Ρεσιτάλ με τη Μαρία Ευστρατιάδη, το Σάββατο 28/3, στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

Μαρτίου 26, 2015
Συνεχίζεται ο κύκλος ρεσιτάλ πιάνου «Άνοιξη των Πλήκτρων», που συνδιοργανώνουν το Δημοτικό Ωδείο, το οποίο υπάγεται στην Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας», με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Σπουδαστών των Σχολών της «Φάρις».

Θα διεξαχθεί ρεσιτάλ πιάνου της Μαρίας Ευστρατιάδη, στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015, στις 21.00, με ελεύθερη είσοδο. Πρόκειται για μιαν εξαιρετική πιανίστα, με σημαντική συναυλιακή, δισκογραφική και διδακτική παρουσία σε διεθνές επίπεδο, η οποία τα τελευταία χρόνια τιμά την Καλαμάτα με ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου ή σεμινάρια πιάνου πολύ συχνά.

Στο πρόγραμμα, δύο από τα πιο ενδιαφέροντα και δημοφιλή έργα για πιάνο του Rοbert Schumann:
• Μεγάλη Σονάτα σε φα δίεση ελάσσονα, έργο 11 (1836) και
• Καρναβάλι, έργο 9 (1837).

Η Μαρία Ευστρατιάδη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών, από όπου πήρε το δίπλωμά της με πρώτο βραβείο και ειδική διάκριση. Συνέχισε τις σπουδές της στην «Hochschule für Musik, Theater und Medien» στο Ανόβερο της Γερμανίας, από όπου αποφοίτησε με άριστα και διάκριση επίσης. Έχει πτυχία αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας.
Έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ουγγαρία. Έχει ηχογραφήσει για την ελληνική, τη γερμανική και την ουγγρική ραδιοφωνία. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.
Η δισκογραφική της δραστηριότητα περιλαμβάνει έργα J.S. Bach, C.Ph. E. Bach, W.A. Mozart, Γ. Ιωαννίδη και J. Brahms , από τη Μουσική Εταιρία Αθηνών.
Οι ηχογραφήσεις της με όλες τις σονάτες για πιάνο και δύο κοντσέρτα (KV 271και KV 453) για πιάνο και ορχήστρα του W.A.Mozart, σε συνεργασία με την Ορχήστρα Δωματίου της Μουσικής Εταιρείας Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Ιωαννίδη, τιμήθηκαν το Δεκέμβριο του 2010 από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών.
Η Μαρία Ευστρατιάδη είναι καθηγήτρια πιάνου και μουσικής δωματίου στο Ωδείο Αθηνών.

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia