Μεγάλο γλέντι με Τσακώνικους χορούς στην Πλατεία Πετρινού

Δεκεμβρίου 28, 2015
Στις 18.00 ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Πετρινού με πρωτοβουλία της διαδικτυακής ομάδας Dance and Performing Arts Arcadia Group που έχει δημιουργηθεί προκειμένου να καταγράψει όλη τη δημιουργική κοινότητα των νέων της Αρκαδίας που ασχολούνται με τον χορό σε κάθε μορφή του, αλλά και το θέατρο και άλλες σχετικές τέχνες.
Δημοσιεύτηκε από pna.gr στις Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015

Με τη ευκαιρία της ένταξης του Τσακώνικου χορού στο εθνικό ευρετήριο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, που έγινε πρόσφατα μετά από απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, η ομάδα Dance and Performing Arts Arcadia Group, προγραμμάτισε ένα μεγάλο χορευτικό συναπάντημα στην πλατεία Πετρινού, στο οποίο παραβρέθηκαν όλα τα σωματεία που ασχολούνται με την διδασκαλία παραδοσιακών χορών και όλοι όσοι αγαπούν την παράδοση και τη στηρίζουν και αρκετοί Τριπολιτσιώτες που χόρεψαν τον Μεγάλο Τσακώνικο.
Ένας μεγάλος κύκλος από χορευτές άνοιξε το χορό με τα βήματα του Τσακώνικου και ακολούθησαν χοροί από όλη την Ελλάδα.... Η ορχήστρα ήταν ζωντανή και το κρασί ζεστό.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 28 Δεκεμβρίου 2015 %21:%Δεκ

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia