Oδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: «Το ΠΑΣΟΚ είναι πατριωτικό κίνημα που δεν εμπλέκεται σε διχασμούς ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ»

Βασικά σημεία της συνέντευξής του Oδυσσέα Κωνσταντινόπουλου σήμερα στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega»:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασικά σημεία της συνέντευξής του Oδυσσέα Κωνσταντινόπουλου σήμερα στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega»:

Για το ζήτημα των υποψηφίων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη: «Στα πολύ σοβαρά εθνικά θέματα το ΠΑΣΟΚ έχει επιλέξει έναν άλλο τρόπο συμπεριφοράς και άσκησης κριτικής σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Το καλοκαίρι όταν ήταν η επιλογή του μουφτή στην περιοχή επειδή δεν υπήρχε ονομαστική ψηφοφορία, οι Έλληνες μουσουλμάνοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μίλησαν δημόσια για να υποστηρίξουν αυτά τα οποία θέλει το ελληνικό κράτος.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν το κόμμα που έσπασε τις μπάρες προκειμένου να αλλάξουν τα πράγματα για τους μουσουλμάνους της περιοχής με την εφαρμογή, μεταξύ άλλων, συγκεκριμένων πολιτικών για την είσοδό τους στα πανεπιστήμια.

Τον τελευταίο καιρό, βλέπουμε από τη μια τα στελέχη της ΝΔ να απειλούν τους Έλληνες μουσουλμάνους και από την άλλη στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν για «τουρκική μειονότητα». Νομίζω ότι είναι ό,τι πιο επικίνδυνο σε αυτή τη χρονική στιγμή να ανοίγουν ζητήματα που αφορούν Συνθήκες και μπορεί να μας δημιουργήσουν πρόβλημα, προκειμένου να εργαλειοποιηθούν στη μικροπολιτική των εκλογών.

Όταν υπήρξε θέμα με δικό μας βουλευτή και έπρεπε να διευκρινιστεί, θεωρήσαμε ότι πρέπει να γίνει μια δήλωση από πλευράς του. Τότε λοιπόν, δήλωσε ανοιχτά το σεβασμό του στη συνθήκη της Λοζάνης και σε όσα αυτή συνεπάγεται. Ο τρόπος που ανοίγει το θέμα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με απειλές και αναφορές σε «τουρκική μειονότητα» βοηθά όλους τους άλλους εκτός από την Ελλάδα. Αν υπάρχει παρέμβαση τρίτης χώρας στα εσωτερικά της Ελλάδας αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε διαφορετικά από αυτό που γίνεται τις τελευταίες μέρες. Ο δικός μας πατριωτισμός δεν μπορεί να συμβαδίσει με αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες.

Εμείς ως ΠΑΣΟΚ, απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες, μουσουλμάνους και χριστιανούς, και θέλω να τους πω ότι δεν τους σκεφτόμαστε μόνο στις εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα πραγματικά πατριωτικό κόμμα που δεν μπλέκεται στους διχασμούς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Ελλήνων χριστιανών και των Ελλήνων μουσουλμάνων συνολικά. Είναι έτοιμο, οποιαδήποτε στιγμή, να στηρίξει αυτή την προσπάθεια με μεγάλες μεταρρυθμίσεις, όπως έχει ήδη κάνει παλιότερα. Αυτή η συζήτηση για μας είναι απλή και καθαρή, γιατί είμαστε το μόνο κόμμα που συνδυάζει το πατριωτισμό με τα ανθρώπινα δικαιώματα».

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Περιφέρεια Πελοποννήσου την Τρίτη 4 Αυγούστου 2026

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τρίτη 4 Αυγούστου 2026, σε κατάσταση υψηλού κινδύνου βρίσκεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου (κατηγορία κινδύνου 3). Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και

Σε τροχιά χρηματοδότησης έργα 5,8 εκατ. ευρώ για δρόμους, κόμβους και αντιπλημμυρική προστασία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε σειρά σημαντικών αποφάσεων που ενισχύουν την οδική ασφάλεια, τη θωράκιση των υποδομών και την αντιπλημμυρική προστασία σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου προχώρησε η Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου, εγκρίνοντας την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης συνολικού προϋπολογισμού 5,8 εκατ. ευρώ στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) Πελοποννήσου 2026-2030 και σε ειδικά χρηματοδοτικά προγράμματα. Οι αποφάσεις αφορούν ώριμες

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Περιφέρεια Πελοποννήσου την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Πέμπτη 30 Ιουλίου, σε κατάσταση πολύ υψηλού κινδύνου βρίσκονται η ΠΕ Αργολίδας, η ΠΕ Αρκαδίας, η ΠΕ Κορινθίας και η ΠΕ Λακωνίας (κατηγορία κινδύνου 4), ενώ σε κατάσταση υψηλού κινδύνου βρίσκεται

Δημήτρης Πτωχός: Περισσότερες ευκαιρίες για κάθε παιδί, μεγαλύτερη στήριξη για κάθε οικογένεια Voucher 4,1 εκατ. ευρώ για βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ από την...

Με χρηματοδότηση ύψους 4.115.508 ευρώ από το Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2021-2027», η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρά στην υλοποίηση της δράσης για την προώθηση και υποστήριξη παιδιών στην προσχολική εκπαίδευση και την πρόσβαση παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης για τον κύκλο 2026-2027. Η σχετική απόφαση ένταξης υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό.