Κυριακή, 20 Ιουλίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Για απόπειρα φίμωσης Βουλευτών μιλά η Δημοκρατική Συμπαράταξη μετά το εξώδικο Μπουλούκου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για την απόπειρα φίμωσης Βουλευτών μετά το εξώδικο του Περιφερειακού Συμπαραστάτη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και προτεινόμενου ως μάρτυρα υπεράσπισης του αρχηγού της «Χρυσής Αυγής» μιλά με ανακοίνωση της η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

“Οι Βουλευτές έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να αναδεικνύουν ζητήματα που έχουν προεχόντως πολιτικό και θεσμικό χαρακτήρα. Η εμπλοκή προσώπου που έχει επιλεγεί ως Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη & της Επιχείρησης, σε μια δίκη που, πέραν του ποινικού σκέλους, έχει κατ’ εξοχήν και πολιτική διάσταση, δεν συνάδει με την ορθή επιτέλεση του ρόλου και της αποστολής του.

Ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης, οφείλει να μένει μακριά από πολιτικές αντιπαραθέσεις, ιδίως στην περίπτωση που αυτές περιλαμβάνουν την τέλεση ποινικά κολάσιμων εγκλημάτων που κλονίζουν τα θεμέλια του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Ως έμμισθο διοικητικό όργανο με αρμοδιότητα τη συμβιβαστική διαμεσολάβηση, οφείλει να δημιουργεί τις προϋποθέσεις απρόσκοπτης πρόσβασης σε αυτόν εκ μέρους όλων των πολιτών και των επιχειρήσεων της Περιφέρειας.

Η εμπλοκή σε μια δίκη όπως αυτή της «Χρυσής Αυγής», δεν ευνοεί τη δημιουργία αυτών των προϋποθέσεων. Ως προς αυτό ασκείται κριτική από τους Βουλευτές που εκλέγονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Με βάση αυτό το σκεπτικό, θεωρούμε ότι τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου πρέπει να κρίνουν αν ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης τους, δεδομένου ότι οι προϋποθέσεις παροχής της, έχουν κατά το πολιτικό σκεπτικό που αναπτύχθηκε, εκλείψει. Το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη, όπως και το δικαίωμα στην υπεράσπιση είναι θεμελιώδες και απαραβίαστο δικαίωμα κάθε ευνομούμενης δημοκρατικής κοινωνίας.

Όπως και το δικαίωμα άσκησης κριτικής και έκφρασης γνώμης από τους αντιπροσώπους του ελληνικού λαού. Το θέμα είναι πολιτικό. Και υπό αυτή την οπτική, ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης, Περιφέρειας Πελοποννήσου υπό τις παραπάνω προϋποθέσεις, δεν μπορεί να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του.”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας, της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΦΑΡΙΣ και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής  στο πλαίσιο της εναρκτήριας εκδήλωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, υπογράφτηκε την Παρασκευή 18 Ιουλίου 2025 στο Mέγαρο Χορού Καλαμάτας, μεταξύ του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση  Βασιλόπουλου και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργου Κουμεντάκη. Η εκδήλωση ξεκίνησε με

Yψηλός διατηρείται ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 3) αύριο Κυριακή 20 Ιουλίου 2025

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Κυριακή 20 Ιουλίου 2025, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3), μεταξύ άλλων, για τη Μεσσηνία. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.  

Στην Π.Ε. Κορινθίας ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη | Δίωρη σύσκεψη για την ασφάλεια και την ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ.

Τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας επισκέφθηκε την Πέμπτη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο πλαίσιο της επίσημης παρουσίας του στην Κορινθία. Τον Υπουργό υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, Σπύρο Ζαχαριά. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε δίωρη σύσκεψη με τη συμμετοχή αυτοδιοικητικών και υπηρεσιακών

Δημήτρης Πτωχός: «Η Λυρική Σκηνή γίνεται γέφυρα εξωστρέφειας για την Πελοπόννησο»

Σε μια στιγμή ιδιαίτερου συμβολισμού και ουσίας για τον πολιτισμό της Πελοποννήσου, υπεγράφη την Παρασκευή 18 Ιουλίου 2025 στην Καλαμάτα Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Καλαμάτας και την Εθνική Λυρική Σκηνή, στο πλαίσιο της επίσημης έναρξης του 31ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού. Η συνεργασία αυτή προσδίδει νέο περιεχόμενο, εξωστρέφεια και κύρος σε έναν θεσμό που έχει

ΔΗΜΟΦΙΛΗ