Σήμερα, ανοίγει το τριήμερο Μουσικών Εκδηλώσεων που είναι αφιερωμένο στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής,

Ιουνίου 19, 2015
Σήμερα, ανοίγει το τριήμερο Μουσικών Εκδηλώσεων που είναι αφιερωμένο στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, με μία υπέροχη μουσική βραδιά.    Στις 19.00, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο θα ακουστούν παραδοσιακές μελωδίες στην κλασική μουσική. Θα είναι μια συναυλία μουσικής δωματίου για βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο με έργα των J. Haydn, R. Schumann, A. Dvorzak, κ.α. Το τρίο θα αποτελείται από: Ιωάννα Γαϊτάνη στο βιολί, Λέο Βίνλαντ στο βιολοντσέλο και Μαρία Πετροπούλου στο πιάνο.  

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΝIΟΥ ΜΑΛΛΙΑΡΟΠΟYΛΕΙΟ ΘEΑΤΡΟ, 20:30
Παραδοσιακές μελωδίες στην κλασσική μουσική
Συναυλία μουσικής δωματίου για βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο με έργα των
J.Haydn,R.Schumann, A.Dvorzak κ.α.
Το τρίο αποτελείται από: Ιωάννα Γαιτάνη στο βιολί, Λέο Βίνλαντ στο βιολοντσέλο και
Μαρία Παπαπετροπούλου στο πιάνο.


ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΤΡΙΝΟΥ, 19:ΟΟ
Φιλαρμονική Δήμου Τρίπολης
Το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015, παραμονή της Eυρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής και ώρα 7:00μμ η Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης δίνοντας τον δικό της “τόνο” στις εκδηλώσεις εορτασμού, πραγματοποιεί “ανοικτή πρόβα” στην πλατεία Πετρινού.
Μικροί και μεγάλοι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις προετοιμασίες του σώματος για τις καλοκαιρινές εμφανίσεις που θα ακολουθήσουν μέσα στο καλοκαίρι. Κάθε ανοικτή πρόβα ορχήστρας αναμφίβολα φέρει και εκπαιδευτικές προεκτάσεις. Προσκαλούμε λοιπόν παιδιά και γονείς να παρακολουθήσουν αυτό το εορταστικό happening καθώς παράλληλα με την εξέλιξη
της πρόβας θα υπάρχουν “εκπαιδευτικά αφιερώματα” γνωριμίας με τα οργάνα της Φιλαρμονικής και όχι μόνο!


ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΜΑΛΛΙΑΡΟΠΟYΛΕΙΟ ΘEΑΤΡΟ, 20:30
Ελληνικό Ωδείο Παράρτημα Τρίπολης
Συναυλία αφιερωμένη στην Ευρωπαϊκή ημέρα μουσικής. Οι μαθητές του ωδείου θα παρουσιάσουν έργα των: R. Schumann, A. Khachaturian, P. Tschaikowskiy, F. Chopin και L. Van Beethoven.


ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΜΑΛΛΙΑΡΟΠΟYΛΕΙΟ ΘEΑΤΡΟ, 11.00
Χορωδία Τρίπολης
Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, στα πλαίσια της ημέρας της μουσικής στις 21 Ιουνίου, διοργανώνει Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών που θα λάβει χώρα στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο την Κυριακή στις 11 το μεσημέρι, με τη συμμετοχή των εξής πέντε χορωδιών:


1) Παιδική Χορωδία Τυρού,
2) Παιδική Χορωδία “Καλλιτεχνήματα”, Κερατσινίου
3) Παιδική Χορωδία Δήμου Μεγάρων
4) Προ-παιδική Χορωδία Τρίπολης, “Σκαθάρια”
5) Παιδική Χορωδία Τρίπολης, “Σπουργίτια”


ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΜΑΛΛΙΑΡΟΠΟYΛΕΙΟ ΘEΑΤΡΟ, 20.30
Χορωδία “Ορφέας” Τρίπολης
“Η Ποίηση Εμπνέει τον Μίκη Θεοδωράκη”. Κυριακή 21 Ιουνίου 2015 στις 20:30 στον προαύλιο χώρο του Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου, συναυλία “Ορφέα” Τρίπολης, για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής. Συμμετέχουν η Παιδική και η Μικτή Χορωδία με Μαέστρο την κ. Χριστίνα Αθανασοπούλου.


ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ


Η πιο θετική αύρα της ζωής μας, που μάς ακολουθεί σε όλα τα στάδια και τα επίπεδα του βίου μας, είναι η Μουσική.
Η μουσική έχει τόση δύναμη και ικανότητα που μπορεί να καλλιεργεί τις ανθρώπινες ψυχές, να εκφράζει τα διάφορα συναισθήματα, να ενώνει ανθρώπους και λαούς, χωρίς να χρησιμοποιεί την ίδια γλώσσα.
Ο Δήμος Τρίπολης, σεβόμενος την ιδιαιτερότητα και την ομορφιά της, με αφορμήτην Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής διοργανώνει ένα τριήμερο μουσικών εκδηλώσεων, με επίκεντρο το κόσμημα της πόλης μας, το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.
Καλώ λοιπόν όλους τους Συμπολίτες μας, τους Συνδημότες μας, τους Επισκέπτες και Θαυμαστές της πόλης μας, να τιμήσουν με την παρουσίας τους τις εκδηλώσεις μας.
Γιατί η Μουσική και ο Πολιτισμός αποτελεί για εμάς, Φάρο Δύναμης και Ελπίδας.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΥΛΗΣ


15η ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ


Η 15η Έκθεση Βιβλίου ανοίγει τις πύλες της στην Πλατεία Άρεως την 17-6-2015 ημέρα Τετάρτη και θα διαρκέσει ως την 5-7-2015 ημέρα Κυριακή. Ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι καθημερινά από τις 7:00μμ έως τις 12:μμ.

Τελευταία τροποποίηση στις 19 Ιουνίου 2015 %14:%Ιουν

logofootermedia