Οδυσσέας Κωσταντινόπουλος: «Ο Τσίπρας είναι ο πρώτος Πρωθυπουργός που συμφώνησε μαζικούς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας»

Μπορεί ο κ.Τσίπρας να μην είναι ο πρώτος Πρωθυπουργός που κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο, είναι όμως ο πρώτος Πρωθυπουργός που συμφώνησε στους μαζικούς πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.

[iframe width=”650″ height=”375″ src=”https://www.youtube.com/embed/qtM1-D5-yuM” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

 

Αυτό το σχέδιο έχει την υπογραφή του κ.Τσίπρα. Το αναγνωρίζετε εσείς οι ίδιοι: λέτε – αυτή είναι η δική σας εκδοχή – πως η νομοθετική ρύθμιση δεν καλύπτει το 40% των περιπτώσεων! Μειώνετε το όριο προστασίας από αντικειμενική αξία του ακινήτου ύψους 320.000 ευρώ σε 180.000 ευρώ και αναθέτετε στην τράπεζα να αποφασίσει αν ο δανειολήπτης είναι συνεργάσιμος ή όχι. Προστατεύετε την κατοικία περίπου 170.000 δανειοληπτών που έχουν καταθέσει αίτηση ή έχουν υπαχθεί στο νόμο «Κατσέλη», ο οποίος – να θυμάστε! – ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ, όχι από το ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αρκεί να της δώσετε μία θέση για να πάρετε και τα πνευματικά δικαιώματα του νόμου. Τα στεγαστικά δάνεια είναι γύρω στις 400.000. Άρα όλοι οι υπόλοιποι είναι προ των πυλών του πλειστηριασμού.

Η αναλγησία σας φτάνει στο σημείο, ώστε στο νόμο που καταθέσατε να μην υπάρχει ούτε μία διάταξη για τα άτομα με αναπηρίες.

Αν σήμερα νομοθετούσε η προηγούμενη Κυβέρνηση για τα κόκκινα δάνεια, θα είχατε ανέβει πραγματικά στα κάγκελα. Πριν από μερικά χρόνια, ο κ.Τσίπρας έλεγε «Η απελευθέρωση των πλειστηριασμών θα διαλύσει οριστικά τη χώρα. Οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας αποτελούν το “δούρειο ίππο” για να αλλάξει η χώρα χέρια. Ο κ.Σταθάκης έλεγε πως τα 11 δις ευρώ του ΤΧΣ που έδωσαν πίσω, θα τα έδιναν στα κόκκινα δάνεια! Οι ΑΝ.ΕΛ. είχαν καταθέσει πρόταση για τα κόκκινα δάνεια, που την ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ: δεν θα πάρετε ούτε μία γραμμή από αυτά που γράφατε τότε; Ούτε μία γραμμή;

Μέχρι σήμερα δεν είχαμε ούτε έναν πλειστηριασμό. Από Δευτέρα θα μπορούν να αρχίσουν οι πλειστηριασμοί, με υπογραφή του κ.Τσίπρα και του κ.Καμμένου.

Σχετικά με το θέμα των 100 δόσεων, με τη μεθοδολογία να ψηφίζετε και να ξεψηφίζετε κάθε εβδομάδα, οι μόνοι που έχουν επωφεληθεί για μία εβδομάδα είναι οι μεγαλοοφειλέτες που χρωστούν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Έχουμε ζητήσει να φέρει ο κ.Αλεξιάδης στη Βουλή τα ονόματα όλων αυτών που έκαναν χρήση αυτής της διάταξης. Καμία απάντηση. Εσείς, κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλετε να μάθετε ποιοι χρησιμοποίησαν αυτή τη διάταξη της μίας εβδομάδας, που μάλιστα θεσπίστηκε με ΠΝΠ και όχι μέσα από την κοινοβουλευτική διαδικασία; Όλοι οι υπόλοιποι, εξαιρέθηκαν από τη ρύθμιση…

Πού είναι οι διατάξεις για τη φορολόγηση της οικονομικής ολιγαρχίας; Υπάρχει έστω και μία σχετική διάταξη στο νομοσχέδιο; Περιμένουμε πότε επιτέλους θα φορολογήσετε την ολιγαρχία.

Ο νέος ΓΓ Εσόδων θα αποφασίζει μόνος του, χωρίς κανένα κριτήριο, για τους ελέγχους, και μάλιστα απαλλαγμένος από αστική και ποινική ευθύνη. Αντιλαμβανόμαστε την απαλλαγή από την «αστική ευθύνη. Γιατί όμως και από την ποινική; Και γιατί έλεγχοι χωρίς κριτήρια; Ο νέος ΓΓ θα επιλέξει να ελέγξει το 40% των ανέλεγκτων περιπτώσεων, και για το υπόλοιπο 60% τον απαλλάσσετε προκαταβολικά.

Όταν χειροκροτούσατε όρθιοι τον κ.Τσίπρα που δήλωνε πως θα αλλάξει τις διοικήσεις, δεν φανταζόσαστε ούτε εσείς ότι θα ακολουθούσε η πλήρης παράδοση στην τρόικα, στο κουαρτέτο, και μάλιστα με τέτοιο τρόπο. Δεν έχετε καταλάβει με αυτό που θα ψηφίσετε σήμερα, ότι επικυρώνετε την απόφαση για το ποιος θα αναλάβει τα επιχειρηματικά και τα στεγαστικά δάνεια: κάποιος εκτός της χώρας, που θα αποφασίζει για τον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο. «Θα αλλάξει χέρια η οικονομία» είχε πει ο κ.Τσίπρας. Το είπε και το έκανε πράξη.

Με αυτό το νομοσχέδιο είχατε την ευκαιρία να φέρετε και τις διατάξεις για το «παράλληλο τραπεζικό σύστημα» που είχε εξαγγείλει ο κ.Δραγασάκης. Πού είναι οι διατάξεις αυτές; Πώς θέλετε να το υλοποιήσετε;

Μέχρι και τα περιουσιακά στοιχεία του ΤΧΣ, η τρόικα δεν τα εμπιστεύεται στο ελληνικό κράτος, σας έβαλε να αλλάξετε τη διάταξη και να τα περάσετε σε ανεξάρτητο φορέα. Και παρακάτω, δίνετε ολόκληρη τη διαχείριση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στο κουαρτέτο. Αυτή είναι η “σκληρή διαπραγμάτευση” που κάνατε.

Μετά την φορολόγηση της μπίρας, την οποία οι ΑΝΕΛ κατεψήφισαν, φέρνετε τώρα τη φορολόγηση του κρασιού. Αναρωτιέμαι αν ξέρετε πόσο είναι το κόστος παραγωγής ενός λίτρου κρασιού: 40 λεπτά. Βάζοντας φόρο άλλα 40 λεπτά, διπλασιάζετε το κόστος με δική σας απόφαση. Αναρωτιέμαι, γιατί το κάνετε; Για να στηρίξετε τα εισαγόμενα κρασιά, κάνοντάς τα ανταγωνιστικά; Για να μειώσετε την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών κρασιών στην Ευρώπη και στις εξαγωγές; Οι ΑΝΕΛ θα δείξουν ευαισθησία ανάλογη με την περίπτωση της μπίρας; Θα ψηφίσουν αυτή τη διάταξη;
Προτείνουμε: 1. Μεταβατική διάταξη πως όσοι έχουν υποβάλει αίτηση με βάση το νόμο Κατσέλη δεν επηρεάζονται από αυτές τις αλλαγές. 2. Δεν πρέπει να αποφασίζουν οι τράπεζες ποιος είναι συνεργάσιμος δανειολήπτης και ποιος όχι. Να υπάρχουν κριτήρια και η διαδικασία να είναι αντικειμενική. 3. Δεν μπορεί να αποφασίζει για την εμπορική αξία του ακινήτου οποιοσδήποτε εμπειρογνώμων χωρίς αντικειμενικά κριτήρια. 4. Να προστατευθεί ο ελεύθερος επαγγελματίας με εμπορική ιδιότητα.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περί Πρωτοκόλλου και Εθιμοτυπίας στο Λεβίδι στον Παναρκαδικό και στην Expo

Παρατηρώντας τις διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στον τόπο...

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, την Δευτέρα 15 Απριλίου. Η προετοιμασία για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο ήταν το βασικό ζήτημα που απασχόλησε τη συνεδρίαση, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να αναλύει

Ο Αποστόλης Στρέμπας πρώτος σκόρερ στην Α’ κατηγορία Αρκαδίας

Ο Αποστόλης Στρέμπας είναι ο πρώτος σκόρερ με 27...

Κώστας Τζιούμης: «Απρέπεια και απρεπείς»

Σε δήλωση του Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης αναφέρεται...
Μετάβαση στο περιεχόμενο