Έρευνα | Η δημοφίλια των πολιτικών προσώπων και η γνώμη του κοινού για τον ανασχηματισμό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η PRORATA S.A διεξήγαγε πανελλαδικής κάλυψης έρευνα σε δείγμα 1420 ατόμων κατά το διάστημα 01-04 Σεπτεμβρίου 2021, επιχειρώντας να διερευνήσει και να καταγράψει τη δημοφιλία των προσώπων της κυβέρνησης και της σκιώδους κυβέρνησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και στάσεις γύρω από τις εξελίξεις στην Ελλάδα με αφορμή τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Δημοφίλια προσώπων της κυβέρνησης και της σκιώδους κυβέρνησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, καταγράφοντας μικρή μείωση της δημοφιλίας του, με το 44% να δηλώνει πως «σίγουρα ή μάλλον συμπαθεί» τον πρωθυπουργό. Ωστόσο είναι η πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2020 που η αντιπάθεια είναι μεγαλύτερη από την συμπάθεια προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού. Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 34%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με ποσοστό 32%, η Φώφη Γεννηματά με ποσοστό 26%, ο Γιάννης Βαρουφάκης με ποσοστό 23% ενώ τελευταίος σε συμπάθεια μεταξύ των πολιτικών αρχηγών καταγράφεται ο Κυριάκος Βελόπουλος, με το αντίστοιχο ποσοστό να είναι 11%.

Μεταξύ των προσώπων της κυβέρνησης, ως τα δημοφιλέστερα στο ευρύ κοινό ανεξαρτήτως εκλογικής προτίμησης καταγράφονται ο Νίκος Δένδιας με 69% (ο οποίος συνεχίζει την ανοδική πορεία στις θετικές εντυπώσεις σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση), ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 60% ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με 47%, ο Χρήστος Σταϊκούρας και Βασίλης Κικίλιας με 39%, ενώ μεταξύ των προσώπων της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως τα δημοφιλέστερα στο ευρύ κοινό αναδεικνύονται ο Ανδρέας Ξανθός με 50%, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 46% και η Έφη Αχτσιόγλου με 43%.

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Η πλειοψηφία (45%) δηλώνει ότι ο πρόσφατος ανασχηματισμός ούτε θα βελτιώσει ούτε θα χειροτερέψει την λειτουργία της κυβέρνησης, το 38% πιστεύει ότι θα χειροτερέψει την λειτουργία της και μόλις το 14% ότι θα βελτιώσει τη λειτουργία της κυβέρνησης. Η αντίληψη που κυριαρχεί ως προς τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα είναι ότι κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση.

{pdf=https://prorata.gr/wp-content/uploads/2021/09/%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%99%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%91-%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%A3%CE%A9%CE%A0%CE%91-%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%A3%CE%A7%CE%97%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3_%CE%A3%CE%95%CE%A0%CE%A4%CE%95%CE%9C%CE%92%CE%A1%CE%99%CE%9F%CE%A3-2021.pdf|100%|800|google}

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έδεσσα: Οι Κερασιές θα ανθίσουν και φέτος

Η Άνοιξη στην Έδεσσα φέρνει τη μαγεία των κερασιών, καθώς οι πανέμορφες αυτές ανθίσεις βάφουν την περιοχή σε λευκές αποχρώσεις. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μοναδικές εμπειρίες και γαστρονομικές προτάσεις πλαισιωμένες από την ομορφιά της φύσης.

Η ηρωική πόλη της Τριπόλεως τιμά την Επέτειο των 200 χρόνων της Εξόδου του Μεσολογγίου

Η Τρίπολη τιμά την 200η επέτειο της Εξόδου του Μεσολογγίου με λαμπρές εκδηλώσεις και αναφορές στην ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά. Η ηρωική πόλη των Βαρέων παρουσιάζει την έντονη πολιτιστική παράδοση που διατηρεί. Στιγμές μνήμης και τιμής για τους ήρωες της ιστορίας μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ