Ώρα Μυστηρίου: «Ενόλα Χολμς: Η υπόθεση του χαμένου Μαρκησίου» από τη Νάνσι Σπρίνγκερ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεν πρέπει να μιλήσει σε κανέναν. Δεν ανήκει εδώ. Το γεγονός αυτό δεν την προβληματίζει, διότι ποτέ της δεν άνηκε κάπου. Και, υπό μία έννοια, ανέκαθεν ήταν μόνη. Όμως, υπάρχει πόνος στην καρδιά της όσο ψάχνει στις σκιές, επειδή πια δεν έχει σπίτι, είναι μια ξένη στη μεγαλύτερη πόλη του κόσμου και δεν ξέρει που θ΄ ακουμπήσει το κεφάλι της να κοιμηθεί απόψε.

Η Ενόλα Χολμς είναι η μικρότερη αδερφή των Μάϊκροφτ και Σέρλοκ Χολμς. Σε αντίθεση με αυτούς, έχει μια απλή και μοναχική ζωή με την μητέρα της στην εξοχή. Ώσπου μια μέρα,  λίγο πριν τα δέκατα τέταρτα γενέθλια της, η μητέρα της εξαφανίζεται. Η Ενόλα αναγκάζεται να ειδοποιήσει τα αδέρφια της για την εξαφάνιση της μητέρας τους. Όταν φτάνουν στην αγροικία, ο Μάϊκροφτ και ο Σέρλοκ μένουν έκπληκτοι τόσο για την κατάσταση που κυριαρχεί στο μέγαρο όσο και για τη κατάσταση της Ενόλα όπου μεγάλωνε με την ιδιαίτερη εκπαίδευση της μητέρας της και όχι αυτή που επέβαλε η καλή κοινωνία της Αγγλίας.

Ενόσω ο περιβόητος ντεντέκτιβ προσπαθεί να ανακαλύψει κάτω υπό ποιες συνθήκες εξαφανίστηκε η μητέρα τους, ο Μάϊκροφτ αποφασίζει να στείλει την Ενόλα εσώκλειστη σε οικοτροφείο για να λάβει την εκπαίδευση που πρέπει. Όμως η Ενόλα έχει διαφορετική άποψη και αποφασίζει να διαφύγει στο Λονδίνο με σκοπό να βρει τη μητέρα της. Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη μυστηριώδη εξαφάνιση του Μαρκησίου του Μπασιλγουέδερ και θα συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει κάτι κοινό ανάμεσά τους. Η επιθυμία να φύγουν μακριά από μια καταπιεστική κατάσταση. Άραγε θα καταφέρει η Ενόλα ν’ ανακαλύψει τη τοποθεσία του χαμένου Μαρκησίου πριν τους διώκτες του; Θα διαλευκάνει τη μυστηριώδη εξαφάνιση της μητέρας της;

Η Νάνσι Σπρίνκερ  έχει δημιουργήσει μια πρωτότυπη και καλογραμμένη ιστορία που διαβάζεται ευχάριστα. Η γραφή και οι διάλογοι είναι ευφάνταστοι και διασκεδαστικοί ενώ είναι ιδιοφυής ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται η κεντρική ηρωίδα την γνώμη της κοινωνίας για τη θέση της γυναίκας μέσα σ’ αυτή. Η πλοκή της ιστορίας είναι ενδιαφέρουσα καθώς περιλαμβάνει γρίφους, παράξενες μεταμφιέσεις, πολλαπλά μυστήρια και διαβόητους κακούς, δηλαδή όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να ταξιδέψει ο νεαρός αναγνώστης σε αυτόν τον φανταστικό κόσμο. Με λίγα λόγια το μυθιστόρημα «Ενόλα Χολμς: Η υπόθεση του χαμένου Μαρκησίου» είναι μια συναρπαστική περιπέτεια μυστηρίου και η αρχή μιας ενδιαφέρουσας σειράς.

Το βιβλίο της Νάνσι Σπρίνγκερ «Ενόλα Χόλμς: Η υπόθεση του χαμένου Μαρκησίου» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.  

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι

To μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι ξεκίνησε η...

Επιτρεπόμενο Ωράριο Λειτουργίας Καταστημάτων

  Τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές, επιτρέπεται να λειτουργούν, τηρούμενης της εργατικής νομοθεσίας: 1ον.  ΩΡΑΡΙΟ:  Από τις 6:00  έως  τις  21:00,         ΗΜΕΡΕΣ:  Από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, εκτός από τις εξής ημέρες:         α) την πρώτη ημέρα του έτους (Πρωτοχρονιά),         β) την ημέρα της εορτής των

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα εξορμήσει στο όρος Ζάβιτσα της Κυνουρίας

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων...
00:00:00

Δείτε ζωντανά το 9ο «Our Ocean Conference» (OOC-9)

Η Ελλάδα φιλοξενεί το 9ο “Our Ocean Conference” (OOC-9),...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο