Oδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Η χώρα χρειάζεται μια δυνατή αξιωματική αντιπολίτευση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Βασικά σημεία από τη συνέντευξή του Oδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.
 
Για τα ουσιαστικά προβλήματα της χώρας: Η εποχή του «με ένα άρθρο και ένα νόμο τα αλλάζω όλα», έχει τελειώσει.

 Όσον αφορά την ακρίβεια πρέπει να δούμε που μπορούμε να βρούμε τα χρήματα ώστε να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους.

Το ΠΑΣΟΚ έχει θέσει ένα θέμα αναφορικά με τις τράπεζες. Οι Τράπεζες έχουν δύο δισεκατομμύρια υπερκέρδη, αισχροκέρδεια, από τις παράλογες χρεώσεις και τη διαφορά επιτοκίου χορηγήσεων και καταθέσεων. Επομένως, αυτό που ζητάει το ΠΑΣΟΚ είναι η φορολόγηση των υπερκερδών των Τραπεζών.

Το άλλο μεγάλο πρόβλημα στη χώρα είναι η στέγαση. Τι πρότεινε το ΠΑΣΟΚ και το υιοθέτησε η ΝΔ μετά από δύο χρόνια; Τη μείωση του Airbnb. Όπως αντιλαμβάνονται οι πολίτες, υπάρχει συγκεκριμένη πολιτική και πρόταση από το κόμμα μας.

Σε ότι αφορά τα εθνικά ζητήματα. Αυτό που συμβαίνει σήμερα με τους γείτονές μας στα Σκόπια είναι ότι δεν πάμε να κάνουμε πολιτική η οποία θα αφορά τα εσωκομματικά ζητήματα της χώρας, αλλά πατριωτική και εθνική πολιτική. Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι όποιος λέει σήμερα να πάμε να κυρώσουμε τις συμφωνίες αυτές είναι σαν να βάζουμε αυτογκόλ.
 
Δεν θέλουμε έναν αυριανό υποψήφιο Πρωθυπουργό που θα αντικαταστήσει τις μεσημεριανές εκπομπές. Η «μεταπολιτική» στην Ελλάδα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και είναι πολύ επικίνδυνη. Αυτό που υποστηρίζει κάποιος «εγώ και ο λαός» είναι πολύ επικίνδυνο για τη Δημοκρατία. Ο λαός δίνει την εντολή και αποφασίζει για τα πάντα, τα κόμματα όμως δεν είναι ένας άνθρωπος. Κόμματα χωρίς συλλογικές διαδικασίες αποδεικνύεται ότι δεν μπορούν να πάνε πουθενά.

Καταλαβαίνω ότι κάποιοι θέλουν να είναι με τον Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ ήταν υποψήφιοι Υπουργοί του κ. Μητσοτάκη. Αυτό που θέλει να εκπροσωπήσει σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είναι η κεντροαριστερά και γενικότερα μια παράταξη που θέλει να αντιπαρατεθεί με τη ΝΔ. Εάν αξιοποιηθεί σωστά αυτό που κάνει ο κ. Κασσελάκης μας βολεύει γιατί απευθύνεται σε τέτοια ακροατήρια που κατά την άποψή μου δεν έχουν σχέση με αυτό που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και η κεντροαριστερά, αλλά ούτε και ο προοδευτικός κόσμος και το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται κατά βάσει σε ακροατήρια δεκτικά σε λαϊκισμό.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι και δεν έχει σχέση με το τι λέει ο κ. Κασσελάκης, είναι ότι η χώρα χρειάζεται μια σοβαρή και δυνατή αξιωματική αντιπολίτευση, μια εναλλακτική πρόταση απέναντι σε μια ισχυρή κεντροδεξιά. Είναι ανάγκη για τη δημοκρατία, για τη χώρα, για τα συμφέροντα του κόσμου. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Τρίπολης (26/6/2024)

Την Τετάρτη (26/6/2024) στις 12.00, θα διεξαχθεί συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Διαβάστε την πρόσκληση της συνεδρίασης, ΕΔΩ.

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης (26/6/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 26η Ιουνίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης: Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

«Αετοί Γορτυνίας»: Επιτυχημένη εκδήλωση για την δωρεά μυελού των οστών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Αετοί Γορτυνίας» η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προαγωγή της δωρεάς μυελού των οστών, στο πλαίσιο του 10ου Τουρνουά Πολεμικών Τεχνών, το Σάββατο 22 Ιουνίου, στο Θέατρο Δημητσάνας «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ». Η σημαντική πρωτοβουλία διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 3) αύριο Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3), μεταξύ άλλων, για τη Μεσσηνία. Οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο