Ιστορίες της καληνύχτας με αξιόλογες μετανάστριες που άλλαξαν τον κόσμο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η Αν Γουαφούλα Στράϊκ, που έφυγε από την Κένυα, για να γίνει η πρώτη δρομέας με αμαξίδιο, η Γιουάν Γιουάν Ταν της οποίας η καριέρα ξεκίνησε από το στρίψιμο ενός νομίσματος και την οδήγησε από την Κίνα στη νέα της πατρίδα, τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτές και άλλες πολλές είχαν κάτι κοινό ακολούθησαν τα όνειρά τους και ακολούθησαν το πεπρωμένου τους, ακόμα και αν αυτό ήταν να περάσουν τα σύνορα.

Αθλήτριες, δημοσιογράφοι, επιστήμονες, πολιτικοί και συγγραφείς έρχονται να μας διηγηθούν τις ιστορίες τους. Και που τις συναντάμε; Στις «Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες:100 Μετανάστριες που Άλλαξαν τον κόσμο».

Ποιες επαναστάτριες μας ξεχωρίσαμε;

Έχει τόσο μεγάλη αξία να βγαίνεις μπροστά και να υπερασπίζεσαι ό,τι πιστεύεις πως είναι σωστό, ακόμη και όταν το τίμημα φαίνεται ανυπέρβλητο.

Ανίτα Σαρκισιάν – Δημοσιογράφος και Κριτικός

Σκεφτόμαστε, λανθασμένα, ότι η επιτυχία είναι το αποτέλεσμα της ποσότητας του χρόνου που αφιερώνουμε στη δουλειά αντί της ποιότητας.

Αριάνα Χάφινγκτον – Συγγραφέας και Διευθύνουσα Σύμβουλος

Είναι πραγματικά σημαντικό να αποφασίζεις … Ακριβώς τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις. Είναι πολύ πιο σημαντικό να αποφασίζεις τον τρόπο με τον οποίο θέλεις να ζήσεις.

Γκόλντα Μέϊρ

Το τελευταίο μάθημα που πρέπει να μάθουμε όλοι μας είναι η άνευ όρων αγάπη, που περιλαμβάνει όχι μόνο τους άλλους αλλά και τους εαυτούς μας.

Ελίζαμπεθ Κιούμπλερ Ρος – Ψυχίατρος

Τα πάντα είναι δυνατά στη ζωή. Είναι θέμα σκληρής δουλείας και αποφασιστικότητας. Δε θα πρέπει να νιώθεις λιγότερο σημαντικός από τους άλλους επειδή βρίσκεσαι στην άλλη άκρη του κόσμου.

Μαρσέλα Κοντρέρας – Αιματολόγος

Μετά τη τεράστια που σημείωσαν τα βιβλία «Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες 1» και «Ιστορίες της Καληνύχτας 2», η Elena Favilli έρχεται αυτή τη φορά μόνη της και μας μιλά για ένα προσωπικό θέμα, αυτό της μετανάστευση. Μας παρουσιάζει ιστορίες γυναικών που φέρουν μέσα τους το πνεύμα της επαναστάτριας, αφήνοντας πίσω τις πατρίδες τους για πολλούς και διάφορους λόγους. Κάποιες από αυτές επέλεξαν να αναζητήσουν νέες ευκαιρίες, ενώ κάποιες άλλες αναγκάστηκαν να φύγουν. Εξάλλου, στόχος της Elena Favilli είναι να βυθιστούμε, μικροί και μεγάλοι, σε αυτές τις ιστορίες και να σκεφτούμε όλες εκείνες τις φορές που θελήσαμε να μετακινηθούμε από ένα μέρος σε ένα άλλο. Είτε αυτό είναι μια διαφορετική ομάδα είτε μια διαφορετική πόλη.

Το βιβλίο της Elena Favilli «Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες:100 Μετανάστριες που Άλλαξαν τον κόσμο» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024 appeared first on .

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΕΤΟΥΣ 2024

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΛήψη ΠΕΡΙΛΗΨΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣΛήψη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο