Δρώμενο γάμου παρουσία εκατοντάδων θεατών στην 4η έκθεση «Άρτος – Οίνος – Έλαιον»

Αυγούστου 25, 2015
Πολλές εκατοντάδες Καλαματιανών και επισκεπτών παρακολούθησαν την πολύ επιτυχημένη αναπαράσταση όσων προηγούνταν του γάμου και όσων σχετίζονταν με την τελετή και το γλέντι που την ακολουθούσε, σύμφωνα με τις παραδόσεις της Μεσσηνίας.

Το δρώμενο του γάμου αναπαραστάθηκε, με τη βοήθεια των μελών 10 πολιτιστικών συλλόγων της Μεσσηνίας, πολλών εθελοντών και χορηγών, το βράδυ της Κυριακής 23 Αυγούστου 2015, στο χώρο του πατινάζ στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων. Είναι, άλλωστε, ένας από τους σκοπούς της έκθεσης «Άρτος – Οίνος – Έλαιον», που διοργανώνεται φέτος για 4η χρονιά από το Δήμο Καλαμάτας, η προβολή του λαϊκού πολιτισμού των Ελλήνων, η σύνδεση με την παράδοσή μας, για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

nikas aoe

«Η παράδοσή μας είναι το στοιχείο, το οποίο πρέπει να μας ενώνει. Να δουν οι νεότερες γενιές τα ήθη και τα έθιμα που στήριζαν βασικές επιλογές της ζωής», επεσήμανε σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Καλαμάτας. Ζήτησε, δε, «να είμαστε ενωμένοι» και τόνισε προς το κοινό: «Να έχετε θάρρος. Θα μείνουμε όρθιοι και πάλι και θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες».

logofootermedia