Καλαμάτα 21: Ευρωπαϊκά προγράμματα για τον πολιτισμό, ημερίδα 26/6/2015

Ιουνίου 19, 2015
Το Γραφείο Υποψηφιότητας "KALAMATA:21", που έχει συσταθεί με σκοπό τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 εκ μέρους της πόλης της Καλαμάτας, σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό εργαστήριο επιχειρηματικού πολιτισμού "MATAROA" διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Ευρωπαϊκά προγράμματα για τον πολιτισμό».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουνίου 2015 και κατά το διάστημα 18:00 – 21:00 στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν, από προσκεκλημένους ομιλητές, τα ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν για την υλοποίηση δράσεων στον τομέα του πολιτισμού.

Οι ομιλητές και τα προγράμματα:
• Ο Δημήτρης Ιακωβίδης, εκπρόσωπος της Εθνικής Αρχής Συντονισμού ΕΣΠΑ, θα παρουσιάσει προγράμματα του ΕΣΠΑ που χρηματοδοτούν δράσεις στον τομέα του πολιτισμού
• Η Μαρία Αδαμοπούλου, εκπρόσωπος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) στον Τομέα Σχολικής Εκπαίδευσης για το πρόγραμμα Erasmus+, θα παρουσιάσει το πρόγραμμα "Erasmus+: Το νέο πρόγραμμα της ΕΕ για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό 2014-2020"
• Η Λουίζα Αναστοπούλου, πρώην στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής & ανεξάρτητη εμπειρογνώμων για ευρωπαϊκά προγράμματα, θα παρουσιάσει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Horizon 2020 (έρευνα για την πολιτιστική κληρονομιά)
• Ο Κωνσταντίνος Σπανός, εκπρόσωπος του Γραφείου «Δημιουργική Ευρώπη» Ελλάδος, της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα κάνει την παρουσίαση του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη. Ευκαιρίες για ευρωπαϊκή πολιτιστική συνεργασία!».
• Ο Δρ. Βασίλειος Λαοπόδης, πρώην στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα παρουσιάσει «Μαθήματα από συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα - συνέργειες μεταξύ φορέων».
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορεί κανείς να επικοινωνήσει με το Γραφείο Υποψηφιότητας "KALAMATA:21" στο τηλέφωνο: 27211 81030 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία τροποποίηση στις 19 Ιουνίου 2015 %21:%Ιουν

logofootermedia