Αναβίωση Λυκαίων Αγώνων 2022

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα ΛΥΚΑΙΑ, Αρχαίοι Αρκαδικοί  Πανελλήνιοι Αγώνες Αθλητισμού και Πολιτισμού, κατά τετρακόσια τουλάχιστον χρόνια, σύμφωνα με τον Παυσανία, παλαιότεροι των ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, τελούνται το Καλοκαίρι του 2022, από 31 Ιουλίου – 7 Αυγούστου – κορυφαία ημέρα τέλεσης των αθλητικών Λυκαίων η Κυριακή, 7η Αυγούστου 2022 – στην κοιτίδα τους, στο Αρχαίο Στάδιο του Λυκαίου Όρους, σε υψόμετρο 1.300 μ..

Είναι η  13η συνεχής, με την ιδιαιτερότητα της αναβολής τους το 2021, ανά τετραετία Αναβίωση !!! 

      Ο Σύλλογός μας, είναι ο εμπνευστής της αναβίωσης από το 1973 των σύγχρονων Αθλητικών, Μουσικών και Πνευματικών αγώνων τα ΛΥΚΑΙΑ, που τιμούν τον Πανάρχαιο Διαχρονικό Πολιτισμό της πατρίδας μας και  προβάλλουν  Πανελλαδικά και Διεθνώς τη  Πολιτιστική μας Κληρονομιά. Από το 2001, οι Αγώνες συνδιοργανώνονται από το σύλλογό μας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Μεγαλόπολης, τη συμμετοχή του ΣΕΓΑΣ στο αθλητικό μέρος, τη συμπαράσταση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας και την υποστήριξη και άλλων τοπικών φορέων και συλλόγων.

      Τα σύγχρονα ΛΥΚΑΙΑ πρωτίστως  καλλιεργούν την αρετή και την ευγενική άμιλλα, συγχρόνως όμως αποτελούν και  σοβαρό ανάχωμα στον κίνδυνο της απώλειας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μας και της εθνικής μας ταυτότητας.

      Η αναβίωση των Λυκαίων αγώνων θα πρέπει να συνεχιστεί και στο μέλλον ώστε να μην καταστεί μια απλή μουσειακή εκδήλωση αλλά συνεχώς να εμπλουτίζεται και να επικαιροποιείται με στόχο  τη διατήρηση των πολιτιστικών μας  χαρακτηριστικών και ιδιαιτεροτήτων.

      Η αναβίωση των Λυκαίων αγώνων  συμβάλλει στη γνωριμία ευρύτερου κύκλου ανθρώπων με την περιοχή μας , αυξάνει την επισκεψιμότητα , βοηθάει  στη διατήρηση και  ανάπτυξη των υπαρχόντων οικισμών και μπορεί να καταστεί το εφαλτήριο για τουριστική και βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής του Λυκαίου Όρους, του Λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης και της Αρκαδίας.

      Ιδιαίτερα φέτος η διοργάνωση των Λυκαίων συμπίπτει με την ολοκλήρωση των κτιριακών εγκαταστάσεων ενός σημαντικού έργου του Συλλόγου μας σε ιδιόκτητο ακίνητο στις Άνω Καρυές που θα λειτουργήσει ως φορέας ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή μας εντός των ορίων του υπό θεσμοθέτηση  «Παρράσιου Πάρκου Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

      Αναφερόμαστε στον Πολιτιστικό Πολυχώρο – Διαδραστικό Χώρο της Λυκαίας Ακαδημίας, που θα  προβάλλει με την αγορά/εγκατάσταση, διαδραστικών προγραμμάτων εικονικής πραγματικότητας την ιστορία, τις Αρχαιότητες του Λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης, της Αρχαίας Λυκόσουρας, του Λυκαίου Όρους και τους Αρχαίους Προ – Ολυμπιακούς Αγώνες των Λυκαίων και μπορεί να αποτελέσει το επίκεντρο πολλαπλών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για Έλληνες και αλλοδαπούς φοιτητές και καθηγητές (ήδη χρησιμοποιείται ως Θερινό Σχολείο και έχουμε υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης για την εκπαίδευση μαθητών του Γυμνασίου Μεγαλόπολης), σε συνδυασμό με την από ετών συνεχιζόμενη ανασκαφική έρευνα στο Λύκαιο όρος από την Αμερικάνικη Αρχαιολογική Ομάδα και την Εφορία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας και υπό την εποπτεία της τελευταίας.

    Το ότι σήμερα σχεδιάζουμε την 13η αναβίωση των Λυκαίων, αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην  ανιδιοτελή προσφορά και κατάθεση ψυχής  των μελών του συλλόγου μας, των κατοίκων του χωριού μας και της ευρύτερης  περιοχής της Λυκόσουρας και του Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης και τη δική σας ενίσχυση. Στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που περνάει ο καθένα μας σήμερα, σας ζητάμε και πάλι την ολόψυχη προσφορά σας, όπως το κάνατε και στον παρελθόν ως Επικεφαλής του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, για την επιτυχημένη αναβίωση  των Λυκαίων Αγώνων 2022 .

 

     Τα σύγχρονα ΛΥΚΑΙΑ παραμένουν όπως και στην αρχαιότητα, αγώνες Στεφανίτες και όχι Χρηματίτες. Η διοργάνωση των αγώνων κάθε τετραετία, πραγματοποιείται με το πανάρχαιο σύστημα των Χορηγών, Δωρητών και Αθλοθετών, γι’ αυτό τον λόγο παρακαλούμε θερμά και πάλι, για την δική σας οικονομική υποστήριξη και χορηγία.

 

      Οι Χορηγοί, Δωρητές και Αθλοθέτες στα ΛΥΚΑΙΑ 2022, θα συμπεριληφθούν σε ειδικό κατάλογο που θα δημοσιευθεί στα Μ.Μ.Ε. και το Internet και θα ενσωματωθεί στο επίσημο φυλλάδιο – πρόγραμμα των ΛΥΚΑΙΩΝ 2022 που θα τυπωθεί και θα διανεμηθεί σε 5.000 περίπου αντίτυπα (επισυνάπτεται σε ηλεκτρονικό αρχείο το φυλλάδιο για τα ΛΥΚΑΙΑ 2017).  

    

     Τα ΛΥΚΑΙΑ προβάλλουν την Πολιτιστική Κληρονομιά της Πατρίδας μας, έξω από τα στενά τοπικά όρια σε Παγκόσμιο επίπεδο.

 

     Τα ΛΥΚΑΙΑ είναι υπόθεση όλων μας,  είναι χρέος και τιμή για όλους τους Αρκάδες και τους Έλληνες γενικότερα, προς τον Αρχαίο Διαχρονικό Ελληνικό Πολιτισμό της Πατρίδας μας.

 

      Ζητούμε την υποστήριξή   σας  στα πλαίσια των οικονομικών σας δυνατοτήτων. Ακολουθεί το έντυπο με πληροφορίες για την οικονομική σας υποστήριξη/χορηγία

                                                            Με εκτίμηση

                                              Για το   Διοικητικό Συμβούλιο

              Ο  Πρόεδρος                   Ο  Αντιπρόεδρος                       Η Γεν. Γραμματέας

 

Ανδρέας Χρ. Κωνσταντίνου     Χρήστος Κ. Κουμουνδούρος        Αντωνία Κυρ. Καραγιάννη

                                                           

Επικοινωνία:

– Ανδρ. Κωνσταντίνου:  6977 436655, 210 9356866,       email: an-kon@hotmail.com

– Χρ.  Kουμουνδούρος:  6944 576065, 27910 21154,  email:   chkoumou@gmail.com                         

– Αντ. Καραγιάννη:         6938 431125,              email:  Antonia_karayianni@yahoo.gr

– Σοφ. Κακουλίδου:        69741 19689, 210 2828468,  email: kakoulidous@gmail.com

– Γιάν. Κυπριδάκη:         6932 899761, 210 9737687, email: kostopgianna@gmail.com

– Αθαν. Στασινός:           6932 708018,                         email: iliastas7@gmail.com

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι

To μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι ξεκίνησε η...

Επιτρεπόμενο Ωράριο Λειτουργίας Καταστημάτων

  Τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές, επιτρέπεται να λειτουργούν, τηρούμενης της εργατικής νομοθεσίας: 1ον.  ΩΡΑΡΙΟ:  Από τις 6:00  έως  τις  21:00,         ΗΜΕΡΕΣ:  Από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, εκτός από τις εξής ημέρες:         α) την πρώτη ημέρα του έτους (Πρωτοχρονιά),         β) την ημέρα της εορτής των

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα εξορμήσει στο όρος Ζάβιτσα της Κυνουρίας

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων...
00:00:00

Δείτε ζωντανά το 9ο «Our Ocean Conference» (OOC-9)

Η Ελλάδα φιλοξενεί το 9ο “Our Ocean Conference” (OOC-9),...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο