ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΠέτρος Τατούλης «Επανένωση με την κοινωνία και όχι προσκόλληση στα “ιερατεία” το...

Πέτρος Τατούλης «Επανένωση με την κοινωνία και όχι προσκόλληση στα “ιερατεία” το στοίχημα για τη Νέα Δημοκρατία»

Όλα τα στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος θα πρέπει να επιλέξουν πρόσωπα με σχέδιο, όραμα και πρόταση για το μέλλον της κεντροδεξιάς παράταξης, μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της πλήρους αλλαγής του πολιτικού συστήματος όπου υπάρχουν μαζί νέοι κίνδυνοι, αλλά και νέες ευκαιρίες» δήλωσε τέλος ο κ. Τατούλης και τόνισε ιδιαίτερα ότι «η ικανότητα για ρήξεις αποτελεί ζωογόνο δύναμη προσαρμογής του πολιτικού συστήματος στα νέα δρώμενα της χώρας».

«Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Αν σήμερα δεν κάνει ρήξεις και ανατροπές πρώτα στο σπίτι της θα άγεται και θα φέρεται» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96 την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015 και τόνισε ότι «τα πολιτικά κόμματα που συνεχίζουν να εμπιστεύονται τα ιερατεία τους δεν έχουν καμία τύχη. Αυτό άλλωστε καταδεικνύει και η εντελώς διαφορετική ευρωπαϊκή εμπειρία».

«Εκτίμησή μου είναι ότι η εκλογή νέου προέδρου μιας μεγάλης ιστορικής κεντροδεξιάς παράταξης δεν μπορεί να είναι μια διαδικασία πασαρέλας ή καλλιστείων, αλλά ότι θα πρέπει να εστιάσει στη δυναμική που θα πρέπει να αποκτήσει το κόμμα για να βρει πάλι την πολιτική του έκφραση, να επανοριοθετήσει τις αρχές του και να επανενωθεί με την κοινωνία» συνέχισε ο κ. Τατούλης και υπογράμμισε την ανάγκη η Νέα Δημοκρατία να εκφράσει συγκεκριμένο πολιτικό όραμα για μια ευρύτερη κεντροδεξιά, η οποία θα απευθυνθεί σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα.

«Στη νέα πολιτική συγκυρία έχουν αποδομηθεί οι παλιές πολιτικές οριοθετήσεις» σημείωσε ακολούθως ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και εξέφρασε την άποψη ότι «το νέο σχέδιο θα πρέπει να οριοθετηθεί με πρωτοβουλίες και προτάσεις, οι οποίες θα εμπνεύσουν εμπιστοσύνη στους πολίτες για ασφαλή έξοδο από την κρίση. Η Νέα Δημοκρατία ωστόσο, αυτό το χρονικό διάστημα δεν παρουσίασε σχέδιο, δεν συζήτησε την πρότασή της με τους πολίτες και δεν συγκρούστηκε για τον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων και αυτό είναι μια αδυναμία της».
Ως το κρισιμότερο θέμα έθεσε ο κ. Τατούλης την προάσπιση του δημοσίου και εθνικού συμφέροντος, αλλά με προαπαιτούμενα, την ύπαρξη σχεδίου, αποφασιστικότητα και συμπόρευση με τους πολίτες.

«Το 2010 ανέλαβα την πρωτοβουλία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη συνένωση ευρύτερων πολιτικών δυνάμεων από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους» ανέφερε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου απαντώντας σε σχετική ερώτηση και πρόσθεσε ότι «αυτό το εγχείρημα αποτέλεσε βαθιά πολιτική τομή στη χώρα και σηματοδότησε τις πολιτικές εξελίξεις. Ο πολιτικός χρόνος δικαίωσε την πρωτοβουλία μου αυτή, η οποία αποτελούσε ξεκάθαρα ανατρεπτική πράξη».

Μετάβαση στο περιεχόμενο