ΑρχικήΠολιτισμόςΒιβλίο30 Έφηβες Πρωτοπόροι μας διηγούνται τις περιπέτειές τους

30 Έφηβες Πρωτοπόροι μας διηγούνται τις περιπέτειές τους

Μπορείς να κάνεις μια νέα αρχή όποτε το θελήσεις, γιατί «αποτυχία» δεν είναι η πτώση, αλλά το να μην ξανασηκωθείς.

Μέρι Πίκφορντ

Ποια ηγέτιδα έμεινε στην Ιστορία για τις αδίστακτες πολιτικές μεθόδους της και την αχαλίνωτη φιλοδοξία της; Τι γνωρίζετε για την ζωή της Ιωάννας της Λορένης; Ποια ήταν η πρώτη αφροαμερικανίδα που εξέδωσε ποιητική συλλογή; Έχετε ακούσει την ιστορία της Σίμπιλ Λάντινγκτον; Σε αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα πρόκειται να βρουν απαντήσεις οι μικροί αναγνώστες όταν χαθούν στις σελίδες του παιδικού – εφηβικού βιβλίου «Έφηβες Πρωτοπόροι: 30 κορίτσια που άλλαξαν τον κόσμο».

Αυτές οι απίθανες νέες γυναίκες διαφέρουν μεταξύ τους απ’ όλες τι απόψεις. Προέρχονται από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις, κατάγονται από διαφορετικές χώρες και έζησαν σε εποχές που η κοινωνία τις περιθωριοποιούσε. Παρόλα αυτά, όσα εμπόδια και αν εμφανίστηκαν στο δρόμο τους, τα αντιμετώπισαν με πείσμα και τόλμη. Πίστεψαν στον εαυτό τους και τις δυνατότητές τους και απέδειξαν ότι μόνο με θέληση και πάθος μπορούν να πραγματοποιηθούν τα όνειρα αλλά και να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο.

Το παιδικό – εφηβικό βιβλίο «Έφηβες Πρωτοπόροι: 30 κορίτσια που άλλαξαν τον κόσμο» έρχεται να διδάξει στις μικρές μας φίλες ότι μόνο μέσω της επιμονής και την υπομονής μπορούμε να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα. Μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου θα γνωρίσουν συγγραφείς και ακτιβίστριες, ζωγράφους και πολιτικούς, εφευρέτριες και επαναστάτριες. Τα σύντομα και περιεκτικά κείμενα της Jennifer Calvert σε συνδυασμό με τη ζωηρόχρωμη εικονογράφηση της Vesna Asanovic φέρνουν στην επιφάνεια ένα σημαντικό μέρος της καθημερινότητας αυτών των προσωπικοτήτων αποδεικνύοντας έτσι ότι τα κορίτσια μπορούν και έχουν την δυνατότητα να αλλάξουν τον κόσμο. Εξάλλου στόχος της Jennifer Calvert είναι να εμπνεύσει την επόμενη γενιά ατρόμητων γυναικών.

Το παιδικό – εφηβικό βιβλίο «Έφηβες Πρωτοπόροι: 30 Κορίτσια που άλλαξαν τον κόσμο» της Jennifer Calvert κυκλοφορεί από της Εκδόσεις Οξύ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο