Κώστας Βλάσης: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τις ρουσφετολογικές προσλήψεις δυσχεραίνει την λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύμφωνα με τον Προϋπολογισμό και χάρη στον προγραμματισμό της προηγούμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, για το έτος 2015 προβλέπονταν 11.000 προσλήψεις.

 

Η πρώτη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με το ν. 4325/2015 από τον προηγούμενο Μάιο κάλυψε κατά τα 2/3 τις προβλεπόμενες από τον Προϋπολογισμό προσλήψεις -περίπου 7.500 θέσεις-, προχωρώντας σε αθρόες οριζόντιες επαναπροσλήψεις, χωρίς κανέναν σοβαρό σχεδιασμό, με αποτέλεσμα οι ανάγκες σε τομείς, όπως η παιδεία και η υγεία, να είναι εξαιρετικά μεγάλες.
Ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, με σχετική Ερώτηση που κατέθεσε την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου από κοινού με ομάδα βουλευτών της Ν.Δ. προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη, επισημαίνει ότι δεν υπάρχει προγραμματισμός για την διαχείριση των εναπομεινουσών, περίπου 3.500, προσλήψεων έως το τέλος του 2015 καθώς και την απουσία σχεδιασμού για να καλυφθούν τα πολυάριθμα κενά σε νευραλγικές υπηρεσίες του δημοσίου.
Οι κυβερνητικές αυτές ουσιώδεις παραλείψεις έχουν σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν ακόμα κενά στα σχολεία καθώς και στις μονάδες υγείας (Παναρκαδικό Νοσοκομείο, Κέντρα Υγείας) της Αρκαδίας, με αποτέλεσμα οι Αρκάδες πολίτες να μην μπορούν να λάβουν τις υπηρεσίες που δικαιούνται.
Ακολουθεί η Ερώτηση που υποβλήθηκε προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Αριθ. Πρωτ. 1248
Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή
Υπ’όψιν του Αν. Υπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Χριστόφορου Βερναρδάκη
Θέμα: «Υποστελέχωση νευραλγικών υπηρεσιών του Δημοσίου»
Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2015
Σύμφωνα με τον Προϋπολογισμό, για το έτος 2015 προβλέπονταν 11.000 προσλήψεις. Ο συνολικός προγραμματισμός προσλήψεων για την περίοδο 2014-2018 διαμορφώθηκε λαμβάνοντας υπόψη τις παρεμβάσεις του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) 2013-2016, τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες των μεμονωμένων φορέων, την προσπάθεια ανανέωσης του ανθρώπινου δυναμικού στο δημόσιο τομέα, καθώς και τις προτεραιότητες που είχε προσδιορίσει η τότε Κυβέρνηση, σε τομείς όπως η υγεία, η παιδεία, η δικαιοσύνη.
Η πρώτη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με το ν. 4325/2015 από τον προηγούμενο Μάιο κάλυψε κατά τα 2/3 τις προβλεπόμενες από τον Προϋπολογισμό νέες προσλήψεις- περίπου 7.500 θέσεις-, προχωρώντας σε αθρόες οριζόντιες επαναπροσλήψεις, χωρίς κανέναν προγραμματισμό, χωρίς καμία προηγούμενη διερεύνηση των πραγματικών αναγκών της διοίκησης. Περαιτέρω, με τον εν λόγω νόμο φρόντισε για την παράταση συμβάσεων, αλλά και την επανασύναψη νέων για υπηρεσίες που ήδη καλύπτονταν με μόνιμο προσωπικό (άρθρο 49). Την ίδια στιγμή, οι ανάγκες σε τομείς, όπως η υγεία, παρά την πρόσφατη προκήρυξη για πρόσληψη προσωπικού, και η παιδεία, που βασικά καλύπτεται με προσλήψεις έκτακτου προσωπικού στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ τα πανεπιστήμια υπολειτουργούν, είναι εξαιρετικά μεγάλες, με αποτέλεσμα υπηρεσίες να μην μπορούν να λειτουργήσουν και οι πολίτες να μην μπορούν να λάβουν τις υπηρεσίες που δικαιούνται.
Από την άλλη πλευρά, επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο του εξορθολογισμού των δομών της δημόσιας διοίκησης και της εκπόνησης νέων οργανογραμμάτων, για πρώτη φορά καταρτίστηκαν σχέδια στελέχωσης για κάθε φορέα, στα οποία περιγράφονται οι ανάγκες σε θέσεις εργασίας που κρίνονται απαραίτητες για την εκτέλεση του κατά περίπτωση διοικητικού έργου. Επιπλέον, η Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είχε εκπονήσει προγραμματισμό προσλήψεων τακτικού προσωπικού για το έτος 2015, με βάση τα αιτήματα των Υπουργείων, ο οποίος είχε εγκριθεί από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης στις 23/12/14. Περαιτέρω, με στόχο τη βέλτιστη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, κάνοντας χρήση των διατάξεων περί κινητικότητας και δεδομένων των δημοσιονομικών περιορισμών για νέες προσλήψεις, ενίσχυσε σημαντικά νευραλγικές υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τα προσόντα των υπαλλήλων στις κατάλληλες θέσεις.
Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί:
1. Πώς προγραμματίζετε να διαχειριστείτε τις εναπομείνασες, περίπου 3.500 προσλήψεις, έως το τέλος του έτους;
2. Με ποιο τρόπο σχεδιάζετε να καλύψετε τα πολυάριθμα κενά, τα οποία έχουν δημιουργηθεί σε νευραλγικές υπηρεσίες του δημοσίου, εξαιτίας των αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδότησης, δεδομένου των περιορισμών των προσλήψεων και του εξαιρετικά περιορισμένου αριθμού εναπομεινασών προσλήψεων;
3. Πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε τα κενά σε υπηρεσίες, οι οποίες είχαν ενισχυθεί από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με το πρόγραμμα κινητικότητας, όπως ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός, η αντιμετώπιση του παραεμπορίου, η Ελληνική Αστυνομία, και με το ν. 4325/2015 αποψιλώθηκαν εκ νέου;
4. Τέλος, αναφορικά με τις εγκρίσεις για πρόσληψη έκτακτου προσωπικού, σε ποια επίπεδα βρίσκεται για το έτος 2015, δεδομένου ότι επιβαρύνουν επίσης τον Κρατικό Προϋπολογισμό;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές:

α/α Ονοματεπώνυμο Εκλογική Περιφέρεια
1 Νίκη Κ. Κεραμέως Επικρατείας
2 Χαράλαμπος Αθανασίου Λέσβου
3 Σάββας Αναστασιάδης Β’ Θεσσαλονίκης
4 Ιωάννης Ανδριανός Αργολίδος
5 Ιωάννης Αντωνιάδης Φλωρίνης
6 Μαρία Αντωνίου Καστοριάς
7 Άννα- Μισέλ Ασημακοπούλου Β’ Αθηνών
8 Γεώργιος Βαγιωνάς Χαλκιδικής
9 Κωνσταντίνος Βλάσης Αρκαδίας
10 Σοφία Βούλτεψη Β’ Αθηνών
11 Γεώργιος Γεωργαντάς Κιλκίς
12 Σπυρίδων- Άδωνις Γεωργιάδης Β’ Αθηνών
13 Στέργιος Γιαννάκης Πρεβέζης
14 Βασίλειος Γιόγιακας Θεσπρωτίας
15 Κωνσταντίνος Γκιουλέκας Α’ Θεσσαλονίκης
16 Αθανάσιος Δαβάκης Λακωνίας
17 Χρίστος Δήμας Κορινθίας
18 Σταύρος Καλαφάτης Α’ Θεσσαλονίκης
19 Κωνσταντίνος Καραμανλής Σερρών
20 Θεόδωρος Καράογλου Β’ Θεσσαλονίκης
21 Συμεών (Σίμος) Κεδίκογλου Ευβοίας
22 Χρήστος Κέλλας Λαρίσης
23 Ιωάννης Κεφαλογιάννης Ρεθύμνης
24 Εμμανουήλ (Μάνος) Κόνσολας Δωδεκανήσου
25 Κωνσταντίνος Κουκοδήμος Πιερίας
26 Γεώργιος Κουμουτσάκος Β’ Αθηνών
27 Δημήτριος Κυριαζίδης Δράμας
28 Παναγιώτης (Νότης) Μηταράκης Χίου
29 Ευάγγελος Μπασιάκος Βοιωτίας
30 Χρήστος Μπουκώρος Μαγνησίας
31 Αθανάσιος Μπούρας Αττικής
32 Βασίλειος Οικονόμου Επικρατείας
33 Νικόλαος Παναγιωτόπουλος Καβάλας
34 Αικατερίνη Παπακώστα-
Σιδηροπούλου Β’ Αθηνών
35 Κωνσταντίνος Σκρέκας Τρικάλων
36 Δημήτριος Σταμάτης Επικρατείας
37 Θεόδωρος Φορτσάκης Επικρατείας
38 Μάξιμος Χαρακόπουλος Λαρίσης
39 Κωνσταντίνος (Κωστής) Χατζηδάκης Β’ Αθηνών

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι

To μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι ξεκίνησε η...

Επιτρεπόμενο Ωράριο Λειτουργίας Καταστημάτων

  Τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές, επιτρέπεται να λειτουργούν, τηρούμενης της εργατικής νομοθεσίας: 1ον.  ΩΡΑΡΙΟ:  Από τις 6:00  έως  τις  21:00,         ΗΜΕΡΕΣ:  Από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, εκτός από τις εξής ημέρες:         α) την πρώτη ημέρα του έτους (Πρωτοχρονιά),         β) την ημέρα της εορτής των

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα εξορμήσει στο όρος Ζάβιτσα της Κυνουρίας

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων...
00:00:00

Δείτε ζωντανά το 9ο «Our Ocean Conference» (OOC-9)

Η Ελλάδα φιλοξενεί το 9ο “Our Ocean Conference” (OOC-9),...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο