Βαγγέλης Μεϊμαράκης: Η Νέα Δημοκρατία καλείται σήμερα, διαφυλάττοντας την συνοχή της, να προχωρήσει στην οργανωτική της ανασυγκρότηση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Νέα Δημοκρατία καλείται σήμερα, διαφυλάττοντας την συνοχή της, να προχωρήσει στην οργανωτική της ανασυγκρότηση, ώστε να εκφράσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλους τους πολίτες. Κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία, ως σύστημα θεσμών που κινεί και υπηρετεί τον άνθρωπο, σημαίνει κόμμα ανοιχτών οριζόντων. Με σύγχρονες δομές, με νέα όργανα, με νέους ανθρώπους.

Φίλη Νεοδημοκράτισσα,

Φίλε Νεοδημοκράτη,

Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα του πολιτικού ρεαλισμού και της υπεύθυνης πράξεως. Ήταν και είναι ο εγγυητής της σταθερότητας. Η πολιτική δύναμη που μπορεί να οδηγήσει και πάλι τη χώρα στην ανάπτυξη.

Το ιδεολογικό μας στίγμα είναι ξεκάθαρο. Το πλαίσιο των ιδεολογικών μας αρχών ευδιάκριτο. Η Νέα δημοκρατία είναι θέση. Δεν είναι άρνηση. Προσδιορίζεται από τι πιστεύει ή προτείνει. Όχι από το τι αποκρούει.

Η Νέα Δημοκρατία, σταθερή στις ιδεολογικές της αρχές, είναι δύναμη που εκφράζει τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού και το κοινωνικό μεταρρυθμιστικό κέντρο.

Η Νέα Δημοκρατία ήταν και παραμένει αξιόπιστη. Ιδεολογικά, πολιτικά, στελεχιακά.

Σήμερα κάνουμε μια νέα αρχή.

Στην επεξεργασία της κυβερνητικής μας πρότασης.

Στην αναδιοργάνωση και ανασυγκρότηση του κόμματος.

Στην αποκατάσταση της επικοινωνίας και την προώθηση της συνεργασίας με την ευρύτερη κοινωνία.

Στην αλληλεπίδραση με τους πολίτες, με όλα τα σύγχρονα ρεύματα και τις τάσεις.

Για να αφουγκραστούμε την κοινωνία και τους φορείς της.

Για να ακούσουμε τις αγωνίες των λαϊκών στρωμάτων.

Για να συζητήσουμε με όλες τις δυνάμεις της παραγωγής, της εργασίας, του πολιτισμού και της νεολαίας.

Η Νέα Δημοκρατία καλείται σήμερα, διαφυλάττοντας την συνοχή της, να προχωρήσει στην οργανωτική της ανασυγκρότηση, ώστε να εκφράσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλους τους πολίτες. Κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία, ως σύστημα θεσμών που κινεί και υπηρετεί τον άνθρωπο, σημαίνει κόμμα ανοιχτών οριζόντων. Με σύγχρονες δομές, με νέα όργανα, με νέους ανθρώπους. Με συνθέσεις που θα είναι η αντίδραση στο παρελθόν και εγγύηση για το μέλλον. Με σύγχρονη δημοκρατική λειτουργία, ώστε να μπορεί να εκφράσει και να εκπροσωπήσει ουσιαστικά και αποτελεσματικά το σύνολο του λαού.

Με όραμα, που να προσανατολίζεται στη δράση. Ευθύνη που ικανοποιεί, κυρώνει, αξιοποιεί την ελευθερία. Να μετατρέψει τις τοπικές της οργανώσεις σε εργαστήρια πολιτικής.

Να αναπτύξει δίκτυα παραγωγής και διακίνησης ιδεών. Να συναντηθεί και πάλι με την πλειοψηφία των πολιτών.

Να δώσει διέξοδο στις αγωνίες τους. Να εξαλείψει τις αδικίες. Να αποκαταστήσει τις ισορροπίες.

Να πρωταγωνιστήσει στον αγώνα για την έξοδο από την κρίση, την επανεκκίνηση της οικονομίας και την επίτευξη της ανάπτυξης.

Για όλα αυτά η Νέα Δημοκρατία συντεταγμένη, αποφασισμένη, ισχυρή και σύγχρονη θα δώσει τους νέους μεγάλους αγώνες για την Ελλάδα που μας αξίζει.

Για να κάνουμε όλα όσα οφείλουμε, για να κατακτήσουμε όλα όσα δικαιούμαστε.

Με αυτές τις σκέψεις, αποφασισμένος, όπως απέδειξα στους πολλούς κοινούς μας αγώνες, να συνθέτω και να ενώνω, να υπηρετώ την Παράταξη και την Πατρίδα μας, ζητώ να πάμε μαζί τη Νέα Δημοκρατία σε μια νέα νικηφόρο πορεία. Για να φέρουμε μαζί τη νέα λυτρωτική διακυβέρνηση, που έχει ανάγκη ο τόπος. Για να καταστήσουμε μαζί, όλα όσα δικαιούμαστε οι Έλληνες. Για να φέρουμε ξανά στην Ελλάδα της περηφάνια και στους Έλληνες το χαμόγελο.

Για όλα αυτά αγωνιζόμαστε.

Για όλα αυτά θα εργαστούμε.

Βαγγέλης Μεϊμαράκης

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο