Τι δήλωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Στρατής σχετικά με τη χρηματοδότηση αρχαιολογικών έργων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δήλωση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστα Στρατή για την κατάθεση τροπολογίας σχετικά με τη χρηματοδότηση αρχαιολογικών έργων από τις Περιφέρειες στο πλαίσιο προγραμματικών συμβάσεων πολιτιστικής ανάπτυξης.

Κατατέθηκε στη Βουλή, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Πρόγραμμα Κλεισθένης Ι», τροπολογία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (1681/70 11.7.2018),η οποία επιλύει ζητήματα τεχνικής φύσης σχετικά με την χρηματοδότηση αρχαιολογικών έργων από τις Περιφέρειες στο πλαίσιο προγραμματικών συμβάσεων πολιτιστικής ανάπτυξης.

Μετά την κατάθεση της τροπολογίας, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Στρατής, που την εισηγήθηκε, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με τη ρύθμιση που εισηγηθήκαμε στη Βουλή, επιλύουμε τεχνικά ζητήματα που παρουσιάζονται σε ορισμένες περιπτώσεις κατά τη μεταφορά πόρων από τις Περιφέρειες στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την πραγματοποίηση αρχαιολογικών έργων, δηλαδή έργων που έχουν να κάνουν με τις αρχαιότητες και την πολιτιστική κληρονομιά εν γένει και ως τέτοια εκτελούνται με αυτεπιστασία από εξειδικευμένο προσωπικό των κατά τόπους Εφορειών Αρχαιοτήτων, στο πλαίσιο προγραμματικών συμβάσεων πολιτιστικής ανάπτυξης.

Η πρωτοβουλία μας αυτή εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της κυβέρνησης για την άρση τεχνικών εμποδίων που ανακύπτουν σε προσπάθειες αξιοποίησης πόρων που λιμνάζουν για τη χρηματοδότηση σημαντικών αναπτυξιακών δράσεων.Παράλληλα, ενδυναμώνουμε τη συνεργασία της κεντρικής διοίκησης με την τοπική αυτοδιοίκηση για την ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διαβεβαιώνει με κατηγορηματικό τρόπο ότι η προβλεπόμενη διαδικασία μεταφοράς πόρων προϋποθέτει τη συμφωνία της εκάστοτε Περιφέρειας, καθώς, όπως περιγράφεται ρητά στην τροπολογία, προηγείται (α) η έκδοση απόφασης ανάληψης υποχρέωσης από την Περιφέρεια και (β) η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης πολιτιστικής ανάπτυξης μεταξύ Περιφέρειας και Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, προκειμένου στη συνέχεια να γίνει η μεταφορά των πόρων με μία απόλυτα διαφανή διαδικασία.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρεμιέρα για τη νέα παράσταση της Θεατρικής Ομάδας Τρίπολης

Η Θεατρική Ομάδα Τρίπολης παρουσιάζει το αστυνομικό δράμα του Τζον Πρίσλεϊ, "Ο Επιθεωρητής Έρχεται", στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο. Ένα εορταστικό δείπνο μετατρέπεται σε πεδίο ανάκρισης, όταν ένας αινιγματικός επιθεωρητής εισβάλλει για να αποκαλύψει τα ένοχα μυστικά μιας ισχυρής οικογένειας. Μια παράσταση-καθρέφτης για την κοινωνική υποκρισία και τη συλλογική ευθύνη, που θα ανεβαίνει στην Τρίπολη έως τις 3 Μαΐου.

Αγώνες Δρόμου: Η Μάχη στο Λεβίδι 14-04-1821 (Αναγνώστης Δ. Στριφτόμπολας) – Στριφτομπόλια 2026 Drone

Αγώνες Δρόμου/δυναμικού βαδίσματος 10km, 5km και 1000m με τίτλο: "Η Μάχη στο Λεβίδι 14-04-1821 (Αναγνώστης Δημήτριος Στριφτόμπολας)" – Στριφτομπόλια 2026

4ο Messinia Forum | Δημήτρης Πτωχός: Πελοπόννησος 12 μήνες τον χρόνο, με ταυτότητα και αξία

«Η Πελοπόννησος αλλάζει. Και αλλάζει με σχέδιο», τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, από το βήμα του 4ου Messinia Forum, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, με κεντρικό θέμα «Μεσσηνία 365 – Πέρα από τα όρια, χτίζοντας δεξιότητες για το μέλλον». Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, στον χαιρετισμό του αλλά και στη συζήτηση που ακολούθησε με τη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ