Βούλιαξε το Μέγαρο μουσικής απο Τρίπολη απο Αρκαδια για να γίνει η Τρίπολη πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης…. (pic+vids)

Η καρδιά της Αρκαδίας χτύπησε δυνατά απόψε στο Μέγαρο Μουσικής, όπου παρουσιάστηκε η υποψηφιότητα της Τρίπολης για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, στην εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Δήμος Τρίπολης και η Οργανωτική Επιτροπή του TRIPOLIS-ARCADIAS 2021.

Βούλιαξε το Μέγαρο μουσικής απο Τρίπολη απο Αρκαδια για να γίνει η Τρίπολη πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης….

Δημοσιεύτηκε από pna.gr στις Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016

[iframe width=”640″ height=”480″ src=”https://www.youtube.com/embed/J4Bee3H3riY” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

[iframe width=”640″ height=”480″ src=”https://www.youtube.com/embed/kGub0ieYCrU” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

 

Οι διοργανωτές παρουσίασαν την ιδέα, το όραμα και την ταυτότητα του ελπιδοφόρου αυτού εγχειρήματος και όλη η Αρκαδία έδωσε το παρών, ενώ πλήθος κόσμου κατέκλυσε το Μέγαρο Μουσικής.
 
Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν το μήνυμα που απέστειλε στην εκδήλωση ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, ως επικεφαλής της τιμητικής επιτροπής διεκδίκησης του TRIPOLIS-ARCADIA 2021. Ο διεθνής Αρκάς σκηνοθέτης έδωσε τη δική του οπτική για την υποψηφιότητα, μέσα από λόγια καρδιάς: «Χαιρετίζω όλους τους Αρκάδες, είμαστε στον κόσμο παντού και θέλω να είμαστε υπερήφανοι για την περιοχή μας, θα έλεγα για τη χώρα μας, γιατί η Αρκαδία είναι σαν μια χώρα. Η δική μας χώρα μέσα στη μεγάλη χώρα που είναι η Ελλάδα». Επίσης, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Θανάσης Βαλτινός-ο οποίος λόγω ασθενείας δεν παρέστη στην εκδήλωση – επεσήμανε σε μήνυμά του ότι «η Τριπολιτσά βαρύνεται με ιστορικούς συσχετισμούς που διευρύνουν την ιστορική της έννοια. Η Αρκαδία είναι άγρια, άνυδρη, βασανισμένη, φτιαγμένη από πέτρα κι από ήλιο, το ίδιο και οι άνθρωποί της. Το στοιχείο που κάνει την υποψηφιότητα μοναδική είναι η υπερβατικότητά της».

Τα σημεία-κλειδιά του καλλιτεχνικού προγράμματος, έδωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Οργανωτικής Επιτροπής & τ. γενικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών Νίκος Μανωλόπουλος: «η υποψηφιότητα της Τρίπολης για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 αναπτύσσεται σε δύο μεγάλους άξονες, την αξιοποίηση της πλούσιας παράδοσης της πόλης και της Αρκαδίας τόσο στον πολιτισμό όσο και στη διαμόρφωση μιας ιδιαίτερης ταυτότητας και αντίληψης που απηχούν αναζητήσεις του σύγχρονου Ευρωπαίου πολίτη και την ένταξη των δράσεων που θα αναληφθούν στον αστικό και κοινωνικό ιστό της πόλης ώστε η προσπάθεια να λειτουργήσει ως πολιτιστική και κοινωνική επένδυση για το μέλλον της πόλης και της περιοχής».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, ως επικεφαλής της TRIPOLIS-ARCADIA 2021, παρουσιάζοντας την υποψηφιότητα της πόλης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η Τρίπολη δεν αρνείται, δεν αγνοεί, δεν εξορκίζει, αλλά ούτε προσπαθεί να εξωραΐσει τα προβλήματα του αστικού της χώρου και της περιοχής της» και υπογράμμισε πως « η επίγνωση των ελλειμμάτων στην πολιτιστική ζωή και της υστέρησης σε υποδομές, την ωθεί σε μια διεκδίκηση του τίτλου, ώστε να αξιοποιήσει το θεσμό ως τον ισχυρό καταλύτη στη διαμόρφωση ενός συνεκτικού αναπτυξιακού προγράμματος». Προσθέτοντας, πως «η Τρίπολη είναι η ελληνική υποψηφιότητα, που μπορεί να λειτουργήσει παραδειγματικά για το πώς αναπτύσσεται μια γόνιμη σχέση και συνεργασία μεταξύ πολιτισμού και αναπτυξιακής ανασυγκρότησης μιας περιοχής, με τον πολιτισμό να μπαίνει στο επίκεντρο της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης».

 

 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο