήμων, ώρα: 10:45 π.μ. Ιερός

Πασχαλινές εκδηλώσεις στη Μάνη

Πασχαλινές εκδηλώσεις στη Μάνη Μεγάλη Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 Γύθειο ώρα 12:00 - Πλατεία Παρθεναγωγείου Αρεόπολη ώρα 18:00 – Πλατεία Αθανάτων Πλάθω πλάθω κουλουράκια… Σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου τα παιδιά ζωγραφίζουν αυγά, φτιάχνουν κουλουράκια και πασχαλινές κατασκευές! Πασχαλινά bazaars από Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων σχολείων Πρωτοβάθμιας

Στην τελική ευθεία για το Tsatoumas Street Long Jump 2024 στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας

Στην τελική ευθεία για το Tsatoumas Street Long Jump 2024, ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός για την Καλαμάτα, στις 21 Μαΐου. Με αφορμή αυτό, συνάντηση είχαν σήμερα, Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου 2024, με τον Δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, αθλητές και αθλήτριες στο άλμα εις μήκος. Μαζί με τον προπονητή τους, Δημήτρη Σιούτρη, και τον διοργανωτή των

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο