Κώστας Βλάσης: “Η «Δεύτερη φορά Αριστερά» κόβει το υστέρημα των συνταξιούχων για άγνωστους σκοπούς δήθεν για να «σώσει» τον Ε.ΟΠ.Υ.Υ.”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το παραπάνω ερώτημα θέτουν προς τους Υπουργούς Υγείας, Οικονομικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης και συνάδελφοί του βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

 

Ως γνωστόν, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αύξησε την υπέρ υγειονομικής περίθαλψης εισφορά από 4% σε 6% επί των κύριων συντάξεων και νομοθέτησε εισφορά 6% επί των επικουρικών συντάξεων. _ Ν. 4334/2015. Στον Προϋπολογισμό του κράτους για το έτος 2016 προβλέπονται, λόγω των αυξήσεων αυτών, έσοδα 711 εκατομμυρίων ευρώ. Από αυτά όμως μόνον τα 274 εκατομμύρια φαίνονται να πηγαίνουν στον Ε.ΟΠ.Υ.Υ. ! Τα υπόλοιπα; Δημιουργική ή Λογιστική ….. ασάφεια; Την στιγμή, μάλιστα, που ο Οργανισμός έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς νοσοκομεία, προμηθευτές, γιατρούς κ.τ.λ..

Η «Πρώτη Δεύτερη φορά Αριστερά» κυβέρνηση συρρικνώνει κύριες και επικουρικές συντάξεις, δήθεν για να “σώσει” τον Ε.ΟΠ.Υ.Υ., και διοχετεύει το υστέρημα των συνταξιούχων σε άγνωστους σκοπo.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:

Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής       Αλληλεγγύης

Υπουργό Υγείας

 Υπουργό Οικονομικών

        

Θέμα: Πού πάνε τα λεφτά που κόβονται από τους συνταξιούχους για τον ΕΟΠΥΥ;

Κύριοι Υπουργοί,

Στην Εισηγητική Έκθεση του Προϋπολογισμού του 2016, και πιο συγκεκριμένα στη σελίδα 109, αναφέρεστε στα οικονομικά του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.ΟΠ.Υ.Υ.) και στη θετική επίπτωση που θα έχει για τον οργανισμό η αύξηση του ποσοστού εισφορών υγειονομικής περίθαλψης όλων των φορέων κύριας ασφάλισης από 4% σε 6% επί των κύριων συντάξεων και στη θέσπιση αντίστοιχης εισφοράς σε ποσοστό 6% επί των επικουρικών συντάξεων, όπως νομοθετήσατε ως κυβέρνηση της «πρώτης φοράς αριστερά» με το Ν. 4334/2015. Η ανωτέρω πρόβλεψη εκτιμάται από εσάς, όπως αναγράφεται και στον Προϋπολογισμό, ότι θα αποδώσει έσοδα 355 εκατομμύρια εντός του 2015 και 711 εκατομμύρια ευρώ το 2016.

Με έκπληξη όμως εντοπίζουμε, στον πίνακα 3.27 της σελίδας 111 της Εισηγητικής Έκθεσης, ότι τα προσδοκώμενα έσοδα του Ε.ΟΠ.Υ.Υ. από ασφαλιστικές εισφορές για το 2016 προβλέπονται να αυξηθούν στα 4,370 δις ευρώ, από 4,096 το τρέχον έτος, μια αύξηση δηλαδή μόλις 274 εκατομμυρίων !!!

Βρισκόμαστε δηλαδή σε μια ξεκάθαρη περίπτωση δημιουργικής λογιστικής, ενώ την ίδια στιγμή υπόσχεστε ότι θα εξισορροπήσετε τα οικονομικά του οργανισμού που καλύπτει υγειονομικά τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους συμπολίτες μας. Όταν μάλιστα έχετε οδηγήσει τον Ε.ΟΠ.Υ.Υ. σε πλήρη δημοσιονομικό εκτροχιασμό με τη στάση πληρωμών που εφαρμόσατε καθ’ όλη τη διάρκεια του 2015 που εκτόξευσε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του προς προμηθευτές, νοσοκομεία, φαρμακευτικές και επαγγελματίες, πλήττοντας καίρια την αξιοπιστία του οργανισμού και την ποιότητα υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς και τους ασφαλισμένους.

Κατόπιν όλων αυτών

Ερωτάστε

  1. Θα διοχετευτεί το σύνολο του ποσού των εισφορών υπέρ Ε.ΟΠ.Υ.Υ από τις περικοπές που κάνατε και θα κάνετε σε κύριες και επικουρικές συντάξεις;
  2. Πώς δικαιολογείτε τη διαφορά στα αναγραφόμενα των πινάκων της Εισηγητικής Έκθεσης του Προϋπολογισμού;
  3. Αν δεν γίνει το αυτονόητο, δηλαδή να κατατεθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς, του Ε.ΟΠ.Υ.Υ (για τον οποίο άλλωστε κόβετε από τους συνταξιούχους 1 δις 70 εκατ ευρώ μέσα σε 1,5 χρόνο) που θα διοχετεύσετε τα χρήματα και γιατί;

   

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Οικονόμου Βασίλης                                                                                                

Αντωνίου Μαρία

Βαγιωνάς Γιώργος

Βλάσης Κώστας

Βρούτσης Ιωάννης

Γιακουμάτος Γεράσιμος

Γιαννάκης Στέργιος

Γιόγιακας Βασίλης

Κατσανιώτης Ανδρέας

Κέλλας Χρήστος

Μπουκώρος Χρήστος

Παναγιωτόπουλος Νικόλαος

Στύλιος Γεώργιος

Κόνσολας Εμμανουήλ

Κυριαζίδης Δημήτρης

Κεφαλογιάννη Όλγα

Σκρέκας Κώστας

Κοντογιώργος Κωνσταντίνος

Αντωνιάδης Ιωάννης

Κεραμέως Νίκη

Καραμανλή Άννα

Αυγενάκης Ελευθέριος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κώστας Τζιούμης: «ΜΑΖΙ με τον Αστέρα μας, στηρίζουμε τους ευάλωτους συνδημότες μας»

Σε κοινή συνέντευξη τύπου προχώρησαν, την Μεγάλη Τρίτη (30/4/2024), ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης και ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας κ. Γιώργος Μποροβήλος.Αφορμή ήταν μία κοινωνική προσφορά της ΠΑΕ Αστέρας με 100 δωροεπιταγές (αξίας 100 ευρώ έκαστη) οι οποίες θα δοθούν σε ευάλωτες συμπολίτες μας που θα επιλεγούν με κριτήρια που θα καθορίσει η

Λειτουργία των Κ.Ε.Π. τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Ανακοινώνεται ότι τα Κέντρα Εξυπηρέτηση Πολιτών του Δήμου Καλαμάτας τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου 2024 θα λειτουργήσουν από τις 08:00 έως τις 13:00.

Ανακοίνωση

Στην Τρίπολη, όπως κάθε χρόνο, θα λειτουργούν δύο ψησταριές στην Πλατεία Άρεως και στον Συνοικισμό Κολοκοτρώνη, όπου ο Δήμος θα έχει τη δυνατότητα να ψήσει δωρεάν τα αρνιά όσων δημοτών μας το επιθυμούν.  Όποιος δημότης, λοιπόν, επιθυμεί ν΄ αναλάβει το ψήσιμο του πασχαλινού του οβελία ο Δήμος, παρακαλείται όπως αφήσει το αρνί του στο κατάστημα

Σημαντική Ανακοίνωση | Τμήμα Καθαριότητας – Ανακύκλωσης – Περιβάλλοντος – Πρασίνου

Ενόψει της εορταστικής περιόδου που διανύουμε, σας γνωστοποιούμε ότι, απαγορεύεται αυστηρά η εναπόθεση κλαδεμάτων και ογκωδών αντικειμένων σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου μας. Η απαγόρευση ισχύει από την Τετάρτη 1 Μαΐου 2024 έως και την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο