ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚώστας Βλάσης: «Χάνεται και το οικογενειακό επίδομα του ΟΓΑ;»

Κώστας Βλάσης: «Χάνεται και το οικογενειακό επίδομα του ΟΓΑ;»

Και ο υπουργός και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με δηλώσεις τους στα ΜΜΕ, προκάλεσαν έντονες ανησυχίες στους δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ. Ο πρώτος δεν εγγυάται την καταβολή του επιδόματος για σήμερα Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015, ο δεύτερος δήλωσε ότι η ημερομηνία καταβολής δεν μπορεί να είναι…συγκεκριμένη.

 

Ο βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Βλάσης, μαζί με συναδέλφους του, του ιδίου κόμματος, υπέβαλε, χθες 22/10/15, Ερώτηση στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το παραπάνω θέμα.

Στην Ερώτηση υπενθυμίζονται οι προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης για κοινωνική αλληλεγγύη, για στήριξη των αδυνάτων κοινωνικών ομάδων, για… για…. Και ερωτάται, τελικά, ο υπουργός αν εγγυάται την προβλεπόμενη καταβολή του επιδόματος και πότε ακριβώς θα καταβληθεί στους δικαιούχους του ΟΓΑ, οι οποίοι βέβαια δεν περιλαμβάνονται στους…πλουσίους της κοινωνίας μας, όπως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βαφτίζει τους οικογενειάρχες, τους πολίτες, που έχουν εισόδημα μέγα, δηλαδή 1000€ μηνιαίως… Για τους ανθρώπους των 300€ ούτε το οικογενειακό επίδομα δεν θα δοθεί ; Και η Αρκαδία, νομός φτωχός και με χιλιάδες ασφαλισμένους στον ΟΓΑ, έχει απόλυτη ανάγκη το επίδομα αυτό.

Ακολουθεί η Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς: Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: Καταβολή Οικογενειακών Επιδομάτων ΟΓΑ

Κύριε Υπουργέ,

Έντονη ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ μετά τις δηλώσεις σας σε πρωινή εκπομπή για την μη καταβολή του επιδόματος ούτε σήμερα και εκφράζοντας τις επιφυλάξεις για το εάν τελικά θα δοθούν τα επιδόματα την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου.

Επίσης ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας κ. Ανδρέας Νεφελούδης συνέχισε στον ίδιο ρυθμό δηλώσεων  και συγκεκριμένα τόνισε ότι η ημερομηνία καταβολής δεν μπορεί να είναι συγκεκριμένη.

Η κοινωνική αλληλεγγύη, την οποία και διακηρύσσατε στις προγραμματικές σας δηλώσεις  για την στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων φαίνεται ότι αποτελεί πλέον παρελθόν για την κυβέρνηση σας, καθώς  παρατηρείται για μια ακόμη φορά αναβλητικότητα απέναντι στον φτωχό κόσμο που περιμένει τα επιδόματα του ΟΓΑ. Κατόπιν αυτών

Ερωτάστε:

  1. Ποια η ακριβής ημερομηνία που πρόκειται να καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ;
  2. Εγγυάστε για την προβλεπόμενη καταβολή των επιδομάτων στους δικαιούχους τους;  

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Βασίλης Οικονόμου

Φωτεινή Αραμπατζή

Γιάννης Αντωνιάδης

Μαρία Αντωνίου

Γιώργος Βαγιωνάς

Απόστολος Βεσυρόπουλος

Κώστας Βλάσης

Γιάννης Βρούτσης

Γεράσιμος Γιακουμάτος

Στέργιος Γιαννάκης

Βασίλης Γιόγιακας

Ανδρέας Κατσανιώτης

Χρήστος Κέλλας

Όλγα Κεφαλογιάννη

Μανώλης Κόνσολας

Δημήτρης Κυριαζίδης

Κώστας Κοντογεώργος

Χρήστος Μπουκώρος

Νίκος Παναγιωτόπουλος

Κώστας Σκρέκας

Γεώργιος Στύλιος

Μετάβαση στο περιεχόμενο