Πολιτισμός

Εγώ,  η Εκτη η ευρωπαία κόρη, φτιαγμένη από μάρμαρο πεντελικό, θέλω να αφηγηθώ την ιστορία, όπως την καταλάβαινα και την καταλαβαίνω με τη χάρη που μου προσφέρει η θεά προστάτιδα της πόλης μου.
Το Μουσείο Αρχιμήδη, η νέα έκθεση «ΟΙ ΔΥΟ ΘΕΟΙ» στην Αρχαία Ολυμπία & το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στο Κατάκολο υμνούν και γιορτάζουν την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο!
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νικόλαος Κοροβέσης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής καλωσορίζουν στο κτίριο Χρυσόγελου την έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής του Ιταλού καλλιτέχνη Andrea Valleri με τίτλο «Συμβίωση», που   θα πραγματοποιηθεί από…
Η Μεγάλη Ιδέα είναι πεποίθηση λαϊκή, συνυφασμένη με την απελευθέρωση της Κωνσταντινούπολης, και δημιουργείται εκείνα τα χρόνια, αμέσως μετά την πτώση. Τα ανακλήματα και οι θρήνοι για τη δυστυχισμένη Πόλη, που σε κάθε γωνία του Βυζαντίου συνθέτουν οι υπόδουλοι, στέκονται…
Το τίμημα της ζωής είναι ο θάνατος· όχι ο δικός μας θάνατος, παρά ο θάνατος των ανθρώπων που αγαπάμε.
Το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, μετά την επιτυχημένη παρουσίαση που έγινε το βράδυ προχθές, στην πλατεία Άρεως, στην Τρίπολη, συνέχισε την διάχυση εκδηλώσεών του στο Ναύπλιο, χθες στις 9, στην πλατεία Συντάγματος.
Μήνυμα με αφορμή τις πρόσφατες δικαστικές εξελίξεις γύρω από την πολύκροτη υπόθεση Λιγνάδη έστειλαν το βράδυ της Παρασκευής χορευτές από την σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.
Το μυθιστόρημα του Δημήτρη Φαρή, με τίτλο «Σώζοντας την Τζέιν Άλντεν», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Υδροπλάνο». Η πλοκή του, είναι η εξής:
Δεν υπάρχει λάθος αγάπη. Αυτή είναι το πιο όμορφο κι αγνό συναίσθημα. Αυτή δίνει δύναμη και είναι πιο ακριβή από κάθε πετράδι. Αυτό που αποκαλείς λάθος ήταν για μένα ο πιο γευστικός καρπός της όασης, το πιο γλυκό νανούρισμα τις…
Σελίδα 1 από 186

logofootermedia