Κωνσταντινόπουλος: Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αντιμετωπίσει τη συντηρητική παράταξη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασικά σημεία της συνέντευξης του βουλευτή Αρκαδίας, κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, σήμερα στο ERTNEWS και την εκπομπή «Εκλογές 2023»:

Για το διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου: Θέλω να επισημάνω ότι όταν κάποιος είναι στη δημοκρατική παράταξη δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ενώνει την ψήφο του με τον Μπαρμπαρούση της Χ.Α.
Ωστόσο, από εδώ και στο εξής αυτό που έχει σημασία είναι το πώς θα αντιπαρατεθούμε στα ζητήματα που αφορούν τους πολίτες. Δηλαδή, πώς θα σταματήσουμε τα funds που έφερε ο κ. Τσίπρας και παίρνουν τις α’ κατοικίες των πολιτών και τους Πάτσηδες της ΝΔ. Ακούγεται ωραίο να μιλάει κανείς για την προστασία της α’ κατοικίας, ωστόσο ο νόμος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που εξασφάλισε αυτή την προστασία δεν είχε ψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.
 

Άρα εμείς ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, θα συνεχίσουμε να αναφερόμαστε στη σημασία του κοινωνικού κράτους και του δημόσιου συστήματος υγείας που έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη της χώρας. Για εμάς, είναι απαραίτητη η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου την οποία υποσχέθηκε η ΝΔ αλλά δυστυχώς δεν έκανε πράξη. Έτσι σήμερα χιλιάδες άνθρωποι αδικούνται από την «προσωπική διαφορά». Θα συνεχίσουμε να μιλάμε για τα υπερκέρδη των τραπεζών και τη φορολόγηση τους,  τα έσοδα της οποία θα στηρίξουν το κοινωνικό κράτος. Δυστυχώς με την 3’ ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον ΣΥΡΙΖΑ αφελληνίστηκαν οι τράπεζες και τα δάνεια δόθηκαν σε funds. Αυτές τις επιλογές διατήρησε και η κυβέρνηση της ΝΔ.
Επιπλέον, ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, θέλουμε να μιλήσουμε για τη δημιουργία κοινωνικών κατοικιών, κάτι που δρομολογήθηκε στην Πορτογαλία και την Ισπανία. Μάλιστα, η Πορτογαλία με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης κατασκευάζει 30.000 κατοικίες, την ίδια ώρα που η Ελλάδα προέβλεψε την ανακαίνιση μόλις 100 κατοικιών. Η δημιουργία κοινωνικών κατοικιών είναι το αντίβαρο στο σοβαρό πρόβλημα του δημογραφικού.  

Ακόμα, εστιάζουμε στα θέματα δημοκρατίας. Οι ανεξάρτητες αρχές δεν έχουν χτυπηθεί ανελέητα μόνο από την κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό. Θυμίζω τις θέσεις του κ. Πολάκη για τις ανεξάρτητες αρχές και για τη δικαιοσύνη. Επίσης, θυμίζω την αλαζονεία για τις 180 έδρες που εξέφρασε στην αρχή της εβδομάδας στέλεχος της ΝΔ.

Άρα το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΠΑΣΟΚ που έχει παρελθόν, παρόν και κυρίως μέλλον, με προτάσεις και θέσεις, θα αποτελέσει το ανάχωμα απέναντι στη συντηρητική παράταξη. Γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι ο προοδευτικός πόλος της χώρας που απαντά στα προβλήματα των πολιτών. Είναι το μέτωπο απέναντι στο συντηρητισμό. Εμείς δεν θα μπορούσαμε ποτέ να δεχτούμε τον Μπαρμπαρούση και τους Χρυσαυγίτες να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ.  Για αυτό ακριβώς, είμαστε η γνήσια προοδευτική παράταξη. Ζήσαμε όλες τις μεγάλες κρίσεις με αξιοπρέπεια, βάλαμε το εθνικό συμφέρον μπροστά από το κομματικό. Το κύριο διαβατήριο που έχουμε σε αυτή τη φάση είναι ότι κανένας από εμάς δεν πούλησε τον χώρο του για μια καρέκλα στα αριστερά ή τα δεξιά, μείναμε πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας.

Για ένα ακόμα καλύτερο ποσοστό: Στα αστικά κέντρα, την Αθήνα, την Αττική ευρύτερα και τη Θεσσαλονίκη πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες μας, να πάμε γειτονιά – γειτονιά και να μιλήσουμε για το πρόγραμμά μας. Σε αυτές τις περιοχές δυστυχώς, πολλά κρίνονται μέσα από την προβολή των κομμάτων στα ΜΜΕ. Αυτό δεν βοηθάει την παράταξή μας. Γιατί στα συστημικά ΜΜΕ παρατηρούμε το εξής φαινόμενο: δημοσιογράφους που επικοινωνούν τις θέσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα εκπρόσωποι των κομμάτων βρίσκονται στα ίδια πάνελ. Σε κάθε περίπτωση στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ξεκινάμε όλοι από το μηδέν. Θα δώσουμε τη μάχη μας χωρίς αλαζονεία και θριαμβολογίες αλλά με την πίστη ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αντιμετωπίσει τη συντηρητική παράταξη εντός και εκτός Βουλής,  χωρίς τοξικότητα, χωρίς διχασμούς, μόνο με ξεκάθαρη πρόταση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πραγματοποιήθηκε η αποχαιρετιστήρια γιορτή των παιδικών σταθμών του Δήμου

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη έδωσαν τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών και του 1ου Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του δήμου Κορινθίων που βρέθηκαν χτες (Δευτέρα, 15 Ιουλίου) στην αποχαιρετιστήρια καλοκαιρινή εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε ο δήμος και έχει πάρει πλέον χαρακτηριστικά θεσμού. Εκατοντάδες παιδιά –φίλες και φίλοι, για εννιά και πλέον μήνες στους παιδικούς σταθμούς του δήμου-

Εξασφάλιση Ισότιμης Πρόσβασης στην Εκπαίδευση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου | Νέο Πρόγραμμα για Φοιτητές με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με στόχο την ισότιμη πρόσβαση των φοιτητών στην ανώτατη εκπαίδευση, εξέδωσε πρόσκληση στο πλαίσιο του προγράμματος ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2021-2027, με προϋπολογισμό 1.176.471,00 €, και δικαιούχο το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεσμεύεται να στηρίξει τους φοιτητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, εξασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες για όλους στην ανώτατη εκπαίδευση. Με την πρόσκληση

Στήριξη της Δημόσιας Υγείας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου | Νέες Παραδόσεις Ιατρικού Εξοπλισμού

Στο πλαίσιο ενίσχυσης  δομών υγειονομικής περίθαλψης  αλλά και χώρων αυξημένης παρουσίας πληθυσμού, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρυσοβαλάντης Μέλλος, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό παρέδωσε: Στον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου Καρπούζη Γρηγόριο  μια    (01) συσκευή ανίχνευσης φλεβών. Στην Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας Αλειφέρη Ελένη μια (01) συσκευή ανίχνευσης φλεβών Στον Διευθυντή του Κέντρου

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στους νομούς Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας την Τετάρτη 17 Ιουλίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τετάρτη 17 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο