Διαβάσαμε: «Μικρά Βήματα» από τον Σωτήρη Φαλιέρη

Ιανουαρίου 07, 2022
Το βλέμμα του καρφώθηκε σε αυτό που έβλεπε. Το σώμα ενός ανθρώπου βρισκόταν μπροστά του, ξαπλωμένο μπρούμητα. Ακίνητο, με το δεξί χέρι απλωμένο πάνω από το κεφάλι, το αριστερό κάτω από το σώμα και το κεφάλι, το αριστερό κάτω από το σώμα και το κεφάλι γυρισμένο στα δεξιά. Το μυαλό του είχε σταματήσει. Δεν ήξερε τι να κάνει, τι να σκεφτεί, πως να αντιδράσει.

Ο Άλεξ έχει μια φαινομενικά άνετη ζωή, έχει μια έτοιμη στρωμένη δουλειά, δικό του σπίτι και μια όμορφη σχέση. Όμως, όταν η κοπέλα του του ανακοινώνει τον χωρισμό τους, ξαφνικά καταρρέει ο κόσμος του. Καθώς προσπαθεί να βρει τον εαυτό του και να καταλάβει τα λάθη που έκανε, βρίσκει το πτώμα μιας νεαρής κοπέλας. Ο Άλε τρομοκρατείται, μέσα στο πανικό του παίρνει το κινητό του θύματος και φεύγει γρήγορα από το τόπο του εγκλήματος.

Την επόμενη μέρα, η Καλλίπολη θορυβείται στο άκουσμα της νεκρής κοπέλας στο λόφο. Ο θάνατός της γίνεται κεντρικό θέμα παντού στη πόλη καθώς δεν μπορούν να διευκρινιστούν τα αίτια του θανάτου της. Ο Άλεξ έχει στη κατοχή του το κινητό του θύματος, το μόνο στοιχείο που μπορεί να τον βοηθήσει να καταλάβει ποια είναι, είναι το background που απεικονίζει ένα κίτρινο post-it με δυο λέξεις: «190 Ismene». Μαζί με τους δύο φίλους του, τον Μάκη και τον Βαγγέλη, και με τη Νατάσα που μόλις γνώρισαν, θα ξεκινήσουν την δική τους έρευνα προκειμένου να ανακαλύψουν την αλήθεια. Τι είχε γίνει πραγματικά με την «190 Ismene»; Ήταν αυτοκτονία ή δολοφονία; Ποιος μπορεί να ήθελε να τη βλάψει;

Ο Σωτήρης Φαλιέρης συστήνεται για πρώτη φορά στο αναγνωστικό κοινό με το μυθιστόρημα «Μικρά Βήματα». Η ιστορία είναι γεμάτη δράση, ένταση και αρκετές ανατροπές. Μέσα στις σελίδες του περιπλανιόμαστε στον υπόκοσμο της Καλλίπολης. Η γραφή του είναι απλή με στοιχεία σαρκασμού στα σημεία που πρέπει. Οι χαρακτήρες είναι απλοί καθημερινοί άνθρωποι που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την ζώνη άνεσής τους και να ανακαλύψουν τον πραγματικό τους εαυτό. Εν κατακλείδι, ο Σωτήρης Φαλιέρης ως πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας έκανε μια δυναμική είσοδο στο χώρο της λογοτεχνίας και πιστεύουμε πως πρόκειται να δούμε πολλά ακόμα από αυτόν.  

Το μυθιστόρημα του Σωτήρη Φαλιέρη «Μικρά Βήματα» κυκλοφορεί από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή.

Τελευταία τροποποίηση στις 5 Ιανουαρίου 2022 %17:%Ιαν

logofootermedia