Eκδηλώσεις στο Βαλτέτσι για την 195η επέτειο της ιστορικής μάχης (pic)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Κυριακή 15 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις για την επέτειο της ιστορικής μάχης του Βαλτετσίου.

 

Το πρόγραμμα περιλάμβανε τέλεση Δοξολογίας υπό τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας Πανοσιολογιώτατο Θεόκλητο Ντούλια, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, εκφώνηση του Πανηγυρικού από την κα. Συμπρούκου, Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης και οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παραδοσιακούς χορούς από το Χορευτικό όμιλο Τρίπολης και επίδειξη όπλων από το Σκοπευτικό Όμιλο Πατρών.

Η ιστορική μάχη του Βαλτετσίου, που διεξήχθη στις 12 και 13 Μαΐου 1821, αποτέλεσε μία από τις αποφασιστικότερες μάχες της Ελληνικής Επανάστασης. Η νίκη των Ελλήνων εκεί, οδήγησε στην άλωση της Τριπολιτσάς, η οποία άνοιξε ουσιαστικά τον δρόμο προς την οριστική απελευθέρωση των Ελλήνων από τον τουρκικό ζυγό.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο Βουλευτής Αρκαδίας ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού, ο Βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο Πρόεδρος του ΔΣ Τρίπολης Τάσος Κακλαμάνος, αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των στρατιωτικών, αστυνομικών αρχών και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η ιστορική μνήμη είναι αναγκαία στις μέρες μας και κυρίως η ενότητα και η ομόνοια ενός έθνους για να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν.

{gallery}baltetsi_2016{/gallery}

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι

To μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι ξεκίνησε η...

Επιτρεπόμενο Ωράριο Λειτουργίας Καταστημάτων

  Τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές, επιτρέπεται να λειτουργούν, τηρούμενης της εργατικής νομοθεσίας: 1ον.  ΩΡΑΡΙΟ:  Από τις 6:00  έως  τις  21:00,         ΗΜΕΡΕΣ:  Από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, εκτός από τις εξής ημέρες:         α) την πρώτη ημέρα του έτους (Πρωτοχρονιά),         β) την ημέρα της εορτής των

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα εξορμήσει στο όρος Ζάβιτσα της Κυνουρίας

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων...
00:00:00

Δείτε ζωντανά το 9ο «Our Ocean Conference» (OOC-9)

Η Ελλάδα φιλοξενεί το 9ο “Our Ocean Conference” (OOC-9),...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο