Διαβάσαμε: «Αϊσέ» από τον Θωμά Τζιωρτζιώτη

Έρχονται στιγμές στη ζωή μας που σκεφτόμαστε πράγματα τα οποία μέχρι τότε αγνοούμε. Είμαστε πολύ καλά οχυρωμένοι στον χαριτωμένο, βολεμένο μικρόκοσμό μας και εθελοτυφλούμε στα χίλια καλά που μπορεί να έχουμε. Επικεντρωνόμαστε στα ένα – δύο «κακά» που μας συμβαίνουν – και που συνήθως είναι αποτέλεσμα των δικών μας πράξεων –  και κάπου χάνουμε το νόημα.

Ο αστυνόμος Ανδρέας Φιλίππου έχει μια άνετη και ανέμελη εργένικη ζωή, ώσπου ένα ξαφνικό χτύπημα στη πόρτα του φυλακίου του hot spot που εργάζεται και δύο θλιμμένα μάτια αρκούν για να τ’ αλλάξουν όλα. Αυτό θα συμβεί όταν θα αντικρύσει την Αϊσέ, μια νεαρή Σύρια προσφυγοπούλα που κακοποιείται από τον άντρα της και ζητά απεγνωσμένα τη βοήθεια του για ν’ απελευθερωθεί από τα δεσμά του και από τα πρέπει που της επιβάλλει η θρησκεία της. Το μελαγχολικό της βλέμμα, η εύθραυστη ομορφιά της και η αξιοπρεπή συμπεριφορά της του προκαλούν πρωτόγνωρα συναισθήματα αλλά και την ανάγκη να τη προστατεύσει. Ξαφνικά, ο Ανδρέας θα συνειδητοποιήσει πως όλα όσα θεωρούσε δεδομένα και αυτονόητα για την Αϊσέ δεν είναι τίποτα εγγυημένο.

Στο λιγοστό χρονικό διάστημα που τους απομένει, η Αϊσέ θα του αφηγηθεί τη ζωή της, για τα όνειρα που έκανε πριν τον κανονισμένο γάμο της και πως όλα καταστράφηκαν όλα εν μια νυκτί. Ο Ανδρέας από τη πλευρά του θα προσπαθήσει με κάθε δυνατό τρόπο να την απομακρύνει από το βίαιο περιβάλλον στο οποίο ζει και να της προσφέρει τη πολυπόθητη ελευθερία. Όμως όσο ο χρόνος περνά ο Ανδρέας έρχεται με το μεγαλύτερο δίλλημα της ζωής του. Να ακολουθήσει το όνειρο ή να το αφήσει να φύγει;

Ο Θωμάς Τζιωρτζιώτης μας συστήνεται με την «Αϊσέ», ένα μυθιστόρημα βαθιά ουσιαστικό και ανθρώπινο, το οποίο βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Ο συγγραφές παρουσιάζει καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στα hot spot και την κακοποίηση που βιώνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες των κοντέινερ. Το οξυδερκές χιούμορ του συγγραφέα στα σημεία που πρέπει, έρχεται να ελαφρύνει το βαρύ κλίμα που επικρατεί ενώ οι περιγραφές του τόσο από την απτική της Αϊσέ όσο από τη πλευρά του Ανδρέα μας αιχμαλωτίζουν ολοένα και περισσότερο. Δίχως αμφιβολία, η «Αϊσέ» είναι ένα μυθιστόρημα που υπόσχεται να μπει στη καρδιά του αναγνώστη με τον Θωμά Τζιωρτζιώτη να συγκινεί ακόμα περισσότερο το αναγνωστικό κοινό με τη φιλανθρωπική του κίνηση, που δεν είναι άλλη από τη παραχώρηση μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του βιβλίου στη «Κιβωτό του Κόσμου». Κινήσεις που σπάνια βλέπουμε και πρέπει να τις στηρίζουμε με κάθε τρόπο.

Το μυθιστόρημα «Αϊσέ» του Θωμά Τζιωρτζιώτη κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κάκτος.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κορινθία: Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά

Συνελήφθη, χθες (28.3.2024) το μεσημέρι, στην Κόρινθο, από Συνοριακούς...

Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών appeared first on .

Μητσοτάκης: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Εφαρμογή από 1η Απριλίου

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου, ανακοίνωσε...
Μετάβαση στο περιεχόμενο