Ανδρέας Λυκουρέντζος: Δεν θα είμαι υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εκλογές – Παραμένω δίπλα στην ΝΔ (video)

Την απόφαση του να μην είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής, γνωστοποίησε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της ΝΟΔΕ Αρκαδίας, ο πρώην υπουργός και επί σειρά ετών βουλευτής του Νομού, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την απόφαση του να μην είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής, γνωστοποίησε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της ΝΟΔΕ Αρκαδίας, ο πρώην υπουργός και επί σειρά ετών βουλευτής του Νομού, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/NNL34Lk9Vuw” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Ανδρέας Λυκουρέντζος: «Πριν από δύο δεκαετίες, με την εκλογή του Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, η γενιά μας τόλμησε ένα νέο ξεκίνημα, ένα ποιοτικό άλμα στο μέλλον για την παράταξή μας και την Ελλάδα.

Στο χρονικό αυτό διάστημα, με την ψήφο του λαού της Αρκαδίας εξελέγην σε πέντε εκλογικές αναμετρήσεις βουλευτής και διετέλεσα υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, υπουργός Υγείας και γραμματέας του κόμματός μας.

Μαζί με τον αρκαδικό λαό διανύσαμε μία πορεία, η οποία χαρακτηρίζεται από επιτυχίες, κατακτήσεις αλλά και από λάθη, αποτυχίες και απογοητεύσεις.

Σε κάθε περίπτωση, ήμουν πάντα μαζί με εκείνους με τους οποίους στηρίξαμε τα εθνικά και τοπικά συμφέροντα, χωρίς προσωπικούς υπολογισμούς και ιδιοτέλεια. Πορευτήκαμε σταθερά με ειλικρίνεια, ευθύτητα και ακεραιότητα. Μιλήσαμε πάντοτε τη γλώσσα της αλήθειας.

Στην Αρκαδία αγωνίστηκα να γίνουν πράξη αξίες και αρχές, οι οποίες συγκροτούν το αληθινό νόημα της πολιτικής. Απέρριψα την υποκρισία, τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Με τη μαχητικότητά μου αλλά και την υπογραφή μου, μεταξύ άλλων πολλών και σημαντικών δράσεων, αναπτύχθηκαν νέες υποδομές στους τομείς της Εκπαίδευσης και της Υγείας, ιδιαίτερης κοινωνικής σημασίας, κυρίως για τη νέα γενιά.

Σήμερα, είκοσι χρόνια αργότερα, με προσωπική μου απόφαση δεν θα είμαι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας.

Ευχαριστώ τον αρκαδικό λαό για την εμπιστοσύνη του.

Θα είμαι πάντα μαζί του στην πρώτη γραμμή, σε κάθε κρίσιμη ώρα του τόπου μας για να συνδράμω με τις δυνάμεις μου, όταν θα είναι επιβεβλημένο από τις περιστάσεις και από τους αγώνες της Νέας Δημοκρατίας.

Η αγάπη μου για την Αρκαδία θα παραμένει αστείρευτη και ανυστερόβουλη.

Δεν αποξενώνομαι από τους συμπολίτες μου και τους συμπατριώτες μου.

Δεν αποσύρομαι από τον ζωτικής σημασίας αγώνα για την αναγέννηση της Ελλάδος μας.

Συμπαρατάσσομαι με τον πρόεδρο, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στον αγώνα για τη νίκη στις προσεχείς εθνικές εκλογές, με την ελπίδα, η Ελλάδα με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να επιστρέψει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων, της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής. Η Ελλάδα να καταστεί ισότιμη στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκεί όπου με πίστη, φιλοπατρία και διορατικότητα την οδήγησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μεταφορά ημέρας λειτουργίας της λαϊκής αγοράς στην πλατεία Μαντινείας του Δήμου Τρίπολης, λόγω του εορτασμού της Επετείου του “ΟΧΙ ” της 28ης Οκτωβρίου

Λόγω του εορτασμού της «Επετείου του ΟΧΙ», η λαϊκή αγορά της πλατείας Μαντινείας θα λειτουργήσει αντί της Τετάρτης 28/10/2026, την Τρίτη 27/10/2026.

Σοφία Βέμπο Η μεγάλη Ελληνίδα – Μια σπουδαία μουσικοθεατρική παράσταση στην Τρίπολη

Μια μουσικοθεατρική παράσταση που αναβιώνει τη ζωή και τα τραγούδια της Σοφίας Βέμπο, θα παρουσιαστεί στην Τρίπολη, στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο, στις 26 Οκτωβρίου. Η παράσταση διατρέχει τα σημαντικότερα γεγονότα της ζωής της σπουδαίας Σοφίας Βέμπο καθώς και τα ωραιότερα τραγούδια της, με ζωντανή ορχήστρα επί σκηνής. Στον ομώνυμο ρόλο η Θεοφανία Παπαθωμά, ενσαρκώνει με

Νέα μηχανήματα έργου παρέλαβε η Περιφέρεια Πελοποννήσου – Ακολουθούν γκρέιντερ και υδροφόρες

Με τέσσερα ακόμη μηχανήματα έργου ενισχύεται ο εξοπλισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΑΙΓΙΣ», με στόχο την ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και των δυνατοτήτων παρέμβασης των υπηρεσιών της. Η νέα παραλαβή πραγματοποιήθηκε…

Αμαλιάδα: Έθαψαν την 79χρονη μητέρα τους στον κήπο του σπιτιού

Τυλιγμένη με κουβέρτα και σε βάθος περίπου 50 εκατοστών εντοπίστηκε η σορός της ηλικιωμένης, μετά την καταγγελία του ενός από τους γιους της. Σε εξέλιξη η έρευνα για τις συνθήκες θανάτου της. Μια ασυνήθιστη υπόθεση αποκαλύφθηκε το βράδυ της Τρίτης 20 Οκτωβρίου…