Συναυλία με το Ross Daly αύριο Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Αύριο Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015, στο Αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας και ώρα 21.30, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει συναυλία με το σχήμα «Ross Daly & Λαβύρινθος», με ελεύθερη είσοδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αύριο Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015, στο Αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας και ώρα 21.30, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει συναυλία με το σχήμα «Ross Daly & Λαβύρινθος», με ελεύθερη είσοδο.

Συνδιοργάνωση: Σύλλογος Αποφοίτων «Μαρία Κάλλας» του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας & Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας.
Συμμετέχουν: Ross Daly (λύρα, σάζι, τάρχου) / Kέλυ Θωμά (λύρες) / Σοφία Ευκλείδου (τσέλο) / Ταξιάρχης Γεωργούλης (ούτι) / Βαγγέλης Καρίπης (κρουστά).

O Ross Daly, ενώνοντας τη φυσική ροή των αρχαίων παραδόσεων με τις πιο σύνθετες ανάγκες του σύγχρονου ακροατή, προσφέρει σε κάθε του εμφάνιση μια μοναδική υπερβατική και πνευματική μουσική εμπειρία, καθιστώντας όσους την παρακολουθούν κοινωνούς της ουσίας της μουσικής, που δεν έχει κανένα φυσικό όριο κι εκτείνεται πέρα από το χώρο και το χρόνο.

Το μαγικό πλέξιμο των δύο τοξωτών, του Ross Daly και της Κέλυς Θωμά, αγκαλιάζεται με μοναδικό τρόπο από το τσέλο της Σοφίας Ευκλείδου, το ούτι του Ταξιάρχη Γεωργούλη και τα κρουστά του Βαγγέλη Καρίπη. Το σχήμα αυτό διακρίνεται τόσο από τη δεξιοτεχνία όσο και από τη μουσικότητά του και υπόσχεται μια ιδιαίτερη μουσική εμπειρία.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χρονοκάψουλα «2026-2046»: Μια συγκινητική πρωτοβουλία στο Γυμνάσιο Αγίου Ανδρέα

Μια συγκινητική χρονοκάψουλα που τοποθετήθηκε στο Γυμνάσιο Αγίου Ανδρέα περιέχει μηνύματα και όνειρα μαθητών για το μέλλον, επισημαίνοντας τη σημασία της ιστορίας, της ελευθερίας και της συλλογικής ευθύνης. Οι αποστολείς ελπίζουν οι επόμενες γενιές να διατηρήσουν ζωντανές τις αξίες της παιδείας και της δικαιοσύνης, ενώ τοποθετούν ένα συμβολικό μετάλλιο ως ένδειξη σεβασμού προς την κοινή μνήμη και τον αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο.

Συνελήφθησαν 2 άτομα μετά τον τελικό του Final Four της Euroleague γιατί συμμετείχαν σε επιθέσεις με οπαδικό κίνητρο σε περιοχές της Αθήνας

Αθήνα, 25 Μαΐου  202 6 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνελήφθησαν -2- ημεδαποί, οι οποίοι μετά τον τελικό του Final Four της Euroleague συμμετείχαν σε επιθέσεις με οπαδικό κίνητρο σε περιοχές της Αθήνας Από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου

Εκατοντάδες παιδιά συμμετείχαν στο πρώτο NFL Flag Football Camp στη Μεσσηνία από τους Los Angeles Chargers

Η διοργάνωση του πρώτου NFL Flag Football Camp στη Μεσσηνία από τους Los Angeles Chargers προσέφερε την ευκαιρία σε εκατοντάδες παιδιά να γνωρίσουν τις αξίες του αμερικανικού football, ενόψει της επίσημης ένταξης του αθλήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Dean Spanos, επισκέφθηκε τις οικογενειακές του ρίζες, ενώ η εκδήλωση ενίσχυσε τους πολιτιστικούς και αθλητικούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ.

Video | Το έθιμο της Αναλήψεως στο Αρτεμίσιο Αρκαδίας ζωντανεύει κάθε χρόνο στα 1 570 μέτρα υψόμετρο

Στο Αρτεμίσιο Αρκαδίας διατηρείται εδώ και δεκαετίες το ιδιαίτερο έθιμο της Αναλήψεως, στο μικρό εκκλησάκι της Αναλήψεως που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.570 μέτρων. Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, το έθιμο συνδέεται με θαυματουργική θεραπεία κατοίκου της περιοχής το 1934. Κάθε χρόνο πιστοί ανεβαίνουν στο βουνό, προετοιμάζουν το εκκλησάκι και διανυκτερεύουν εκεί, κρατώντας ζωντανή την παράδοση με φωτιές, πυροτεχνήματα και πανηγυρική Θεία Λειτουργία ανήμερα της εορτής. Παρά τις δύσκολες διαδρομές πρόσβασης, η μοναδική θέα και το κλίμα πίστης προσελκύουν δεκάδες επισκέπτες, ενώ σημαντική υπήρξε και η συμβολή των κατοίκων στην ανακαίνιση του ιστορικού εξωκλησιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ