Ιστορίες της καληνύχτας με αξιόλογες μετανάστριες που άλλαξαν τον κόσμο

Σεπτεμβρίου 30, 2021
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η Αν Γουαφούλα Στράϊκ, που έφυγε από την Κένυα, για να γίνει η πρώτη δρομέας με αμαξίδιο, η Γιουάν Γιουάν Ταν της οποίας η καριέρα ξεκίνησε από το στρίψιμο ενός νομίσματος και την οδήγησε από την Κίνα στη νέα της πατρίδα, τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτές και άλλες πολλές είχαν κάτι κοινό ακολούθησαν τα όνειρά τους και ακολούθησαν το πεπρωμένου τους, ακόμα και αν αυτό ήταν να περάσουν τα σύνορα.

Αθλήτριες, δημοσιογράφοι, επιστήμονες, πολιτικοί και συγγραφείς έρχονται να μας διηγηθούν τις ιστορίες τους. Και που τις συναντάμε; Στις «Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες:100 Μετανάστριες που Άλλαξαν τον κόσμο».

Ποιες επαναστάτριες μας ξεχωρίσαμε;

Έχει τόσο μεγάλη αξία να βγαίνεις μπροστά και να υπερασπίζεσαι ό,τι πιστεύεις πως είναι σωστό, ακόμη και όταν το τίμημα φαίνεται ανυπέρβλητο.

Ανίτα Σαρκισιάν – Δημοσιογράφος και Κριτικός

Σκεφτόμαστε, λανθασμένα, ότι η επιτυχία είναι το αποτέλεσμα της ποσότητας του χρόνου που αφιερώνουμε στη δουλειά αντί της ποιότητας.

Αριάνα Χάφινγκτον – Συγγραφέας και Διευθύνουσα Σύμβουλος

Είναι πραγματικά σημαντικό να αποφασίζεις … Ακριβώς τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις. Είναι πολύ πιο σημαντικό να αποφασίζεις τον τρόπο με τον οποίο θέλεις να ζήσεις.

Γκόλντα Μέϊρ

Το τελευταίο μάθημα που πρέπει να μάθουμε όλοι μας είναι η άνευ όρων αγάπη, που περιλαμβάνει όχι μόνο τους άλλους αλλά και τους εαυτούς μας.

Ελίζαμπεθ Κιούμπλερ Ρος – Ψυχίατρος

Τα πάντα είναι δυνατά στη ζωή. Είναι θέμα σκληρής δουλείας και αποφασιστικότητας. Δε θα πρέπει να νιώθεις λιγότερο σημαντικός από τους άλλους επειδή βρίσκεσαι στην άλλη άκρη του κόσμου.

Μαρσέλα Κοντρέρας – Αιματολόγος

Μετά τη τεράστια που σημείωσαν τα βιβλία «Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες 1» και «Ιστορίες της Καληνύχτας 2», η Elena Favilli έρχεται αυτή τη φορά μόνη της και μας μιλά για ένα προσωπικό θέμα, αυτό της μετανάστευση. Μας παρουσιάζει ιστορίες γυναικών που φέρουν μέσα τους το πνεύμα της επαναστάτριας, αφήνοντας πίσω τις πατρίδες τους για πολλούς και διάφορους λόγους. Κάποιες από αυτές επέλεξαν να αναζητήσουν νέες ευκαιρίες, ενώ κάποιες άλλες αναγκάστηκαν να φύγουν. Εξάλλου, στόχος της Elena Favilli είναι να βυθιστούμε, μικροί και μεγάλοι, σε αυτές τις ιστορίες και να σκεφτούμε όλες εκείνες τις φορές που θελήσαμε να μετακινηθούμε από ένα μέρος σε ένα άλλο. Είτε αυτό είναι μια διαφορετική ομάδα είτε μια διαφορετική πόλη.

Το βιβλίο της Elena Favilli «Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες:100 Μετανάστριες που Άλλαξαν τον κόσμο» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Τελευταία τροποποίηση στις 30 Σεπτεμβρίου 2021 %00:%Σεπ

logofootermedia