Ψηφίστηκε με απουσία και αλλαγές η ποινικοποίηση της διακοπής πλειστηριασμών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ψηφίστηκε η επίμαχη τροπολογία σχετικά με την ποινικοποίηση της διακοπής πλειστηριασμών, αν και με μικρή κυβερνητική «παραφωνία». Συγκεκριμένα ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης έλειπε από την ψηφοφορία χωρίς να έχει στείλει επιστολή πρόθεσης ψήφου. Τη διάταξη περί «απειλής» αφαίρεσε από την τροπολογία για την ποινικοποίηση της διακοπής πλειστηριασμών, ο Σταύρος Κοντονής, με νομοτεχνική βελτίωση που ανακοίνωσε ακριβώς πριν την έναρξη της ονομαστικής ψηφοφορίας επί της εν λόγω, αποσπώντας το χειροκρότημα των κυβερνητικών βουλευτών.

Το «αυτεπάγγελτο» του αδικήματος, παρέμεινε κανονικά στην τροπολογία. Στην ομιλία του, ο υπουργός Δικαιοσύνης, σημείωσε «Μας κατηγορούν στο ΣΥΡΙΖΑ ότι υποθάλπτουμε τη βία και τώρα που έρχεται μια διάταξη που θέλει να προστατεύσει αυτόν τον κλάδο, λένε δεν θα το ψηφίσουν. Ή είμαστε κατά της βίας ή δεν είμαστε. Γιατί άλλο πολιτική διαμαρτυρία και άλλο βία. Αυτό είναι ανανδρία απέναντι σε ανυπεράσπιστους ανθρώπους».

Παράλληλα και απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία τόνισε «Όπως ηττήθηκε για αυτή την ρητορική της, θα ηττηθεί και για τους πλειστηριασμούς. Γιατί δεν υπάρχει πραγματική βάση για τη δημιουργία κινήματος. Κίνηση μαζών δεν πρόκειται να γίνει, γιατί η κυβέρνηση είναι δίπλα στον λαό, υπογράμμισε ο κ. Κοντονής».

Νωρίτερα, τόσο ο αντιπρόεδρος όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης από το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» βρέθηκε να υπερασπίζεται με… πάθος τους πλειστηριασμούς, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε χαρακτηριστικά «Αισθάνομαι ηδονή να σας βλέπω στο ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπίζεστε τους πλειστηριασμούς και την ανακεφαλαίωση των τραπεζών».

«Μασάζ» από Κοντονή, Τσακαλώτο αλλά απουσία Μιχελογιαννάκη

Είχε προηγηθεί, «μασάζ» από τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών, σχετικά με την επίμαχη διάταξη, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μοιάζουν ιδιαίτερα ανήσυχοι. Σε ήπια γραμμή, αλλά ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται για κομβική τροπολογία για τις τράπεζες, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προσπάθησε να πείσει τους «συντρόφους» του, να υπερψηφίσουν. Νωρίτερα, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, δήλωνε πως «η λαϊκή κινητοποίηση δεν πρέπει να ποινικοποιείται», ενώ προανήγγειλε πως θα ζητήσει νομοθετική ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας αλλά και την απόσυρση της εν λόγω τροπολογίας. Τελικά και παρά την νομοτεχνική βελτίωση της κυβέρνησης, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης δεν εμφανίστηκε στην αίθουσα. 

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και επεισόδιο με Κουτσούμπα

Όσο η τροπολογία ψηφιζόταν εντός Βουλής, έξω από αυτή το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, πραγματοποιούσε συγκέντρωση ενάντια στην ψήφισή της. Μάλιστα σε αυτήν συμμετείχε και αντιπροσωπεία βουλευτών του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γγ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Όταν οι βουλευτές αποσπάστηκαν από το σώμα της πορείας για να μπουν στη Βουλή, κάποιοι από τους επικεφαλής των ΜΑΤ, αρνήθηκαν την είσοδο στον γγ του ΚΚΕ, με έναν εξ αυτών να του φωνάζει «Ποιος είσαι εσύ ρε;».

Ζητάνε σύγκληση της ΚΟ μετά τις γιορτές οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Τη σύγκληση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις γιορτές ζήτησαν βουλευτές και βουλεύτριες που συμμετείχαν στη σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή πριν την ψήφιση της τροπολογίας του υπουργείου Δικαιοσύνης με αίτημα την συνολική αντιμετώπιση της προστασίας της πρώτης λαϊκής κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν από την κυβέρνηση να παρουσιάσει προς συζήτηση και έγκριση τις νομοθετικές και άλλες παρεμβάσεις για τη θωράκιση και την περαιτέρω ενίσχυση της διακηρυγμένης κυβερνητικής και κομματικής βούλησης για την προστασία της πρώτης λαϊκής κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο και τις Τράπεζες.

insider.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κώστας Τζιούμης: «Στόχος η Τρίπολη να γίνεται γνωστή παντού, να αυξάνει την επισκεψιμότητά της»

Με party ολοκληρώθηκε το φετινό TEDxKlonatzidika την Κυριακή (19/5/2024) στην Τρίπολη. Παρών και ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στα παιδιά επιστήμονες από την Τρίπολη τα οποία «δεν ξεχνούν και ενδιαφέρονται για την πόλη τους». Στη συνέχεια, ο κ. Τζιούμης αναφέρθηκε στις σημαντικές ομιλίες που έγιναν στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο και

Συνελήφθησαν 17 άτομα σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση στην Κορινθία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

Δωρεάν Δερματολογικός Έλεγχος έναντι του Καρκίνου του Δέρματος από τους Ιατρικούς Συλλόγους, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου 

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αφορμή τη καθιέρωση του Μάϊου ως μήνας ευαισθητοποίησης για το Μελάνωμα, διοργανώνει σε συνεργασία με την Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία και τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους  δράση προληπτικής δερματολογικής εξέτασης με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού για τη νόσο, τα μέτρα πρόληψης και

Αποτελέσματα 6ου Αγώνα Δρόμου Ειρήνης «Γρηγόρης Λαμπράκης»

Τα αποτελέσματα του 6ου Αγώνα Δρόμου Ειρήνης «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ» 21km Δείτε τα αποτελέσματα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο